Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Állapotfelügyeleti és prediktív karbantartási megoldások

A smart plastics megoldások Ipar 4.0-ás energiaellátást és siklócsapágy-technológiát biztosítanak

A jövő iparágakon átívelő automatizálási megoldásai mind digitalizáltak lesznek. Smart plastics megoldásaink két lehetőséget is kínálnak ennek megvalósítására. Az intelligens energiaellátás vagy siklócsapágy-technológia egyszerűbb és általában analóg módja az állapotfelügyelet, amely könnyedén integrálható a legnagyobb fokú biztonság mellett is. Ha viszont intelligens eszközei (IoT) segítségével összekapcsolná gyártóüzeme minden gépét egy Ipar 4.0 -kompatibilis megoldássá és így optimalizálná többek között a karbantartást, akkor a prediktív karbantartás lesz az ideális megoldás az Ön számára.
 
A smart plastics megoldások esetében ez konnektivitási funkciókkal és érzékelőkkel felszerelt alkatrészeket, például energialánc-rendszereket, chainflex® kábeleket és műanyag csapágyakat takar. Használatuk révén az igus® azt a célt szeretné megvalósítani, hogy az összetett automatizálási megoldások kompatibilisek legyenek az Ipar 4.0 követelményeivel.

Kérje szakértőink segítségét

smart plastics újdonságok 2021 ...

... Tech up, cost down. Hogyan? Bízza ránk.

Tech up, cost down: legalább az egyiket garantáljuk. Ez a mi hivatásunk, és amit évek óta kínálunk Önnek. A jelen pandémiás időszak kihívásai csak tovább motiváltak minket, hogy még nagyobb erőfeszítést tegyünk a fejlesztésbe.
 
Ismerje meg 2021-es smart plastics fejlesztéseinket, például az új i.Cee:plus prediktív karbantartási megoldást drylin W vezetőprofilokban vagy megbízható állapotfelügyeleti megoldásunkat buszkábelekre először további érpárok nélkül, itt.
 

2021 smart plastics újdonságok - áttekintése


Az alábbi termékek szerelhetők fel a smart plastics technológiával


A smart plastics technológia – Általános áttekintés

A prospektus rövid áttekintést kínál megoldásainkról


Témakörök:

  • Állapotfelügyelet (i.Sense)
  • Állapotfelügyeleti termékek
  • Példák az állapotfelügyelet alkalmazására
  • Prediktív karbantartás (i.Cee)
  • Példák a prediktív karbantartás alkalmazására
  • A prediktív karbantartás adatfolyamatai
 

Brosúra letöltése

Állapotfelügyelet (i.Sense)


Az állapotfelügyelet a leggyorsabb és legegyszerűbb módja annak, hogy több igus® terméket egyetlen önfigyelő smart plastics termékké kapcsoljunk össze. Az egyes termékeket érzékelőkkel szereljük fel, amelyek előre meghatározott határértékek alapján mérik és figyelik a különféle értékeket (például a hőmérsékletet, az erőket, a hanghullámokat vagy a rezgéseket). Ha valamelyik érték túllépi az előre beállított határokat, a rendszer riasztja, de legalábbis értesíti a felhasználót. Az így nyert adatok alapján meghatározhatóak a szükséges lépések, például a karbantartás vagy éppen a rendszer leállítása. A határértéken túli értékek közvetlenül kiválthatják a rendszer leállítását egy esetleges költséges javítás elkerülése érdekében.
Az igus®-nál az "i.Sense" kifejezést használjuk az állapotfelügyeletre.
 

Tovább az állapotfelügyelethez

Prediktív karbantartás (i.Cee)


A prediktív karbantartás esetében a használt érzékelők és szoftverek, valamint az állapotfelügyelet elemei olyan rendszert alkotnak, amely lehetővé teszi az élettartam dinamikus kiszámítását, és meghatározza az igus® termékek ideális karbantartási idejét. Ezáltal a prediktív karbantartás újabb lépést jelent az intelligens energiaellátás és csapágytechnológia átfogó koncepciójának megvalósítása felé. Prediktív karbantartási rendszerünk, mely az "i.Cee” nevet viseli; a rendkívül sokféle elérhető kialakításnak köszönhetően rugalmasan az egyedi igényekre szabható. Célunk minden esetben az, hogy maximalizáljuk az adott rendszer teljesítményét, a felhasználók biztonságát és a termék élettartamát.  
Prediktív karbantartási rendszerünket "i.Cee"-nek nevezzük.

Tovább a prediktív karbantartáshoz

Mit szeretne?


 

Prediktív karbantartás – smart plastics

Olyan leállítási funkciót keres az energiaellátó rendszeréhez, amellyel elkerülhetőrendszer károsodása?

Prediktív karbantartás – smart plastics

Nem szeretne szoftvert használni ahhoz, hogy felügyelhesse az energiaellátást?

Prediktív karbantartás – smart plastics

Olyan állapotjelentéseket szeretne, amelyek LED-ek formájában jelennek meg?


Prediktív karbantartás – smart plastics

Folyamatosan meg szeretné jeleníteni az igus® termékek aktuális élettartamát?


Prediktív karbantartás – smart plastics

Szeretné tudni, hogy mikor igényelnek karbantartást az egyes igus® termékek?


Prediktív karbantartás – smart plastics

El szeretné kerülni a nem tervezett leállásokat?


Prediktív karbantartás – smart plastics

Olyan energiaellátási és siklócsapágy-technológiát szeretne, amely megfelel az Ipar 4.0 követelményeinek?


Prediktív karbantartás – újdonságok

A prediktív karbantartási rendszerek további alkalmazási lehetőségeit az újdonságok Smart Factoryrészében ismerheti meg.


 


 

Kenyércsomagoló berendezés

Kenyércsomagoló berendezés

„Az igus® CF.Q állapotfelügyelő segítségével megelőzhető a nagy teljesítményű gépek meghibásodása” – mondta el Oliver Tausch, okleveles mérnök, az elektrotechnikai részleg vezetője a GHD vállalat által támasztott igényekről.

Egy osztrák autóipari beszállító

Egy osztrák autóipari beszállító

Egy autóalkatrészeket gyártó osztrák vállalat az igus smart plastics műanyagait használja a beltéri bakdaruiban, amelyek motorblokkokat mozgatnak automatikusan.

Alumínium-oxid-gyártás

EC.P az AOS-nál

"Ha a lánc mozgását túlzottan akadályozza por vagy szennyeződés, a nyomás / húzás figyelő leállítja a rendszert, mielőtt bármilyen károsodás következne be"

Vonatmosó

smart plastics megoldások vonatmosóban

Mindig tiszta vonatok, valamint biztonságos és megbízható energiaellátás a prediktív karbantartásnak köszönhetően.

Lineáris robotok

smart plastics – Güdel

Az energiaellátó rendszerbe integrált smart plastics érzékelők szolgáltatják az adatokat az ügyfél állapotfelügyeleti rendszere számára.  

Szennyvíztisztító telepek

smart plastics megoldások szennyvíztisztító telepen

Nincsenek többé kellemetlen meglepetések, az állapotfelügyeletnek köszönhetően még a különösen lassú alkalmazásoknál sem, ahol a sérülések csak nehezen észrevehetők, és általában már csak akkor tűnnek fel, amikor már késő.


smart plastics – GYIK

GYIK & integráció

Mit takar az igus smart plastics kifejezés? Mit értünk az Ipar 4.0 kifejezés alatt? Blogunkon választ talál a témával kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre:


További olvasnivaló a smart plastics megoldásokról

smart plastics katalógus

Tudjon meg mindent legújabb katalógusunkból - smart plastics megoldások számokban: 

Tesztelve!

Évente több, mint 3 000 tesztet végzünk, hogy az élettartam-számító algoritmus számára megfelelő mennyiségű adatot gyűjtsünk. 

Újrahasznosítási program

Kérje az igustól az energialáncai újrahasznosítását, függetlenül azok gyártójától. Hogyan működik?

smart plastics online szeminárium

Online szeminárium

Profitáljon szakértőink tapasztalatából online smart plastics szemináriumainkkal:
Interaktív ✓ informatív ✓ ingyenes ✓


Konzultáció

Szívesen megválaszolom kérdéseit személyesen is

Szállítás és tanácsadás

Személyesen:

Hétfotol péntekig reggel 7 és este 8 között.
Szombaton reggel 8 és 12 között.

Online:

24h

The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.