Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Prediktív karbantartás az igus® intelligens alkatrészeivel

Az intelligens műanyagok az intelligens gyárak aktív formálói

Az igus energialáncokkal, kábelekkel és siklócsapágyakkal az a célkitűzésünk, hogy fokozzuk a berendezések teljesítményét a termelés helyén, illetve hogy csökkentsük a költségeket. Az igus olyan termékeket kínál, melyek jóval kopásállóbbak, ezért ritkábban kell őket cserélni, ezáltal ideális esetben javítják a műszaki jellemzőket és csökkentik a kiadásokat. Érzékelőink és isense termékeink lehetővé teszik az e-chain energialáncok, a dry-tech siklócsapágyak és a chainflex kábelek prediktív karbantartását.
 
A meghibásodások már azelőtt észlelhetők, mielőtt ténylegesen bekövetkeznének, így megelőzhetők a leállások, az időszerű beavatkozásnak köszönhetően pedig lerövidül a javításra fordított idő, és nő a gépek rendelkezésre állása. Nincs szükség többé ütemezett, karbantartási célú ellenőrzésekre, így a munkaidő is hatékonyabban telik.

Kérjen tőlünk ajánlatot intelligens projektjeihez akár már most

Prediktív karbantartás – smart plastics

Hogyan zajlik a prediktív karbantartás?

Az igus „isense” márkanév alatt többféle érzékelőt gyárt, amelyek a különféle igus alkatrészek, pl. kábelek és energialáncok állapotát figyelik. Többek között mérik a kopást is, és amint javításra vagy cserére szorul egy alkatrész, értesítik a felhasználót, vagy leállítják az adott gépet. Az icom kommunikációs modullal közös hálózaton együttműködve az adatok egy okos rendszerbe jutnak. A modul az összes igus isense érzékelőhöz csatlakoztatható. Kapcsolat hozható létre például a ledörzsölődést vagy az energialánc csap/furat kapcsolatainak kopását mérő érzékelőkkel, valamint a szakító- és húzó-toló erőket mérő, illetve a kábelek működését figyelő érzékelőkkel.
 
Miután a mért értékek az érzékelőtől átkerültek az icom modulba, az adatokat először „értelmezni” kell, hogy megfelelő utasításokat lehessen belőlük generálni a további teendőkre nézve. Minderre az igus-felhőhöz való csatlakozással nyílik lehetőség. Ugyanakkor mivel egyre nagyobb hangsúlyt kap az informatikai rendszerek biztonsága, egyre több vállalat saját SCADA rendszert épít ki. Ezért fejlesztette ki az igus az „icom.plus” modellt. Ezzel a modullal az egyes ügyfelek a berendezéshez és a vállalathoz legjobban illő módon tudják integrálni az adatokat.


Modul/rendszer

Az igus icom.plus és icom kommunikációs modelljeivel az ügyfél eldöntheti, hogyan szeretné használni az érzékelőktől érkező adatokat. Ha a saját rendszerébe szeretné integrálni az adatokat, vagy ha ki szeretné őket olvasni, korlátozott hozzáférésű környezetek esetén ezt szabadon megteheti internetkapcsolat nélkül is, vagy kapcsolatot hozhat létre az igus szerverével.

Az icom.plus modul

Az icom.plus modul

A modul a berendezés kijelzőjén
jeleníti meg a kiindulásként kiszámított problémamentes üzemidőt.

 • Modul az internetkapcsolat nélküli isense rendszerhez
 • Az élettartam megjelenítése a berendezés kijelzőjén
 • Probléma esetén riasztási funkció
 • Jó előre jelzi a szükségessé váló karbantartást
 • Kompatibilis érzékelők: EC.W, EC.I, EC.PP

Az icom modul

Az icom modul

A digitális hálózatba integrált működésnek köszönhetően a modul valós időben jelzi, hogy meddig működik még problémamentesen a berendezés.

 • Modul az online isense rendszerhez
 • Folyamatos áttekintést nyújt az élettartamról valós időben a „gépi tanulásnak” köszönhetően a gyártóberendezés valamennyi komponensét illetően
 • A dolgok internete révén összehasonlítást tesz lehetővé az igus szerverén tárolt adatokkal
 • Kijelzi az adatokat a webes irányítópulton vagy az ügyfél kijelzőjén
 • Lehetővé teszi a határértékek, illetve az átlépésük esetén érkező riasztások beállítását
 • Riasztás az irányítópulton, valamint e-mailben és SMS-ben is
 • Kompatibilis érzékelők: EC.M, EC.W, EC.I, EC.PP


isense érzékelők a következő termékcsoportokhoz

Az igus különféle érzékelőket gyárt energialáncokhoz, chainflex kábelekhez és csapágyakhoz

Érzékelők energialáncokhoz

Érzékelők energialáncokhoz
Érzékelők intelligens energialáncokhoz

Érzékelők csapágyrendszerekhez

Érzékelők csapágyrendszerekhez
Érzékelők intelligens csapágytechnológiákhoz

Hogyan válasszam ki a megfelelő rendszert?

Az érzékelő kiválasztása

Többféleképpen is megtalálhatja a megfelelő rendszert. Kiindulhat a felhasználási területből (például: energialáncok), vagy felteheti azt a kérdést is, hogy mit szeretne megvalósítani a rendszer segítségével. Úgy szeretné prediktív karbantartásra használni a rendszert, hogy megjelenjen a hátralévő élettartam, vagy figyelmeztetést szeretne kapni, ha az alkatrészek elkopnak, esetleg meghibásodnak?

Válassza ki, hogyan szeretné integrálni a rendszert a saját infrastruktúrájába, és hogyan alkossanak hálózatot az egyes rendszerek az infrastruktúrán belül

isense – online

isense – online

Az online módnak köszönhetően átfogó megoldást kínál

Online állapotfelügyelet és prediktív karbantartás az icom modullal, gépi tanulás, hálózatba kapcsolható az igus-felhővel és a dolgok internetével (IoT).

isense – internetkapcsolat nélkül

isense – internetkapcsolat nélkül

Szigorú informatikai biztonsági követelmények esetén

Energialáncok, kábelek és csapágyak internetkapcsolat nélküli állapotfelügyelete és prediktív karbantartása. Az igus icom. A plus rendszer plusz jellemzője, hogy az adatok megjelenítése az ügyfél saját rendszerébe van integrálva.  

isense – különálló

isense – különálló

Segítségével elkerülheti a berendezés meghibásodások esetén/után fellépő üzemzavarait

Fennálló és küszöbön álló meghibásodások esetén a rendszerek javasolják a gép leállítását a teljes berendezést érintő károsodás elkerülése érdekében.

isense – integrált

isense – integrált

Teljes mértékben integrált az ügyfél rendszerébe

A figyelmeztető riasztások, az élettartamra vonatkozó adatok és az érzékelők nyers adatai mind az ügyfél meglévő rendszerében jelennek meg. Online és internetkapcsolat nélküli üzemmódban egyaránt használható.

Széles választékban rendelhetők smart plastics műanyagokból készült termékek.
Kérjük, töltse ki az űrlapot, hogy pontosan az Ön egyedi igényeire szabva állíthassuk össze Önnek a megfelelő rendszert.

Kérjen tőlünk ajánlatot intelligens projektjeihez akár már most

A leglenyűgözőbb projektek, amelyeket az igus smart plastics műanyagaival valósítottak meg


További információ

A „smart plastics” prospektus

Az „igus smart plastics” prospektus letöltése (PDF)

Az igus tesztlaboratóriuma

Tesztelve! Az iparág legnagyobb tesztlaboratóriumában


Konzultáció

Szívesen megválaszolom kérdéseit személyesen is

Szállítás és tanácsadás

Személyesen:

Hétfőtől péntekig reggel 7 és este 8 között.
Szombaton reggel 8 és 12 között.

Online:

24h