Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Érzékelők intelligens chainflex® kábelekhez

2022-es smart újdonságok

2023-as smart plastics újdonságok ...

... próbálja ki az összes 2023-as smart plastics fejlesztésünket, például a robot energialáncok törés felügyeletét ellátó i.Sense TR.B-t vagy elsőként az új, intelligens mindentudó szolgáltatást, a superwise-t itt:
Ipar 4.0: 2023 Smart Plastics Hírek – áttekintés

CF.Q kábelminőség-felügyelet

 
  • Előzze meg a nem tervezett kábelhibából adodó leállásokat a chainflex® garanciális feltételein kívül eső chainflex® alkalmazások esetén.
  • Észlelje az extrém körülmények között üzemelő chainflex® kábeleket érő mechanikus terhelést még időben.
  • Tervezzen költséghatékonyan, előre a karbantartási munkákkal!
Érdekel a CF.Q

A CF.Q működési elve


Az i.Sense CF.Q modul érzékeli a chainflex® kábelek elektromos jellemzőinek korai változását, mely az igus® e-chain system® energialánc rendszerekben a működés során keletkező mechanikus terhelés hatására alakul ki. A működés során egy erre a célra szánt vezetőhurok elektromos ellenállását mérik. A beszerelési helyen alkalmazott PT100 ellenállás-hőmérő kiegyenlíti a hőmérsékletváltozásból eredő eltéréseket. A mikroprocesszor-alapú folyamatos adatértékelést az igus® saját algoritmusai végzik. Ezek a másodpercenként körülbelül ötvenszer mért ellenállási értékeket aritmetikai és siklási paraméterekké alakítják, melyeket időre vetítve értékelnek.
Ha a rendszer az elektromos specifikációk tartós változását észleli, átvált egy nem terhelt kábelre - ezzel figyelmeztet a mielőbbi csere szükségességére. Amennyiben a kábel cseréje nem történik meg, automatikusan lekapcsolja a rendszert, így megelőzve a kábelben futó erek teljes törését. 
 
A rendszer minden a figyelmeztetést vagy leállítást megelőző adatot rögzít, melyek így utólag elemezhetők.
A CF.Q animációja

A CF.Q integrálási lehetőségei:

Első lehetőség
érpárként

Ennél a lehetőségnél egy további kábel elhelyezésére van szükség az e-chain® energialáncban, mivel a CF.Q-t különálló érzékelő kábellel helyezik be az e-chain®-be.
Minden kábelben futó eret "sorba kapcsolnak" és a modul mérőegységéhez csatlakoztatnak.
Előny: Minden eret egyformán mér, ezért nem kell a legtöbbet használt eret kiválasztani.
Hátrány: A gyártási tételtől és az összeszerelés módjától függetlenül is elképzelhető, hogy ugyanabból a gyártásból származó kábelek élettartama eltér.

Második lehetőség
egy kábelen belüli nem használt erek

Egy felügyelt kábel két nem használt erét alkalmazzák mérőcsatlakozóként, és szükség esetén ezeket kapcsolják össze a CF.QA modullal egy árnyékolt hosszabbítókábel segítségével.
Ez általában a csatlakozóaljzat átalakításával jár, mivel a két eret az aljazon kívül az elosztó oldalra kell kivinni.
Előny: A ténylegesen használt kábel lesz felügyelve
Hátrány: Az eredeti kábelt általában ki kell cserélni egy olyan változatra, amely kettővel több eret tartalmaz, ami nagyobb kábelátmérőt jelenthet, és a "leggyengébb" ereket kell kiválasztani.
 

Egy valódi Ipar 4.0 sikertörténet

  • Alkalmazás: Kenyércsomagoló berendezés
  • Mire volt szükség: intelligens energiaellátó rendszer
  • Elvárások: preventív kábel állapotfigyelés
  • Termék: CF.Q DIN sínmodul
  • Alkalmazási terület: Automatizálás
  • Ügyfelünk sikere: A GHD Georg Hartmann Maschinenbau cég az egyik automata csomagológépéhez keresett megbízható energiaellátási megoldást, a meghibásodás elkerülése érdekében preventív felügyelet funkcióval
Tovább az alkalmazás bemutatásához

Szeretné összeállítani saját smart plastics csomagját?

Csak töltse le a smart plastics Domino digitális változatát most, és állítsa össze saját konfigurációját. 

A végén izgalmas smart plastics meglepetés várja. 


Konzultáció

Szívesen megválaszolom kérdéseit személyesen is

Photo
Karasz Krisztián

Termék menedzser

E-mail írása

Szállítás és tanácsadás

Személyesen:

Hétfotol péntekig reggel 7 és este 8 között.
Szombaton reggel 8 és 12 között.

Online:

24h


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.