Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
igus® – a mozgás megkönnyítése

Több mint öt évtizednyi tapasztalat a motion plastics® termékek terén

A világ a kezdetektől fogva mozgásban van. A technikai fejlődés nyomán  az általunk használt gépek egyre gyorsabbá válnak, az általuk végzett mozgások pedig sokkal precízebbek lesznek. Mindez jelentős kihívásokat támaszt a gépek alkatrészeivel szemben. Günter Blase úrnak, az igus alapítójának, már 1964-ben támadt egy olyan korszakalkotó ötlete, hogy a mozgó alkatrészeket alacsony súrlódási együtthatójú, kiváló minőségű polimerekből lenne érdemes előállítani. Ezeket a műanyagokat ma a „motion plastics” márkanévvel illetjük.  A motion plastics termékek alkalmazása környezetvédelmi szempontból is többféle előnnyel kecsegtet. A műanyag termékek életciklusuk során rendkívül mérsékelt hatást gyakorolnak környezetünkre. A gyártás során 50%-kal kevesebb ásványi olajat használnak fel, mint az acélból készült hasonló termékekhez, és 70%-kal kevesebbet, mintha alumíniumból készülne ugyanaz a termék. Tudván, hogy évente mintegy 54,4 milliárd tonna kenőanyag kerül a környezetbe, az igus kenésmentes műanyagjai megint csak jelentős mértékben hozzájárulnak a környezet védelméhez.


Günter Blase az íróasztalánál

A kezdetek

„Mutassa meg nekem a legbonyolultabb alkatrészt, hogy segíthessek” – szegezte a kérést Günter Blase az első ügyfélnek. Ez az elgondolás azóta az igus mottójává vált.

Az igus központi épülete

Kimagasló rugalmasság már a kezdetektől fogva

Az igus Naprendszert szimbolizáló, ügyfélközpontú rendszere szerves része a vállalat filozófiájának, emiatt stíluselemként a vállalatközpont épületén is visszaköszön. A rendszer hatással van értékeinkre és az általunk végzett tevékenységekre is.  

igus alkatrészekkel szerelt exkavátor

Problémamegoldás több mint 50 iparágban

A motion plastics termékek immáron 72 országban és több mint 50 iparágban bizonyítják megfelelőségüket, és teszik könnyebbé milliók mindennapi életét. Ügyfeleink között nem csupán számtalan kisvállalat, hanem nemzetközileg is sikeres nagy cégek is megtalálhatók.

igus tesztlabor tápellátó rendszerek számára

A technológiai alapot a motion plastics termékek képezik

Az iparág legnagyobb laboratóriumában a motion plastics termékek terén végzett több mint öt évtizednyi kutatásunk olyan rendkívül tartós anyagokat eredményezett, amelyek „kisebb költség, hosszabb élettartam” ígéretünknek megfelelően teljesítenek.

Tom Krause és egy 3D SLS-nyomtató

Az innováció forrása az ember

Az igus munkatársai mindig odafigyelnek az ügyfelek ötleteire és javaslataira. Ennek nyomán született meg néhány eddigi legsikeresebb újításunk. Az újítások között mindenképpen megemlítendő az első intelligens, „okos” siklócsapágy, illetve a műanyag robotkar.

Vonaton tablettel dolgozó szakember, robotkar animálása közben

igus digital

Az igus ingyenes online eszközei folyamatosan rendelkezésre állnak, és jelentősen megkönnyítik a cég termékeinek konfigurálását, valamint működésük szimulációját.  Az okosterméknek is nevezett smart plastics termékek előre jelzik, ha karbantartásra van szükség.


Hogyan járulunk hozzá a fenntarthatósághoz?

Könnyű és kenésmentes polimerekből készült termékeink számos lehetőséget kínálnak a költséghatékony és erőforrás-kímélő működéshez. Folyamatosan keressük a jobb megoldásokat, anyagokat és termékjellemzőket. A termékektől eltekintve azonban még számos teendő van, amellyel hozzájárulhatunk a környezet védelméhez és a fenntarthatóság elősegítéséhez. Éppen ezért vesszük vissza és hasznosítjuk újra például a régi műanyag energialáncokat a gyártójuktól függetlenül. A jövőre nézve pedig éppen ezért fektetünk be egy olyan start-up vállalkozásba, amely kifejlesztett egy technológiát a műanyag hulladék ásványi olaj formájában történő újrahasznosítására.

A talajból kinövő növény

Legyen Ön is a csapatunk tagja!

A tulajdonos által vezetett igus központja a németországi Köln Porz városrészében található. A cég világszerte számos leányvállalatot is magáénak tudhat. Folyamatosan keressük az ambiciózus, tanulni vágyó és önállóan gondolkodó szakembereket, akik mindig tudják, hogy éppen milyen kérdésre szeretnénk választ kapni. Legyen Ön is tagja elhivatott csapatunknak, amelynek egyik fő célkitűzése az ügyfelek számára optimális megoldás kidolgozása az őszinte, nyílt és egyértelmű kommunikáción alapuló együttműködés keretei között.

Jelenlegi álláslehetőségeink
igus-szakemberek az igus gyárában

igus blog

Tájékozódjon a professzionális tápellátó rendszerekkel, kábelekkel, kedvező árú automatizálási lehetőségekkel, csapágyakkal, lineáris technológiai megoldásokkal és 3D nyomtatási lehetőségekkel kapcsolatban közvetlenül szakértőinktől, akik kiterjedt ismeretekkel rendelkeznek termékeinkkel és az általunk kiszolgált iparágakkal kapcsolatban.  Olvasson bele, és merítsen ötletet a bejegyzésekből!

 

igus blog logó

Kapcsolat

Frank Blase

Frank Blase

Ügyvezető igazgató

Michael Blaß

Michael Blaß

Alelnök
Az energialánc-rendszerekkel foglalkozó
üzleti részleg vezetője

Tobias Vogel

Tobias Vogel

Alelnök
A műanyag csapágyakkal foglalkozó
üzleti részleg vezetője

Artur Peplinski

Artur Peplinski

Alelnök
Nemzetközi csoportfejlesztési és marketingvezető

Gerhard Baus

Gerhard Baus

Alelnök
Az új ügyfelekkel foglalkozó részleg vezetője

Christian Batz

Christian Batz

Alelnök
igus® digITal

Jan-Marinus Alberts

Jan-Marinus Alberts

Beszerzési vezető

Peter Ophey

Peter Ophey

Személyzeti vezető