Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)
igus® – a mozgás megkönnyítése

Több mint öt évtizednyi tapasztalat a motion plastics® termékek terén

A világ a kezdetektől fogva mozgásban van. A technikai fejlődés nyomán az általunk használt gépek egyre gyorsabbá válnak, az általuk végzett mozgások pedig sokkal precízebbek lesznek. Mindez jelentős kihívásokat támaszt a gépek alkatrészeivel szemben. Günter Blase úrnak, az igus alapítójának, már 1964-ben támadt egy olyan korszakalkotó ötlete, hogy a mozgó alkatrészeket alacsony súrlódási együtthatójú, kiváló minőségű polimerekből lenne érdemes előállítani. Ezeket a műanyagokat ma a „motion plastics” márkanévvel illetjük. A motion plastics termékek alkalmazása környezetvédelmi szempontból is többféle előnnyel kecsegtet. A műanyag termékek életciklusuk során rendkívül mérsékelt hatást gyakorolnak környezetünkre. A gyártás során 50%-kal kevesebb ásványi olajat használnak fel, mint az acélból készült hasonló termékekhez, és 70%-kal kevesebbet, mintha alumíniumból készülne ugyanaz a termék. Tudván, hogy évente mintegy 54,4 milliárd tonna kenőanyag kerül a környezetbe, az igus kenésmentes polimerjei jelentős mértékben hozzájárulnak a környezet védelméhez.


Günter Blase az íróasztalánál

A kezdetek

„Mutassa meg nekem a legbonyolultabb alkatrészt, hogy segíthessek” – szegezte a kérést Günter Blase az első ügyfélnek. Ez az ígéret az igus mottójává vált, és azóta is fontos része a cég működésének.

Az igus Naprendszert szimbolizáló ügyfélközpontú rendszere

Kimagasló rugalmasság már a kezdetektől fogva

Az igus Naprendszert szimbolizáló, az ügyfélet központba helyező struktúrája szerves részét képezi a cég hitvallásának. A rendszer hatással van értékeinkre és az általunk végzett tevékenységekre is.  

igus alkatrészekkel szerelt exkavátor

Problémamegoldás több mint 50 iparágban

A motion plastics termékek immáron 72 országban, illetve több mint 50 iparágban bizonyítják megfelelőségüket, és teszik könnyebbé vásárlóink mindennapi életét alkalmazásuk javítása által. A világszerte sikeres nagyvállalatok mellett kisvállalkozások is szép számban tartoznak ide.

igus tesztlabor tápellátó rendszerek számára

A technológiai alapot a motion plastics termékek képezik

Az iparág legnagyobb laboratóriumában a motion plastics termékek terén végzett több mint öt évtizednyi kutatásunk olyan rendkívül­tartós anyagokat eredményezett, amelyek „kisebb költség, hosszabb élettartam” ígéretünknek megfelelően teljesítenek.

Tom Krause és egy 3D SLS-nyomtató

Az innováció forrása az ember

Az igus munkatársai mindig odafigyelnek az ügyfelek javaslataira. Ennek nyomán született meg néhány eddigi legsikeresebb újításunk. Az újítások között mindenképpen megemlítendő az első intelligens, „okos” siklócsapágy, illetve a műanyag robotkar.

Vonaton tablettel dolgozó szakember, robotkar animálása közben

igus digital

Az igus ingyenes online eszközei állandóan rendelkezésre állnak, és jelentősen megkönnyítik a cég termékeinek konfigurálását, valamint működésük szimulációját. Az intelligens termékek, az úgynevezett smart plastics megoldások előre jelzik, ha karbantartásra van szükség..  

Az igus gyár

A Naphoz hasonlóan üdítően sárga, nyitott és rugalmas

Az igus Naprendszerének központjában az ügyfél helyezkedik el: a Nicholas Grimshaw által tervezett kölni központunk is ezt az elvet követi.

iform szerszámgyártás: automatizálási terület

A szerszámgyártás folyamata

Fejlesztés, gyártás, mintavételezés és CT-s minőség-ellenőrzés; fröccsöntő­szerszámaink előállítását teljes egészében mi végezzük.

Fenntarthatóság az igus-nál

Mennyire fenntarthatóak motion plastics megoldások?

A nagy teljesítményű műanyagok hozzájárulhatnak az erőforrások és a környezet védelméhez: gyártásuk során, használat közben és a termék élettartamának végén. 


Várjuk visszajelzését!

Az igus vezetősége

Progresszív digitalizálás, magas fokú termékinnováció, gyors szállítási határidők világszerte és fenntartható újrahasznosítás - csak néhány az igus jövőbeli projektjei közül. Ezen feladatok ellátására 2020-ban bővítettük vezetői csapatunkat.

Balról jobbra: Michael Blass, Igazgató, E-chain Systems, Gerhard Baus, Igazgató, Új üzleti lehetőségek, Frank Blase, CEO & Tulajdonos, Tobias Vogel, Igazgató, Siklócsapágyak és lineáris technológia valamint Artur Peplinski, Igazgató, igus International,

„Örömömre szolgál, hogy e csapattal dolgozhatok. Együtt több, mint 148 év igus tapasztalattal rendelkezünk. A motion plastic megoldások iránti lelkesedésünk pedig összekovácsol minket.“ - mondta Frank Blase a 2020. novemberében tartott bemutatkozáson.

A talajból kinövő növény

Legyen Ön is a csapatunk tagja!

A tulajdonos által vezetett igus központja a németországi Köln Porz városrészében található. A cég világszerte számos leányvállalatot is magáénak tudhat. Folyamatosan keressük az ambiciózus, tanulni vágyó és önállóan gondolkodó szakembereket, akik mindig tudják, hogy éppen milyen kérdésre szeretnénk választ kapni. Legyen Ön is tagja elhivatott csapatunknak, amelynek egyik fő célkitűzése az ügyfelek számára optimális megoldás kidolgozása az őszinte, nyílt és egyértelmű kommunikáción alapuló együttműködés keretei között.

Jelenlegi álláslehetőségeink
igus-szakemberek az igus gyárában

igus blog

Tájékozódjon a professzionális tápellátó rendszerekkel, kábelekkel, kedvező árú automatizálási lehetőségekkel, csapágyakkal, lineáris technológiai megoldásokkal és 3D nyomtatási lehetőségekkel kapcsolatban közvetlenül szakértőinktől, akik kiterjedt ismeretekkel rendelkeznek termékeinkkel és az általunk kiszolgált iparágakkal kapcsolatban.  Olvasson bele, és merítsen ötletet a bejegyzésekből!

 

igus blog logó


The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.