Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Bizonyított, előre számítható, tesztelt - tesztlaboratóriumunk

"plastics for longer life®" - az igus® alapanyagok ebben a szellemben készülnek. Termékeinket nagy szenvedéllyel tervezzük, hogy meghosszabbítsuk a gépek és alkalmazások élettartamát, megszüntessük a karbantartást és csökkentsük a költségeket. Mérnökeink számára a munkadarabok minősége és biztonsága, például ellenálló képességük és élettartamuk, fontos követelmény a fejlesztés során. Ezért, területét tekintve, az iparág legnagyobb tesztlaboratóriumát működtetjük, és a legtöbb terméktesztet és vizsgálatot végezzük.

Mit tesztelünk?

Az alkalmazások és anyagok tesztelésére szolgáló létesítményeink összesen 3800 m² területen helyezkednek el. Minden terület rendelkezik saját tesztlaboratóriummal, azonban egyes termékeket együtt tesztelünk egy területen. Például, 1 500 m² -en zajlik a chainflex kábelek tesztelése saját energialáncainkban. A különösen hosszú úthosszok vizsgálatára 2 000 m² szabadtéri terület áll rendelkezésre. Az iglidur siklócsapágyakat, a drylin lineáris csapágyakat és a költséghatékony automatizálási alkatrészeinket több, mint 300 m² területen teszteljük. Az utóbbiakat valós körülmények között.

Annak érdekében, hogy gyorsabban tudjunk új tisztatérben alkalmazható termékeket kifejleszteni, a Fraunhofer IPA-val együttműködve saját tisztatér laboratóriumot hoztunk létre, mely megfelel az ISO 1. osztályú tisztaterekre vonatkozó szabványának. A szabadtéri vizsgálati terület, zajteszt labor és -40 °C-os klimatikus kamra teszi teljessé tesztlétesítményeink sorát. Annak érdekében, hogy vizsgálataink maximálisan megfeleljenek a valós körülményeknek, ügyfeleink alkalmazásait is vizsgáljuk és iparági teszteket is végzünk.

Mi történik a tesztadatokkal?

A tesztlaboratóriumban különböző vizsgálati módszerekkel nyert adatok felhasználása a fejlesztés után sem áll meg. Hiszen ezek elengedhetetlenek új anyagok és termékek fejlesztéséhez és a meglévő termékeink továbbfejlesztéséhez. Ügyfeleink számára, feldolgozott formában, elérhetővé tesszük tapasztalatainkat, teszteredményeinket, valamint az ezek felhasználásával kifejlesztett alapanyag-technológiát: a igus számos ingyenes online eszközt kínál, melyek segítenek Önnek abban, hogy a céljainak leginkább megfelelő termékeket választhassa ki és vásárolhassa meg:

Tesztlaborban végzett tesztek és igus online eszköz
Kültéri hosszú elmozdulási úthossz teszt
Dr.-Ing. Ralf Selzer, az igus siklócsapágyakkal foglalkozó Kutatási és Fejlesztési Részleg Vezetője

Hány vizsgálatot végeznek a tesztlaboratóriumban?

Évente számtalan tesztet és anyagvizsgálatot folytatunk le tesztlétesítményeinkben:

  • A több, mint 15 000 teszt közül 4 000 az energialáncok és a chainflex területet, míg 11 000 a dry-tech technológiát érinti (forgó, forgatható, lineáris, bukó, fűtött, víz alatt stb.)
  • 450 tesztberendezés csapágyakhoz
  • 10 milliárd e-chain tesztciklus
  • 3 500 tesztelt kábel
  • 400 ügyfélspecifikus vizsgálat

Mik azok a tribo-polimerek?

A tribológia a súrlódás és a kopás tudománya. A tribológiailag optimalizált műanyagok azok, amelyek minimális súrlódást és alacsony kopási arányt mutatnak. Az alappolimereket, a szilárd kenőanyagokat és a megerősítéseket úgy kombináljuk dry-tech megoldásainkban, hogy a csapágyak - a fémből készült csapágyaktól eltérően - nem igényelnek további kenést, kiváló siklási tulajdonságok mellett csak minimális súrlódással, hőtermeléssel és kopással kell számolni.“ - Dr.-Ing. Ralf Selzer, a siklócsapágyakkal foglalkozó Kutatási és Fejlesztési Részleg Vezetője


motion plastics termékeink alapja a tribológia

A kopásálló és karbantartásmentes anyagok alkalmazása nem pusztán költségmegtakarítással jár, hanem a kopás miatt bekövetkező meghibásodások és nehezebb karbantartási munkák kockázatát is csökkenti. Az igus jelentős tapasztalatra tett szert a tribológia terén, a tesztlabornak köszönhetően pedig tetemes mennyiségű adat is a rendelkezésére áll, jelentősen megkönnyítve a gépészmérnökök munkáját. A szigorú követelmények oka: ma a gépek gyakran folyamatosan, három műszakban működnek. A folyamatosan erősödő kihívásokra való válaszadás egyik hatékony módja a tribológiai szempontok szerint optimalizált alkatrészek kiválasztása, amelyre a gépészmérnököknek érdemes időt fordítani. 


Az igus tesztlaboratóriumának különböző részei

iglidur siklócsapágyak

Siklócsapágy tesztlaboratórium

e-chain energiaellátó rendszerek

Energialánc tesztelő berendezés

Költséghatékony robolink automatizálás

robolink tesztberendezés

... a jellemző felhasználási terület függvényében


The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.