Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Bizonyított, előre számítható, tesztelt - tesztlaboratóriumunk

Tech up, cost down - az igus-nál ennek a mottónak megfelelően gyártjuk anyagainkat és termékeinket. Melyek hosszú élettartamuk révén meghosszabbítják a gépek és alkalmazások üzemidejét, nem kell karbantartani őket és csökkentik a költségeket. Mérnökeink számára a munkadarabok minősége és biztonsága (azaz, ellenálló képességük és élettartamuk), fontos követelmény a fejlesztés során. Mielőtt kereskedelmi forgalomba kerül, minden igus-terméket alaposan tesztelünk. Ezért működtetünk 1985 óta saját tesztlaboratóriumot. Nemcsak területét tekintve az iparág legnagyobb tribopolimereket vizsgáló laboratóriuma, hanem a legtöbb terméktesztet és vizsgálati eljárást is itt végzik.

Garantált hosszú élettartam

Mit tesztelünk?

Az alkalmazások és anyagok tesztelésére szolgáló létesítményeink összesen 3800 m² területen helyezkednek el. Minden üzletágnak megvan a maga tesztlaboratóriuma, és néhány termékterületet közösen tesztelünk. Például, 1 500 m² -en zajlik a chainflex kábelek tesztelése saját energialáncainkban. A különösen hosszú úthosszok vizsgálatára 2 000 m² szabadtéri terület áll rendelkezésre. Az iglidur siklócsapágyakat, a drylin lineáris csapágyakat és a költséghatékony automatizálási alkatrészeinket több, mint 300 m² területen teszteljük. Ez utóbbiakat részben valós körülmények között, a minőségbiztosításban.

Annak érdekében, hogy gyorsabban tudjunk új, tisztatérben is használható termékeket fejleszteni, a Fraunhofer IPA-val együttműködve saját, ISO 1. osztályú tisztatéri laboratóriumot üzemeltetünk. A szabadtéri vizsgálati terület, zajteszt labor és -40 °C-os klimatikus kamra teszi teljessé tesztlétesítményeink sorát. Annak érdekében, hogy vizsgálataink maximálisan megfeleljenek a valós körülményeknek, ügyfeleink alkalmazásait is vizsgáljuk és iparági teszteket is végzünk.

Mi történik a tesztadatokkal?

A tesztelési adatok felhasználása a fejlesztés után sem áll le. 2001 óta fejlesztünk innovatív online eszközöket, 2016 óta pedig érzékelőalapú smart plastics megoldásokat, amelyek tesztlaboratóriumi eredményeink adatain alapulnak. A folyamatosan és egyszerűen használható eszközök segítségével termékeink biztonsági mutatói és gazdaságossági jellemzői gyorsan, online meghatározhatók. Ügyfeleink számára ez nagyfokú átláthatóságot jelent, és lehetővé teszi számukra, hogy megtalálják a leginkább költséghatékony, legjobban működő megoldást. Több, mint 40 eszköz áll az Ön rendelkezésére ingyenesen, például:
Tesztlaborban végzett tesztek és igus online eszköz
Kültéri hosszú elmozdulási úthossz teszt
Dr.-Ing. Ralf Selzer, az igus siklócsapágyakkal foglalkozó Kutatási és Fejlesztési Részleg Vezetője

Hány vizsgálatot végeznek a tesztlaboratóriumban?

Évente számtalan tesztet és anyagvizsgálatot folytatunk le tesztlétesítményeinkben:

  • A több, mint 15 000 teszt közül 4 000 az energialáncok és a chainflex területet, míg 11 000 a dry-tech technológiát érinti (forgó, forgatható, lineáris, bukó, fűtött, víz alatt stb.)
  • 450 tesztberendezés csapágyakhoz
  • 10 milliárd e-chain tesztciklus
  • 3 500 tesztelt kábel
  • 400 ügyfélspecifikus vizsgálat

Mik azok a tribo-polimerek?

A tribológia a súrlódás és a kopás tudománya. A tribológiailag optimalizált műanyagok azok, amelyek minimális súrlódást és alacsony kopási arányt mutatnak. Az alappolimereket, a szilárd kenőanyagokat és a megerősítéseket úgy kombináljuk dry-tech megoldásainkban, hogy a csapágyak - a fémből készült csapágyaktól eltérően - nem igényelnek további kenést, kiváló siklási tulajdonságok mellett csak minimális súrlódással, hőtermeléssel és kopással kell számolni.“ - Dr.-Ing. Ralf Selzer, a siklócsapágyakkal foglalkozó Kutatási és Fejlesztési Részleg Vezetője

motion plastics termékeink alapja a tribológia

A kopásálló és karbantartásmentes anyagok alkalmazása nem pusztán költségmegtakarítással jár, hanem a kopás miatt bekövetkező meghibásodások és nehezebb karbantartási munkák kockázatát is csökkenti. Az igus jelentős tapasztalatra tett szert a tribológia terén, a tesztlabornak köszönhetően pedig tetemes mennyiségű adat is a rendelkezésére áll, jelentősen megkönnyítve a gépészmérnökök munkáját. A szigorú követelmények oka: ma a gépek gyakran folyamatosan, három műszakban működnek. A folyamatosan erősödő kihívásokra való válaszadás egyik hatékony módja a tribológiai szempontok szerint optimalizált alkatrészek kiválasztása, amelyre a gépészmérnököknek érdemes időt fordítani. 

Az igus tesztlaboratóriumának különböző részei

e-chain energiaellátó rendszerek

Energialánc tesztelő berendezés

chainflex kábelek

Kábelek vizsgálati berendezése

Költséghatékony robolink automatizálás

robolink tesztberendezés

... a jellemző felhasználási terület függvényébenAz "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.