Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Karbantartásmentes alkatrészek emelőkosaras munkagépekhez

A teleszkópos és kosaras személyemelők kevés helyet biztosítanak a biztonságos energiaellátás számára, ezért esetükben a felhasználók szívesen alkalmazzák az igus nagy teljesítményű polimerekből készült vagy műanyag-fém hibrid energialáncait, amelyek megvédik az erőteljes terhelésnek kitett kábeleket és tömlőket.
 
Az igus a vezetés, szállítás és csapágyazott alátámasztás területén a teleszkópos személyemelő platformokon felhasználható alkatrészei: energialáncok és kábelek, polimer siklócsapágyak, lineáris csapágyak, siklólapok; megfelelnek a folyamatosan terhelt kültéren használt alkatrészekkel szembeni legszigorúbb követelményeknek is.
 
Mivel az energialáncok csavarok nélkül is kiválóan működnek, a vibrálás miatt nem lazulnak meg vagy vesznek el az alkatrészek. A polimerből készült megoldásoknak hála, nincs rozsdásodás vagy megakadás. Bármely tetszés szerinti ponton nyithatóak, összeszerelésük pedig mindössze néhány perc. Kínálunk továbbá erősen UV-álló kábeleket, melyeket energialáncokban történő folyamatos és dinamikus felhasználásra terveztünk – akár 36 hónap garanciával. A csapágyazási pontok nem igényelnek kenést vagy újrakenést, mivel sikló- és lineáris csapágyaink, valamint siklólapjaink teljes mértékben kenés- és karbantartás mentesek.
Teleszkópos emelődaru felszerelése igus hibrid energialánccal
2022-es újdonságok
Hibrid energialáncok új méretekben
 
Moduláris hosszabbító összekötő rendszer nagy átmérőkhöz

Megtekintené az összes 2022-es fejlesztésünket? Tovább az újdonságok áttekintéséhez.

2022-es újdonságok

Telepítésre kész rendszermegoldás teleszkópos és kosaras személyemelőkhöz

Telepítésre kész rendszermegoldás teleszkópos és kosaras személyemelőkhöz

Minden egyetlen forrásból, ellenőrzött megbízhatóság és gyors telepítés

Az igus teljesen szerelt energiaellátó rendszerei  biztosítják a kábelek és hidraulikus tömlők biztonságos vezetését teleszkópos karokban. Ezek a rendszerek energialáncokból, chainflex kábelekből és tömlőkből, valamint a szükséges fém rögzítések csatlakoztatásához megfelelő dugaszos csatlakozókból állnak.

Energialánc-rendszerek

Megbízható és egyszerű energiaellátó rendszer

Az energia-, az adat- és a közegellátó kábelek és tömlők biztonságos elvezetést igényelnek a teleszkópos emelőkosarakban. Az igus energialáncai nemcsak a külső behatásokkal szemben biztosítanak különleges védelmet a vezetékek számára, hanem a teleszkópos kar különböző emelési sebességek mellett ciklikusan ismétlődő visszahúzódása és kitolódása miatt fellépő kopástól is óvják őket.Az élettartam-kalkulátorral Ön akár 36 hónapos garanciát
kaphat szinte minden igus energialáncra. 

YE.1 hibrid energialánc

YE.42 hibrid energialánc A polimerből és acélból készült YE.1 hibrid energialánc 50%-kal könnyebb, mint egy csak acélból készült lánc, emellett egyszerűen összeszerelhető, mivel bármely pontján nyitható, így az egyes lánctagok külön-külön cserélhetők.

E4.1L energialánc

E4.1L energialánc Az E4.1 energialáncok egy termékcsaládban egyesítik az egyszerű telepíthetőséget, a strapabíróságot és a csekély tömeget. Számos méretben és rengeteg tartozékkal, készletről kaphatók.

E2.1 energialánc

E2.1 energialánc Az E2.1 energialáncok kifejezetten alkalmasak a rendkívül kis helyen történő telepítéshez és az alátámasztás nélküli rövid távolságok esetén. Egyszerű összeszerelés, és bárhol nyitható kivitel.

Hidraulikatömlők elvezetése

E2.1 energialánc A hosszabbító keresztlécekkel felszerelt igus E2 e-chain® energialáncokkal két hidraulikatömlő is biztonságosan és megbízhatóan vezethető el. Különleges megoldás teherautóra szerelt emelőplatformokhoz. A hosszabbító keresztlécekkel felszerelt E2 e-chain® energialánc rendkívül robusztus, ugyanakkor helytakarékos is.

motion plastics megoldások emelőkosaras munkagépekhez - próbálja ki Ön is!


Győződjön meg Ön is termékeink minőségéről! A mintacsomag egy sor olyan válogatott termékünket tartalmazza, amelyek teleszkópos toldatokhoz és ferde tengelyekhez alkalmazhatók.
Rendelje meg most ingyenes mintacsomagunkat

chainflex kábelek

A legkisebb sugarakban és a legnagyobb terheléshez is

A chainflex kábelek a hajlítás okozta legnagyobb igénybevételnek is ellenállnak, ugyanakkor akár a kábelátmérő 4-szeresét kitevő hajlítási sugarat is lehetővé tesznek. Minden chainflex kábelünkre érvényes az akár 36 hónapos garancia.

CF890/CF891 vezérlőkábel

CF890/CF891 vezérlőkábel Hajlított alkalmazásokhoz, az olaj hatásait tűrő kivitelben. Bel- és kültéri alkalmazásokhoz, közvetlen napsugárzásnak való kitettség nélkül. Kifejezetten 10 méternél rövidebb alátámasztás nélküli úthosszokra.
 
CF890 vezérlőkábel
CF891 vezérlőkábel

CF77.UL/CF78.UL vezérlőkábel

CF890/CF891 vezérlőkábel Erőteljes igénybevételhez; szinte teljes mértékben olajálló. Átlagos napfénynek kitett, bel- és kültéri alkalmazásokhoz. 100 m-nél rövidebb alátámasztás nélküli úthosszokhoz.
 
CF77.UL vezérlőkábel
CF78.UL vezérlőkábel

CFBUS.PUR buszkábel

CFBUS.PUR buszkábel Közepes terheléshez, szinte teljes mértékben olajálló. Bel- és kültéri alkalmazásokhoz, közvetlen napsugárzásnak való kitettség nélkül. Legfeljebb 20 m-es alátámasztás nélküli elmozdulási úthossz. 
 
CFBUS.PUR BUS-kábel

Csapágy-technológia

Önkenő iglidur csapágyak a gyakori karbantartást igénylő csúszóegységek helyett

A kenés és karbantartás rendkívül nagy költségekkel járhat. Az igus önkenő, polimer siklócsapágyainak köszönhetően a teleszkópos platformok csúszólemezeit úgy lehet megtervezni, hogy működésük ne igényeljen kenést vagy karbantartást. Ráadásul gyakran költséghatékonyabbak és tartósabbak is, mint a fémből készült megoldások.

Siklólapok

Siklólapok

A polimer siklólapokat kifejezetten a dinamikus alkalmazásokhoz terveztük, ráadásul nem igényelnek további kenést, és karbantartásmentesek is.

Karbantartási és telepítési szolgáltatás

Az igus karbantartási és telepítés szolgáltatásokat is biztosít ügyfelei számára. A rendszert a teljes rendszerre kiterjedő garanciával telepítjük, smart plastics megoldásaink felszerelésével pedig biztosítható az energialánc-rendszerek és csapágyak prediktív karbantartása is.

Prediktív karbantartás intelligens termékekkel

Prediktív karbantartás intelligens termékekkel

A smart plastics megoldások keretében speciális szenzorokat (i.Sense) és kiértékelő modulokat (i.Com és i.Com.plus) kínálunk, melyek mérik az energialánc-rendszerek és csapágyak állapot jellemzőit, jeleznek, ha esedékes a karbantartás, és szükség esetén leállítják a működést, még mielőtt a rendszer komolyan meghibásodna.
Telepítési és értékesítés utáni szolgáltatások

Telepítési és vevőszolgálati szolgáltatások

Gondoskodunk a telepítésről. Világosan kiszámítható telepítési költségek; igény esetén az igus szerződés keretében vállalja a teljes energiaellátó rendszer szervizelését.

Jellemző problémák és megoldásaink

Példa a hosszabbított raklapozó targoncák alkalmazására

Kihívás:
Nehéz alkatrészek, kisebb terhelhetőség

A ferde tengelyek és a teleszkópos toldatok felhasználása során fontos szerepet játszik a terhelhetőség, amelyet a nehéz alkatrészek kedvezőtlenül befolyásolhatnak. Ennél a teleszkópos platformnál például az a fontos, hogy minél könnyebb legyen a kosár.
E4.1L energialánc

Megoldás:
akár 30%-kal kisebb tömeg ezzel az energiaellátó lehetőséggel 

Az E4.1L energialánc strapabíró és könnyű. Nem pusztán elősegíti a hosszabb teleszkópos rendszerek működését, hanem akár 30%-os tömegmegtakarítást is el lehet vele érni. Ugyanakkor, az energialánc, a korábbi típusokkal szemben nagyobb hasznos hellyel rendelkezik, miközben a beszereléshez szükséges hely ugyanakkora maradt.
Energiaellátás kopott tömlőkkel

Kihívás:
Mozgás miatti anyagkopás

A hidraulikatömlők elvezetésekor ismert probléma, hogy a tömlőkre nehezedő nagy nyomás következtében a mozgás miatt a tömlő anyaga nagyfokú kopásnak és dörzsölődésnek van kitéve. Ezek a káros hatások nem csupán veszélyforrást jelentenek, hanem a gépek meghibásodását is okozhatják.
e-chain® rendszerben vezetett hidraulikatömlő

Megoldás:
Biztonságos, a tömlőt védő alátámasztás

Az igus energialáncok megbízható alátámasztást kínálnak a különféle nyomás alatt lévő kábeleknek, továbbá kialakításuk miatt még védelmet is biztosítanak számukra. Még állandó mozgások esetén is csökken az anyagkopás, és nő a biztonság.
Meglehetősen kis helyen működő, energialánccal szerelt Grove Manlift gép

Kihívás:
Kábelek és tömlők vezetése nagyon szűk helyen

A teleszkópos toldatot vagy emelőoszlopot használó alkalmazásoknál kis hely van a tápellátás elvezetéséhez. Az ilyen esetekben olyan kis hajlítási sugár alkalmazására is szükség lehet, amelyre nem minden kábel, tömlő és energialánc képes. Ezzel párhuzamosan persze a rendszerektől kifejezetten hosszú élettartamot várnak el.
E4Q energialánc jelölt hajlítási sugárral

Megoldás:
A legkisebb hajlítási sugár és kimagasló tartósság

Az igus energialáncai és megbízható chainflex kábelei nagyon kis hajlítási sugárral üzemeltethetők, aminek köszönhetően kifejezetten helytakarékos módon telepíthetők és helyezhetők üzembe. A sodort érpárok révén még rendkívüli hajlítási igénybevétel esetén is páratlanul tartósak.
Nagy karbantartásigényű teleszkópos csapágypontok

Kihívás:
Rossz vagy elégtelen kenés

A teleszkópos csapágyazással ellátott helyek rendszeres kenést és karbantartást igényelnek. Állandó karbantartás szükséges, hogy a berendezések és a rendszerek biztonságosan működhessenek.
Kenésmentes csapágyak iglidur rúdanyagból

Megoldás:
karbantartásmentes teleszkópos csapágyak iglidur anyagból

A műszaki iglidur polimerekből készülő teleszkópos csapágyak kenés- és karbantartás mentesen használhatók. Mostantól lehetősége van az anyag saját igényei szerinti legyártására, de természetesen választhat az igus egyedi formái közül is. Az iglidur polimerek élettartama online számítható.

A leglenyűgözőbb projektek, amelyeket az igus termékeivel valósítottak meg


További információ

Brosúra személyemelő platform

Személyemelő platform brosúra

Fontos információk termékeinkről és szolgáltatásainkról
Letöltés most

igus tesztlaboratórium

Bizonyított minőség összesen több mint 15 000 teszttel 3800 m2-en.
További információ

Konzultáció

Szívesen megválaszolom kérdéseit személyesen is

Szállítás és tanácsadás

Személyesen:

Hétfotol péntekig reggel 7 és este 8 között.
Szombaton reggel 8 és 12 között.

Online:

24h


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.