Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Karbantartásmentes, ennélfogva sokkal megbízhatóbb teleszkópos toldatok és ferde tengelyek

Ha magas rendelkezésre állású, ferdén beszerelt rendszerekre van szükség, ahol a megbízhatóság is nagyon fontos, az igus® egyedi, moduláris és helytakarékos megoldásai jelentik a legjobb választást. A kopásálló és kis karbantartási igényű e-chains® energialáncok, valamint a kifejezetten rugalmas és hajlékony chainflex® kábelek még a legmostohább körülmények között is megbízható energia- és tápellátást biztosítanak a ferdén beszerelt rendszereknek.
 
A nagy igénybevételnek kitett, fémből vagy hagyományos műanyagból készült csapágyak és csúszólemezes megoldások helytelen vagy elégtelen kenése a gépek gyors leállásához vezethet. A nagy teljesítményű iglidur® műanyagok az ilyen körülmények között is jól teljesítenek. Az ilyen anyagból készülő alkatrészeknek köszönhetően a teleszkópos megoldások csapágyai már semmilyen kenést és karbantartást nem igényelnek.
 
Vegye fel a kapcsolatot most az igus® szakértőjével

 
 

Rendelje meg most ingyenes mintacsomagunkat!

Ferde tengelyek és teleszkópos alkalmazások mintacsomagja  
A ferde tengelyekkel és teleszkópos toldatokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

Győződjön meg Ön is termékeink minőségéről. A mintacsomag a teleszkópos toldatokat és a ferde tengelyeket érintő felhasználásra gyártott legfontosabb igus® termékeket, valamint a jellemző alkalmazásokkal kapcsolatos információkat tartalmazza.
 
Rendelje meg most ingyenes mintacsomagunkat

Teleszkópos toldatok és ferde tengelyek alkalmazása során felmerülő jellemző problémák megoldása

Alkalmazási példa: alátámasztás nélküli megoldások a tolóoszlopos targoncákon felhasznált e-chain® energialáncoknál  
Kihívás:
A felhasznált alkatrészek miatt korlátozott az alátámasztás nélküli részek mérete

Az ehhez az emelőoszlopos targoncához hasonló gépeknél alátámasztás nélkül kell megoldani a gépek energiaellátását. Azonban a felhasznált energiahordozó miatt a vezetékek hossza korlátozott. Ennélfogva a kopást jól bíró és masszív tápellátó rendszerekre van szükség.

Az E4.1L rendszer használat közben  
Megoldás:
Nagy alátámasztási hosszal is működőképes energiaellátó rendszer

Az E4.1L rendszer optimális tehereloszlási lehetőségeket kínál az alátámasztás nélküli megoldásokhoz, és akár 7000 N-os húzó- és nyomóerőknek is jól ellenáll. Ez a speciális e-chain® energialánc akár 600 kg/m súlyú anyagokkal is feltölthető. Ebből következik, hogy ez az e-chain® energialánc kifejezetten alkalmas alátámasztás nélküli felhasználásra.

Példa a hosszabbított raklapozó targoncák alkalmazására  
Kihívás:
Nehéz alkatrészek, kisebb terhelhetőség

A ferde tengelyek és a teleszkópos toldatok felhasználása során fontos szerepet játszik a terhelhetőség, amelyet a nehéz alkatrészek kedvezőtlenül befolyásolhatnak. Ennél a teleszkópos platformnál például az a fontos, hogy minél könnyebb legyen a kosár.

Különféle e-chain® energialánc-típusok összehasonlítása  
Megoldás:
Akár 30%-os súlymegtakarítás ezzel az energiaellátó lehetőséggel

Amellett, hogy az E4.1L e-chain® energialánc meglehetősen strapabíró, még ráadásul nagyon könnyű is. Nem pusztán elősegíti a hosszabb teleszkópos rendszerek működését, hanem akár 30%-os súlymegtakarítást is el lehet vele érni. Ugyanakkor a korábbi típusokkal szemben sokkal nagyobb hasznos hellyel rendelkezik, miközben a beszereléshez szükséges hely ugyanakkora maradt.

Energiaellátás kopott tömlőkkel  
Kihívás:
Mozgás miatti anyagkopás

A hidraulikatömlők elvezetésekor ismert probléma, hogy a tömlőkre nehezedő nagy nyomás következtében a mozgás miatt a tömlő anyaga nagyfokú kopásnak és dörzsölődésnek van kitéve. Ezek a káros hatások nem csupán veszélyforrást jelentenek, hanem a gépek meghibásodását is okozhatják.

e-chain® rendszerben vezetett hidraulikatömlő  
Megoldás:
Biztonságos, a tömlőt védő alátámasztás

Az E4.1L megbízható alátámasztást kínál a különféle nyomás alatt lévő tömlőknek, illetve csöveknek, továbbá kialakítása miatt még védelmet is biztosít számukra. Hiába mozog folyamatosan a tömlő, az alkatrész speciális kialakítása miatt a kopás a minimálisra csökken, miközben a biztonsági mutatók sokkal kedvezőbbek lesznek.

Meglehetősen kis helyen működő, energialánccal szerelt Grove Manlift gép  
Kihívás:
Kábelek és tömlők vezetése nagyon szűk helyen

A teleszkópos toldatot vagy emelőoszlopot használó alkalmazásoknál kis hely van a tápellátó kábelek elvezetéséhez. Az ilyen esetekben olyan kis hajlítási sugár alkalmazására is szükség lehet, amelyre nem minden kábel, tömlő és energialánc képes. Ezzel párhuzamosan persze a rendszerektől kifejezetten hosszú élettartamot várnak el.

Méretek összehasonlítása: egy e-chain® energialánc és egy ceruza  
Megoldás:
A legkisebb hajlítási sugár és kimagasló tartósság

Az igus® e-chains® energialáncai és megbízható chainflex® kábelei nagyon kis hajlítási sugárral üzemeltethetők, aminek köszönhetően kifejezetten helytakarékos módon telepíthetők és helyezhetők üzembe. A chainflex® kábelek kötegelt magjai még kimagaslónak tekinthető hajlítási igénybevétel esetén is páratlanul tartósak.

Nagy karbantartásigényű teleszkópos csapágypontok  
Kihívás:
Rossz vagy elégtelen kenés

A teleszkópos csapágyazással ellátott helyek rendszeres kenést és karbantartást igényelnek. Állandó karbantartás szükséges, hogy a berendezések és a rendszerek biztonságosan működhessenek.

Kenésmentes csapágyak iglidur® rúdanyagból  
Megoldás:
Karbantartásmentes teleszkópos csapágyak iglidur® anyagból

A speciális iglidur® műanyagból készülő teleszkópos csapágyak kenés- és karbantartásmentesen használhatók. Mostantól lehetősége van az anyag saját igényei szerinti legyártására, de természetesen választhat az igus® egyedi formái közül is. Az iglidur® műanyagok élettartama online kiszámítható.

Az iparág legnagyobb laboratóriumában tesztelve

 

Az e-chains® energialáncokat és a chainflex® kábeleket alapos tesztelésnek teszik ki az igus® tesztlaborjában. A valós körülmények között tesztelt energiaellátó rendszerek és kábelek, valamint az igus® termékek élettartamának pontos előrejelzését lehetővé tévő elemzések és eszközök azonban nem pusztán a tesztlaborban szerzett tapasztalatokra és eredményekre támaszkodnak. A cég számára a fejlesztések kivitelezéséhez legalább ennyire fontosak az igus®-ügyfelek által a gyakorlatban szerzett tapasztalatok. Termékeink folyamatos fejlesztéséhez elengedhetetlenül fontosak az ügyfelek visszajelzései.

 

Ferde tengelyek alkalmazási területei

Working platform

This working platform is usually used for underground mining. Up to now, hoses and cables hung loosely from it, which meant they could get caught easily and become damaged.

Working platform    

Transporter

This vehicle was especially designed for the transport of windcraft wings.

Transporter    

Mining application

A versatile applicable commercial vehicle from underground mining that is required for maintenance in different sectors.

Mining application    

Drilling and piling machines

These drilling and piling machines are used in railway construction, for example, to set concrete piles for electric cables.

Drilling and piling machines    

Working platform

This new design permits a variety of multiple tunnel construction processing steps to be performed by one machine.

Working platform    

További kérdései vannak?

További kérdései vannak a nagy teljesítményű igus® műanyagok teleszkópos rendszerekben és ferde tengelyekben történő felhasználásával kapcsolatban? Szakértőink örömmel segítenek mindenben, és tanácsadást is biztosítanak.
 
Vegye fel a kapcsolatot most az igus® szakértőjével

Konzultáció

Szívesen megválaszolom kérdéseit személyesen is

Szállítás és tanácsadás

Személyesen:

Hétfőtől péntekig reggel 7 és este 8 között.
Szombaton reggel 8 és 12 között.

Online:

24h