Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Karbantartásmentes alkatrészek emelőkosaras munkagépekhez

Az emelőkosaras munkagépeken kevés hely kínálkozik a biztonságos energiaellátás megoldására, ezért kedvelt megoldás az igus nagyteljesítményű polimerből vagy polimerből és acélból készült hibrid energialáncainak a használata a kábelek és tömlők megvezetésére.
 
Az igus emelőkosaras munkagépekben felhasználható alkatrészei, energialáncok és kábelek, polimer siklócsapágyak, lineáris csapágyak, siklólapok; megfelelnek a folyamatosan terhelt kültéren használt alkatrészekkel szembeni legszigorúbb követelményeknek is.
 
Mivel az energialáncok felépítésében nincsenek csavarok nem esnek le vagy vesznek el apróbb alkatrészek a rázkódás miatt. A polimerből készült megoldásoknak hála, nincs rozsdásodás vagy megakadás. Bármely tetszés szerinti ponton nyithatóak, összeszerelésük pedig mindössze néhány perc. Kínálunk továbbá erősen UV-álló kábeleket, melyeket energialáncokban történő folyamatos és dinamikus felhasználásra terveztünk – akár 36 hónap garanciával. A csapágyazási pontok nem igényelnek kenést vagy újrakenést, mivel sikló- és lineáris csapágyaink, valamint siklólapjaink teljes mértékben kenés- és karbantartásmentesek.

Teleszkópos emelődaru felszerelése igus hibrid energialánccal

A 2021-es év új termékei

40%-kal kevesebb telepítési idő

E4Q sorozat jelentősen bővített termékkínálattal

▲ Tech up
  • 20%-kal nagyobb töltő tömeg a függőlegesen és vízszintesen elhelyezett ütközők révén
  • 100%-kal nagyobb kihúzóerő az alakzáró keresztlécnek köszönhetően
▼ Cost down
  • Szerszám nélküli nyitás és zárás
  • 10%-kal kisebb tömeg az anyag kikönnyítéseknek köszönhetően

További tudnivalók az E4Q-ról

Nyissa fel az E2.1 sorozat energialáncait egy mozdulattal

Dob a méteráruként értékesített chainflex® kábelekhez

A legkisebb súrlódási együtthatóval rendelkező lemezcsíkok

Érdeklik további fejlesztéseink is? Tovább az újdonságok áttekintéséhez.Telepítésre kész rendszermegoldás teleszkópos és kosaras személyemelőkhöz

Telepítésre kész rendszermegoldás teleszkópos és kosaras személyemelőkhöz

Minden egyetlen forrásból, ellenőrzött megbízhatóság és gyors telepítés

Az igus energialáncaiból, chainflex kábeleiből és tömlőiből, valamint a megfelelő dugaszos csatlakozókból vagy az előírt fémrögzítésekből álló, teljes mértékben előre szerelt energiaellátó rendszerek garantálják a kábelek és a hidraulikatömlők biztonságos elvezetését a teleszkópos karokban.


Energialánc-rendszerek

Megbízható és egyszerű energiaellátó rendszer

Az energia-, az adat- és a közegellátó kábelek és tömlők biztonságos elvezetést igényelnek a teleszkópos emelőkosarakban. Az igus energialáncai nemcsak a külső behatásokkal szemben biztosítanak különleges védelmet a vezetékek számára, hanem a teleszkópos kar különböző emelési sebességek mellett ciklikusan ismétlődő visszahúzódása és kitolódása miatt fellépő kopástól is óvják őket.

YE.42 hibrid energialánc

YE.42 hibrid energialánc

A műanyagból és acélból készült YE.42 hibrid energialánc 50%-kal könnyebb, és egyszerűen összeszerelhető, mivel bármely pontján nyitható, így az egyes lánctagok külön-külön cserélhetők.

E4.1L energialánc

E4.1L energialánc

Az E4.1L sorozatú e-chain® energialáncok egy termékcsaládban egyesítik az egyszerű telepíthetőséget, a strapabíróságot és a csekély súlyt. Számos méretben és rengeteg tartozékkal készletről kaphatók.

E2.1 energialánc

E2.1 energialánc

Az E2.1 sorozatú e-chain® energialáncok kifejezetten alkalmasak a rendkívül kis helyen történő telepítéshez és az alátámasztás nélküli rövid távolságok esetén. Egyszerű összeszerelés, és tetszés szerint bárhol nyitható kivitel.

Hidraulikatömlők elvezetése

E2.1 energialánc

A hosszabbító keresztlécekkel felszerelt igus E2 e-chain® energialáncokkal két hidraulikatömlő is biztonságosan és megbízhatóan vezethető el. Különleges megoldás teherautóra szerelt emelőplatformokhoz. A hosszabbító keresztlécekkel felszerelt E2 e-chain® energialánc rendkívül robusztus, ugyanakkor helytakarékos is.


motion plastics megoldások emelőkosaras munkagépekhez - próbálja ki Ön is!

Győződjön meg Ön is termékeink minőségéről. A mintacsomag egy sor olyan válogatott igus megoldást tartalmaz, amely teleszkópos toldatokhoz és ferde tengelyekhez alkalmazható.

Rendelje meg most ingyenes mintacsomagunkat

chainflex kábelek

A legkisebb sugarakban és a legnagyobb terheléshez is

A chainflex kábelek a hajlítás okozta legnagyobb igénybevételnek is ellenállnak, ugyanakkor akár a kábelátmérő 4x-esét kitevő hajlítási sugarat is lehetővé tesznek. Valamennyi chainflex kábelre 36 hónapos garanciát nyújtunk.

CF890/CF891 vezérlőkábel

CF890/CF891 vezérlőkábel

Hajlított alkalmazásokhoz, az olaj hatásait tűrő kivitelben. Bel- és kültéri alkalmazásokhoz közvetlen napsugárzásnak való kitettség nélkül. Különösen alátámasztás nélküli elmozdulásokhoz akár 10 m-ig.

CF77.UL/CF78.UL vezérlőkábel

CF890/CF891 vezérlőkábel

Erőteljes igénybevételhez, szinte teljes mértékben olajálló. Átlagos UV-sugárzásnak kitett, bel- és kültéri alkalmazásokhoz. Akár 100 m-es alátámasztás nélküli elmozdulási úthossz.

CFBUS.PUR buszkábel

CFBUS.PUR buszkábel

Közepes terheléshez, szinte teljes mértékben olajálló. Bel- és kültéri alkalmazások közvetlen napsugárzásnak való kitettség nélkül. Akár 20 m-es alátámasztás nélküli elmozdulási úthossz.


Csapágy-technológia

Önkenő iglidur csapágyak a gyakori karbantartást igénylő csúszóegységek helyett

A kenés és karbantartás rendkívül nagy költségekkel járhat. Az igus önkenő, műanyag siklócsapágyainak köszönhetően a teleszkópos platformok csúszólemezeit úgy lehet megtervezni, hogy működésük ne igényeljen kenést vagy karbantartást. Ráadásul gyakran költséghatékonyabbak és tartósabbak is, mint a fémből készült megoldások.

Siklólapok

Siklólapok

A polimer siklólapokat kifejezetten a dinamikus alkalmazásokhoz terveztük, ráadásul nem igényelnek további kenést, és karbantartásmentesek is.


Karbantartási és telepítési szolgáltatás

Az igus karbantartási és telepítés szolgáltatásokat is biztosít ügyfelei számára. A rendszert a tejes rendszerre kiterjedő garanciával telepítjük, valamint biztosítjuk a prediktív karbantartás lehetőségét is.

Prediktív karbantartás intelligens termékekkel

Prediktív karbantartás intelligens termékekkel

Az igus smart plastics termékeket különféle isense érzékelőkkel látjuk el, továbbá biztosítjuk az icom és az icom.plus kiértékelő modulokat, amelyek folyamatosan figyelemmel kísérik az üzemállapotot, figyelmeztetnek a szükségessé váló karbantartási műveletekre, és adott esetben akár le is állítják a működést, mielőtt a berendezés nagyobb kárt szenvedhetne.

Telepítési és értékesítés utáni szolgáltatások

Telepítési és értékesítés utáni szolgáltatások

Gondoskodunk a telepítésről. Világosan kiszámítható telepítési költségek; igény esetén az igus szerződés keretében vállalja a teljes energiaellátó rendszer szervizelését.


Jellemző problémák és megoldásaink

Példa a hosszabbított raklapozó targoncák alkalmazására

Kihívás:
Nehéz alkatrészek, kisebb terhelhetőség

A ferde tengelyek és a teleszkópos toldatok felhasználása során fontos szerepet játszik a terhelhetőség, amelyet a nehéz alkatrészek kedvezőtlenül befolyásolhatnak. Ennél a teleszkópos platformnál például az a fontos, hogy minél könnyebb legyen a kosár.

E4.1L energialánc

Megoldás:
Akár 30%-os súlymegtakarítás ezzel az energiaellátó lehetőséggel

Amellett, hogy az E4.1L e-chain® energialánc meglehetősen strapabíró, még ráadásul nagyon könnyű is. Nem pusztán elősegíti a hosszabb teleszkópos rendszerek működését, hanem akár 30%-os súlymegtakarítást is el lehet vele érni. Ugyanakkor a korábbi típusokkal szemben sokkal nagyobb hasznos hellyel rendelkezik, miközben a beszereléshez szükséges hely ugyanakkora maradt.

Alkalmazási példa: alátámasztás nélküli megoldások a tolóoszlopos targoncákon felhasznált e-chain® energialáncoknál

Kihívás:
A felhasznált alkatrészek miatt korlátozott az alátámasztás nélküli részek mérete

Az ehhez az emelőoszlopos targoncához hasonló gépeknél alátámasztás nélkül kell megoldani a gépek energiaellátását. Azonban a felhasznált energiahordozó miatt a vezetékek hossza korlátozott. Ennélfogva a kopást jól bíró és masszív tápellátó rendszerekre van szükség.

Az E4.1L rendszer használat közben

Megoldás:
Nagy alátámasztási hosszal is működőképes energiaellátó rendszer

Az E4.1L rendszer optimális tehereloszlási lehetőségeket kínál az alátámasztás nélküli megoldásokhoz, és akár 7000 N-os húzó- és nyomóerőknek is jól ellenáll. Ez a speciális e-chain® energialánc akár 600 kg/m súlyú anyagokkal is feltölthető. Ebből következik, hogy ez az e-chain® energialánc kifejezetten alkalmas alátámasztás nélküli felhasználásra.

Energiaellátás kopott tömlőkkel

Kihívás:
Mozgás miatti anyagkopás

A hidraulikatömlők elvezetésekor ismert probléma, hogy a tömlőkre nehezedő nagy nyomás következtében a mozgás miatt a tömlő anyaga nagyfokú kopásnak és dörzsölődésnek van kitéve. Ezek a káros hatások nem csupán veszélyforrást jelentenek, hanem a gépek meghibásodását is okozhatják.

e-chain® rendszerben vezetett hidraulikatömlő

Megoldás:
Biztonságos, a tömlőt védő alátámasztás

Az E4.1L megbízható alátámasztást kínál a különféle nyomás alatt lévő tömlőknek, illetve csöveknek, továbbá kialakítása miatt még védelmet is biztosít számukra. Hiába mozog folyamatosan a tömlő, az alkatrész speciális kialakítása miatt a kopás a minimálisra csökken, miközben a biztonsági mutatók sokkal kedvezőbbek lesznek.

Meglehetősen kis helyen működő, energialánccal szerelt Grove Manlift gép

Kihívás:
Kábelek és tömlők vezetése nagyon szűk helyen

A teleszkópos toldatot vagy emelőoszlopot használó alkalmazásoknál kis hely van a tápellátó kábelek elvezetéséhez. Az ilyen esetekben olyan kis hajlítási sugár alkalmazására is szükség lehet, amelyre nem minden kábel, tömlő és energialánc képes. Ezzel párhuzamosan persze a rendszerektől kifejezetten hosszú élettartamot várnak el.

Méretek összehasonlítása: egy e-chain® energialánc és egy ceruza

Megoldás:
A legkisebb hajlítási sugár és kimagasló tartósság

Az igus® e-chain® energialáncai és megbízható chainflex® kábelei nagyon kis hajlítási sugárral üzemeltethetők, aminek köszönhetően kifejezetten helytakarékos módon telepíthetők és helyezhetők üzembe. A kötegsodrott magok révén még rendkívüli hajlítási igénybevétel esetén is páratlanul tartósak.

Nagy karbantartásigényű teleszkópos csapágypontok

Kihívás:
Rossz vagy elégtelen kenés

A teleszkópos csapágyazással ellátott helyek rendszeres kenést és karbantartást igényelnek. Állandó karbantartás szükséges, hogy a berendezések és a rendszerek biztonságosan működhessenek.

Kenésmentes csapágyak iglidur® rúdanyagból

Megoldás:
Karbantartásmentes teleszkópos csapágyak iglidur® anyagból

A speciális iglidur® műanyagból készülő teleszkópos csapágyak kenés- és karbantartásmentesen használhatók. Mostantól lehetősége van az anyag saját igényei szerinti legyártására, de természetesen választhat az igus® egyedi formái közül is. Az iglidur® műanyagok élettartama online kiszámítható.


A leglenyűgözőbb projektek, amelyeket az igus termékeivel valósítottak meg

További információ

„Teleszkópos berendezésekhez és kosaras emelőkhöz kifejlesztett megoldások” – prospektus

A „Teleszkópos berendezésekhez és kosaras emelőkhöz kifejlesztett megoldások” c. prospektus letöltése (PDF)

Az igus tesztlaboratóriuma

Bevizsgált minőség. Évente több mint 4100 e-chain energialáncon és kábelen, valamint több mint 12 000 siklócsapágyon elvégzett teszt


Konzultáció

Szívesen megválaszolom kérdéseit személyesen is

Szállítás és tanácsadás

Személyesen:

Hétfotol péntekig reggel 7 és este 8 között.
Szombaton reggel 8 és 12 között.

Online:

24h

The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.