Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

3D nyomtatók építése: kenés- és karbantartásmentes alkatrészek 3D nyomtatókhoz

Komponensek vagy azonnal telepíthető rendszermegoldások – az összes telepítési területen megbízhatóan használható

Az igus® kenés. és karbantartásmentes technológiáit és alkatrészeit már most is széles körben alkalmazzák a 3D nyomtatók összeszerelő készleteinél és terveinél. A tribológiailag optimalizált, nagy teljesítményű műanyagok alacsonyabb költségvonzatot és jobb minőségű 3D-nyomtatást biztosítanak. Moduláris motion plastics® rendszerével az igus® maximalizálja a 3D nyomtatás terén elérhető tervezési szabadságot. A lineáris drylin® csapágyak, mivel egyáltalán nincsen bennük fém, teljesen hangtalanul teszik a dolgukat, a dryspin® vezérorsóanyák pedig a nyomtatóágy precíz és hatékony beállítását teszik lehetővé. Az igus® energiaellátó láncainak köszönhetően nő az üzemeltetési élettartam, hiszen már egyáltalán nem fenyeget a korábban rettegett kábelcsavarodás és az amiatt szükségszerűen bekövetkező meghibásodás lehetősége. Kifejezetten szűk telepítési hely, nagyon kicsi hajlítási sugár és rövid szerelési idő – széles termékválasztékunkban biztosan megtalálja amit keresett, ráadásul minimális korlát nélkül, tetszőleges mennyiségben rendelhet.

 
Nyilvánvaló előnyök:

Kenésmentes

Csendes és súrlódásmentes üzem

Porállóság

Hosszú élettartam

Korrózióálló

Változatok és anyagtípusok széles körű választéka


Kifejezetten 3D nyomtatókban való felhasználásra

Tekintse meg itt, milyen előnyökkel jár az igus® termékeinek használata 3D nyomtatóknál
3D nyomtatók  

Így használják ügyfeleink termékeinket

Vezetőcsatorna  
Sokoldalú és praktikus

3D nyomtatás és ház építése? Jól működnek együtt a különféle alkatrészek? Az Amszterdam tengeri negyedében felállított, Hollandia európai unió soros elnökségének tiszteletére készült homlokzat is bizonyítja a rendszer működését. A drylin® E portálrobotok és az igus® tapasztalata tette ezt lehetővé.

EVO-tech GmbH  
Alacsony zajszint, kenés- és karbantartásmentes

Az EVO-tech GmbH 3D nyomtatója motion plastics® megoldások szakértőjének, az igus® cégnek a közreműködésével telepítésrekész rendszermegoldást kínál. A nyomtatóban a lineáris drylin® technológián kívül e-chains® energialáncokat és chainflex® kábeleket is alkalmaznak.

Cobot 3D nyomtató  
Költséghatékonyság és jó minőség

A Cobot 3D nyomtatója innovatív kialakításával és meglehetősen nagy méretével tűnik ki a mezőnyből. A nyomtató belsejében az igus® lineáris drylin® technológiája biztosítja a teljesen karbantartás- és kenésmentes működést.

3D nyomtató a Kühling&Kühlingtől  
Költséghatékony rendszer, kiváló működési teljesítménnyel

A Kühling&Kühling GbR 3D nyomtatóhoz keresett kenésmentes, kifejezetten masszív és a hőmérsékletnek jól ellenálló megoldásokat. Ez a drylin® termékcsalád kiváló minőségű tagjainak hála lehetséges.

A tesztek során bizonyított a lézerszinterező anyag súrlódásállósága, valamint a tribo szálanyag kopásállósága.

A prototípusok vagy kis szériában készülő alkatrészek esetén a kopásnak és súrlódásnak kifejezetten jól ellenálló, az additív gyártáshoz (digitális modellből háromdimenziós szilárd tárgyat előállító folyamat) való tribo szálanyagok, valamint a lézerszinterezési (SLS) eljárás, illetve a különféle egyéb szálanyagok lehetővé teszik a nyomtatott csapágy közvetlen felhasználását vagy a csapágy működésének megbízható és pontos vizsgálatát. Az igus® saját tesztlaborjában folyamatosan teszteljük a tribo szálanyagok kopás- és súrlódásállóságát, valamint többféle vizsgálat során összehasonlítjuk a hagyományos és a szálanyagok speciális jellemzőit.

Lézerszinterezési teszt  
Teszt: a lézerszinterező anyag súrlódásállósága

Tribo szálanyagok tesztje  
Teszt: a tribo szálanyag kopásállósága

Kapcsolatfelvétel

Michael Hornung  
Termékmenedzser

drylin® lineáris technológia és meghajtástechnológia
Michael Hornung
+49 2203 9649 156
 

Tom Krause  
Részlegvezető

Additív gyártás
Tom Krause
Tel.: +49 2203 9649 975
 

További információ

Kapcsolódó oldalak