Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Robusztus alkatrészek a folyadéktechnológiához

Vegyi anyagoknak és különféle közegeknek ellenálló csapágytechnológia szivattyúkhoz, mérőműszerekhez és további alkalmazásokhoz

A világ minden táján, a hidraulikus és pneumatikus rendszer, valamint HVAC szolgáltatók egyaránt számíthatnak az igus kenésmentes alkatrészeire. Ennek egyszerű az oka: a rövid lineáris mozgásoktól a gyorsan forgó alkalmazásokig tribológiailag optimalizált műanyagaink kiemelkedően kopásállóak, ellenállnak a vegyi anyagoknak és a szélsőséges hőmérsékleteknek. Az anyagba integrál szilárd kenőanyagoknak köszönhetően nem szükséges a külső kenés - ezzel időt és pénzt takaríthatunk meg a karbantartáson.

Felhasználás területei

Hidraulikus és pneumatikus rendszerek

Termékek szelep- és szivattyútechnikához, órákhoz és fogyasztásmérőkhöz
 
Fedezze fel most!

HVAC

Termékek zsalus légbeömlőkhöz, áramlásmérőkhöz és ventilátorokhoz
 
Fedezze fel most!

Legnépszerűbb termékeink folyadéktechnológiához

Csapágyak hidrodinamikai alkalmazásokhoz és hűtővíz-szabályozókhoz

Hidrodinamikus siklócsapágyak

Az alkalmazási környezettől függően eltérő anyagok, pl.
 • Kiemelkedően kopásálló víz alatt
 • Megfelel az ivóvízben található műanyagokra vonatkozó környezetvédelmi irányelvnek
 • Vegyszerállóság
 • Hőállóság
iglidur vezetőgyűrűk

iglidur vezetőgyűrűk

 • Nincs szükség kenésre
 • Kevesebb karbantartás
 • Kopásállóbb, mint a PTFE-szalagok
 • A beszerelés minimális munkát igényel
 • Elérhető többféle anyagban
dryspin nagy menetemelkedésű orsók

dryspin vezérorsó

 • Nagy emelkedésű menettel, trapéz- vagy metrikus menettel
 • Fordított menettel, bal- vagy jobbmenettel 
 • Zaj- és kenésmentes működés
 • Kiválóan ellenáll a különféle közegeknek
 • Elérhető többféle anyagban 


Ügyfeleinknél már használat közben is bizonyított

LEWA ecoflow adagoló membránszivattyúk

Kevesebb kopás a dugattyú­rúd csapján

A vegyszereknek és hőmérsékletnek ellenálló iglidur X siklócsapágyainkat a LEWA ecoflow adagoló membránszivattyúkban is használják. A motorba szerelve minimalizálják a dugattyúrúd csapjának kopását.
Chapel Group hidraulikus henger iglidur siklócsapágyakkal

Gazdaságos alternatíva a sárgaréz perselyek helyett a hidraulikus hengerekben

A Chapel Group iglidur G siklócsapágyakat használ a speciális hidraulikus hengerekben. Előnyük a rövid szállítási idő, bizonyítottan gazdaságosabbak mint a korábban alkalmazott sárgaréz perselyek, 20 és 45 mm közötti átmérővel kaphatók, kiemelkedően kopásállók és ellenállnak az időjárás okozta károsodásnak.
Ügyfeleink fluidtechnológiai alkalmazásainak rövid bemutatása

... további sikertörténetek

Fedezze fel ügyfeleink további alkalmazását a fluidtechnológiában, ahol a dry-tech csapágytermékek számos előnyükről tesznek tanúbizonyságot: hosszú élettartam, magas hőmérsékleten és vegyszerekkel való érintkezés mellett is. Karbantartás nélkül.
 
Böngésszen és merítsen ötleteket!

Online eszközök siklócsapágyakhoz

Tervezzen követelményeinek megfelelő iglidur siklócsapágyakat. Válassza ki a kívánt formát és anyagot. Az iglidur Siklócsapágy Tervező Eszközzel összehasoníthatja egymással az iglidur anyagok tulajdonságait és kiszámíthatja élettartamukat.

További információ az iglidur Siklócsapágy Tervező eszközről
 
Tovább egyenesen az online eszközhöz


Konzultáció

Szívesen megválaszolom kérdéseit személyesen is

Szállítás és tanácsadás

Személyesen:

Hétfotol péntekig reggel 7 és este 8 között.
Szombaton reggel 8 és 12 között.

Online:

24h


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.