Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Karbantartás- és kenésmentes műanyag siklócsapágyak a folyadéktechnológia számára

A hidraulikus és pneumatikus alkatrészek erőt, pontosságot, gyorsaságot és dinamikát biztosítanak a gépeknek és berendezéseknek. A megfelelő alkatrészekkel felszerelt berendezések iránti kereslet hihetetlenül magas.
 
A folyadéktechnológia területén egyre szélesebb körben használják az iglidur® siklócsapágyakat, az igubal® gömbcsuklókat, valamint a drylin® lineáris vezetőelemeket és vezérorsókat. Sikerüknek oka van, akárcsak a szerelvények és tömlők esetében. A lineáris mozgásoktól a forgó alkalmazásokig, ezekre az alkatrészekre mindig jellemző a kopásállóság, a vegyszerekkel és hővel szembeni ellenállás, valamint a karbantartásmentesség száraz működés esetén.
 
  Lépjen velünk kapcsolatba tanácsadásért

dry-tech® mintacsomag  

Mintacsomagunk ingyenesen jár Önnek!

Minden a folyadéktechnológiáról

Győződjön meg Ön is termékeink minőségéről. A dry-tech® mintacsomagban megtalálhatók a folyadéktechnológiához szükséges legfontosabb iglidur® siklócsapágyak, valamint a tipikus felhasználási területeikkel kapcsolatos tudnivalók.  
 
Igényeljen most ingyenes mintacsomagot

igus® polimer termékek folyadéktechnológiához

iglidur® L250 siklócsapágyak  
iglidur® siklócsapágyak

 • Nincs szükség kenésre
 • Kevesebb karbantartás
 • Hosszú élettartam
 • Költséghatékony
 • Elérhető többféle anyagban és formában 

iglidur® H370 dugattyúgyűrű  
iglidur® dugattyúgyűrűk

 • Nincs szükség kenésre
 • Kevesebb karbantartás
 • Kopásállóbbak, mint a PTFE szalagok
 • A beszerelés minimális munkát igényel
 • Költséghatékony
 • Elérhető többféle anyagban 

dryspin® nagy emelkedésű vezérorsó  
dryspin® vezérorsó

 • Metrikus menettel, nagy emelkedésű menettel vagy trapézmenettel 
 • Fordított menettel, bal- vagy jobbmenettel 
 • Zaj- és kenésmentes működés
 • Kiválóan ellenáll a különféle közegeknek
 • Elérhető többféle anyagban 

Az igus® tesztlaboratóriumában valós használati körülmények között tesztelve

 

Bepillantás a dry-tech® tesztlaboratóriumábaAz iparág legnagyobb tesztlaboratóriumában vizsgálják meg az iglidur® siklócsapágyakat, az igubal® gömbcsuklókat, valamint a drylin® lineáris vezetőelemeket és vezérorsókat. Az tesztek eredménye az élettartam-kalkulátorba kerül, ezzel is segítve a pontos előrejelzést.Széleskörű vizsgálat adott közegbenAz évente több mint 15 000 tesztből származó széleskörű kopásállósági adatok segítségével bármilyen alkalmazási területre könnyedén talál megfelelő anyagot. A vizsgálatokat a legkülönbözőbb körülmények között végezték el az igus® 2750 m²-es tesztlaboratóriumában. Többek között az iglidur® anyagok kopásállóságát figyelték meg víz alatt.
Tudjon meg többet az igus® tesztlaboratóriumáról

 

Nagy teljesítményű igus® polimerek ügyfeleink használatában

Minimálisra csökkentett kopás az adagolószivattyúkon

A LEWA iglidur® X anyagból készült igus® siklócsapágyakat használ Ecoflow adagolószivattyújához. A siklócsapágyakat a szivattyú motorjába szerelik, ahol biztosítják a dugattyúrúd csavarjának minimális kopását.

Kevesebb karbantartás iglidur® siklócsapágyakkal

Az iglidur® siklócsapágyak szilárd kenőanyagokat tartalmaznak, vagyis önkenő és karbantartásmentes alkatrészek. Ez csökkenti a karbantartási költségeket, valamint biztosítja, hogy a zárószelep és a többi alkatrész megbízhatóan működjön hosszú élettartamuk alatt. Az alkalmazás dryspin® trapéz vezérorsókat és vezérorsóanyákat használ a szelepszabályozóhoz, iglidur® siklócsapágyakat az adagolószelephez és iglidur® dugattyúgyűrűt a dugattyúrúdon.

Szelep akadálymentes dugattyúműködéssel

Ezt az iglidur® siklócsapággyal rendelkező szelepet egy olyan gépben alkalmazzák, amely gyümölcsdarabokkal tölti fel a jégkrémes dobozokat. Rendkívül fontos, hogy ez a teljesen automatizált folyamat zökkenőmentesen működjön. Mióta az iglidur® siklócsapágyakat alkalmazzák segéd- és vezetőgyűrűként, a dugattyú akadálymentesen működik. Ezenkívül a siklócsapágyak az élelmiszeriparban is alkalmazhatók.

Ellenáll a vegyszereknek és kis mennyiségben is kapható

Az iglidur® X siklócsapágyak megtalálhatók szinte minden Pister Kugelhähne GmbH által gyártott peremes golyóscsapban és peremes kompakt golyóscsapban. A vállalat azért döntött a nagy teljesítményű polimerekből készült siklócsapágyak mellett, mert ellenállnak a vegyszereknek és kis mennyiségben is kaphatók. Az iglidur® X anyag –100 °C és 315 °C közötti hőmérsékleten használható.

Kapcsolatfelvétel

Kérdései vannak a nagy teljesítményű igus® polimerek intralogisztikai vagy anyagáramlási rendszerekben történő felhasználásáról? Szakértőink mindenben örömmel segítenek.
 
Lépjen velünk kapcsolatba tanácsadásért
 

További információ

Konzultáció

Szívesen megválaszolom kérdéseit személyesen is

Szállítás és tanácsadás

Személyesen:

Hétfőtől péntekig reggel 7 és este 8 között.
Szombaton reggel 8 és 12 között.

Online:

24h