Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Tiszta, halk és költséghatékony megoldások a nyomdaipar számára, mindössze 24 órán belül.

A nyomtatási technológia kifejezés anyagok másolásának és sablon alapján való elkészítésének többféle eljárását takarja. Ehhez hasonlóan az igus® motion plastics® kifejezés is több, tribológiailag optimalizált műanyag termékre vonatkozik, amelyek a berendezések árának csökkentésén túl fokozzák a gépek élettartamát is. A kedvező paraméterek elérésében jelentős szerepe van az optimálisan elvezetett, hibamentes kábeleknek és annak, hogy nincs szükség kenésre és a karbantartásra. 100 000 moduláris termékünk közül a követelményektől függetlenül mindig a legmegfelelőbb alkatrészt kínáljuk. Kifejezetten alacsony rezgéssel működő, kopásálló és az IPA DIN EN ISO Class 1 szabványnak megfelelő tápvezetők intenzív gyorsulásokhoz. Rendkívül halk működés – mindössze 32 dB(A) zajszint –, CAT7-es adatátviteli sebesség, 600 MHz-es frekvencia. A kábelek meghibásodására 36 hónapos garancia jár.

Az igus® motion plastics® termékek nyomdaipari területen való alkalmazásának néhány előnye:

Kenés- és karbantartásmentes kivitel

A működést nem zavarja a nyomtatás közben keletkező papír- és egyéb por

Rezgéscsillapítás

Csendes működés (32 dB(A))

Korrózióállóság

Nagy sebességű és nagy terhelésű alkalmazásokhoz is használható

Kiszállítás készletről

Az összes igus® rendszer működési paraméterei és megfelelősége előre pontosan kiszámítható

Rendkívül magas adatátviteli sebesség

36 hónap garancia a kábelekre*

igus® megoldások a nyomdaipar számára

Magas rendelkezésre állás, csendes működés és kismértékű rezgés
megfelelő választás tisztaterekhez és nagy gyorsulásokhoz
Kenés- és karbantartásmentes működés; a beszerelést követően semmilyen beavatkozást nem igényel.
Ellenáll a szennyeződéseknek.

Termékek nyomdaipari felhasználásra

E6.1  
System E6.1

A tisztatérben való alkalmazás és csendesen üzemeltethető láncok 10 sikeres éve után az új generáció már a startköveken áll. Az E6 már jól ismert előnyeinek kiegészítéseként az új „System E6.1” generáció a működést tovább egyszerűsítő funkciókkal és előnyökkel rendelkezik.

Kábelek  
chainflex® kábelek

Kifejezetten rugalmas kábelek, amelyekhez 36 hónapra vagy 10 millió kettős elmozdulásra szóló garancia tartozik. A kábelek nagy sebességű, nagy gyorsulású és kihívást jelentő környezeti körülmények között is megbízhatóan teljesítenek. A kábelek megfelelnek az NFPA 79, az UL, a CSA, a VDE, az Interbus és a Profibus szabvány előírásainak.

Lineáris rendszer  
Lineáris drylin® rendszerek

Az összes lineáris drylin® vezető száraz működésre van tervezve, és a tesztelésük is ilyen körülmények között történt. Külön kenőanyagként semmilyen olajat és zsírt nem használnak.

iglidur  
iglidur® G: az igazi sokoldalú

A kenésmentesség és a kis karbantartási igény miatt alacsonyabbak a költségek, és meghosszabbodik az élettartam. A termékeket készletről, gyorsan kiszállítjuk.

xiros  
xiros® polimer golyóscsapágyak

A xiros® polimer golyóscsapágyak forradalmi újításnak tekinthetők a golyóscsapágyak területén. Mivel a nagy teljesítményű xirodur polimerek semmilyen karbantartást nem igényelnek, és kenés nélkül, szárazon működnek, az ilyen anyagból készült alkatrészekkel számos eddig felmerülő probléma egyszerűen megoldható.

igubal  
Karbantartásmentes igubal® gömbcsuklók

Az igubal® sorozat tagjai között önbeálló csapágyak teljes körű választékát találjuk: forgófejek, villásfejek, peremes csapágyak, forgócsapágyak és függőlegesen álló csapágyak.

További információ:

Érvek az igus® motion plastics® technológia alkalmazása mellett

Csendes

Csendes működés

Alacsony intenzitású rezgés és rezgéscsillapítás

zajteszt  

Több iparágban kiemelten fontos, hogy a gépek minél halkabban működjenek. A gépek összes alkatrészét, beleértve az energialáncokat és a lineáris technológiát ennek a paraméternek a figyelembe vételével választják ki .
 

drylin  

A lineáris drylin® technológia egyik másik nagy előnye a nagyon halk működés. A halk működés titka a gördülés és a csúszás közötti különbségben rejlik. Nincsenek egymáson gördülő kemény anyagok, sem pedig egymásnak ütköző golyók, amelyek zajt okozhatnák.
 

Tisztatér  

A láncszemek speciális felépítéséből és a kis osztásból adódóan az E6 e-chain® termékcsalád valamennyi tagja rendkívül halkan és kismértékű rezgéssel működik. A halk működést az aacheni RWTH Egyetem szerszámgépgyártási és gyártástechnológiai laboratóriumában (WZL) elvégzett tesztek is maradéktalanul igazolták.

Ellenáll a pornak

Kenésmentes, száraz működés

Tisztatér

Ellenáll a pornak  

Kifejezetten szennyezett és poros környezetben is alkalmazható. A port és a szennyeződést maga a mozgás pergeti le az érintkező felületről. A száraz működésnek köszönhetően a tömítések elhagyhatók. A por és a szennyeződések nem tudnak beleragadni a kenőzsírba vagy az olajba.

drylin  

A lineáris drylin® csapágyrendszereket száraz működésre tervezték. A zsír és az olaj így egyáltalán nem szennyezi a berendezések alkatrészeit. A termékek még intenzív papírpornak kitett, szennyezett környezetben is használhatók.
 

Tisztatér  

Az igus® már 15 éve vezető szerepet tölt be a tisztaterek energiaellátását biztosító forradalmian új megoldások terén. Az igus® széles körben kínál IPA-feltételek szerint tesztelt, könnyen beszerelhető e-chains® rendszereket, amelyek a tisztaterekben többféle berendezés és gép tápellátását biztosítják.
 

Industry 4.0 – megelőző karbantartás

industry 4.0  

robolink® rendszerek költséghatékony robotok építéséhez

robolink  

Alkalmazási példák a nyomdaiparból

Textile printing machine

E4.1 application with 450 strokes per hour.

Textile printing machine    

Screen printing machine

Here a drylin® T linear guide is used in a high-performance screen printing machine.

Screen printing machine    

Special machine construction

Energy supply systems demonstrate their reliability even in particularly aggressive environmental conditions in special-purpose machinery construction.

Special machine construction    

Lifter system for printing machine

Arguments for noise minimization and reduction of maintenance rate were decisive here.

Lifter system for printing machine    
További alkalmazási példák keresése

Egy adott iparágban keres gyakorlatban tesztelt alkalmazási példákat? Itt a már megvalósított alkalmazások között böngészhet, és a saját műszaki feltételeinek megfelelően szűrheti őket.

Ipari szektor:
Alkalmazás/a probléma bemutatása:
Termékek rész:


Tesztelt és minősített

Teszteredmények

teszteredmény  

A Fraunhofer Institute IPA többféle igus® energy chains sorozat tesztelését végezte el a DIN EN ISO 14644-1 szabványnak megfelelően. A tesztek nyomán szinte az összes igus® e-chain® rendszer tisztatéri alkalmazási lehetőségét tekintve elérhetővé váltak a pontos vizsgálati eredmények.

igus® tesztlaboratórium

Tesztlaboratórium  

Az iparág legnagyobb tesztlaborját az igus® üzemelteti. A létesítményben energialáncok, rugalmas kábelek, műanyag és siklócsapágyak, golyóscsapágyak és lineáris csapágyak, vezérorsós meghajtások, rúdanyagok, dugattyúgyűrűk stb. tesztelése folyik.

Online feldolgozás alacsonyabb költségekkel

Online eszközök  

Online eszközeink kiváló lehetőséget nyújtanak a kívánt termék igény szerinti konfigurálásához. Az online eszközökkel és a többi hasznos online szolgáltatással mérsékelheti gyártási költségeket.
 

* 36 hónapra vagy legfeljebb 10 millió kettős elmozdulásra szóló garancia (a chainflex® M termékcsalád esetében 5 millió kettős elmozdulás), amelyik hamarabb bekövetkezik

Konzultáció

Szívesen megválaszolom kérdéseit személyesen is

Szállítás és tanácsadás

Személyesen:

Hétfőtől péntekig reggel 7 és este 8 között.
Szombaton reggel 8 és 12 között.

Online:

24h