Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)
Korszerűbb technika és alacsonyabb költségek
motion plastics megoldások
vasművekben való felhasználásra

Szélsőséges körülmények között is por- és hőálló

Vasművek, kokszoló üzemek, hengerművek, öntödék, anyagtárolás – az igus megfelelő energiaellátási megoldásokat kínál a modern, integrált vasművek számára.  Ezekben az üzemekben közös, hogy igen sok a por, magas a hőmérséklet, elvárás a precíz munkavégzés, az alkatrészek hosszú elmozdulásokat végeznek, valamint részben dinamikus mozgásokat hajtanak végre, emiatt minden alkalmazási területre egyedi megoldást kell kifejleszteni.
Szinte minden követelményre megvan a megfelelő megoldásunk, és termékeinkben egyáltalán nem használunk acélt és semmilyen más fémet sem. Az acélból készült gépelemeket már sikerrel váltották fel a nagy teljesítményű polimerekből készülő energiaellátó rendszerek, hiszen ezek a megoldások több, nagy igénybevétellel járó feladat elvégzésére is kiválóan alkalmasak.
Jóllehet, a követelmények magasak, mi valamennyit teljesítjük:
  • Költséghatékony, moduláris kialakítás
  • Alaposan tesztelt, megbízható anyag az igus rendszergaranciájával
  • Alacsony karbantartási igény és tartósság
  • Ellenáll a korróziónak, a pornak, a vegyi anyagoknak és a magas hőmérsékleteknek
  • Könnyű és erős
  • TÜV-tesztekkel vizsgált anyagok

'22 Hírek banner
Műanyag-acél hibrid láncok 2 új méretben és változatban
Maximális élettartam a legújabb darugenerációnál
A világ első hajtott e-chain energialánc rendszere nagy távolságokhoz

Megtekintené az összes 2022-es fejlesztésünket? Tovább az újdonságok áttekintéséhez.

narancssárga vonal

A legjobb termékek acélművek számára

E 4.1 sorozatú e-chain energialáncok E4.1 sorozatú energialánc
Páratlan minőségű megoldás nagy terhelésekhez, alátámasztás nélküli nagy távolságokhoz és csúszó rendszerekhez.
e-chain 4040HD 4040HD/5050HD sorozatú e-chain energialánc
Nagy szakítási stabilitás (20%-kal nagyobb, mint a 4040 sorozatnál). Standard megoldás hosszú elmozdulásokhoz.
5050RHD görgős energialánc 4040R/5050R sorozatú e-chain energialánc
Akár 800 méteres elmozdulás is megvalósítható. Akár 6 m/s sebesség is lehetséges
P4.1 sorozatú e-chain energialánc P4.1 sorozatú e-chain energialánc
1000 métrenél hosszabb elmozdulás is lehetséges.  5m/s-nál nagyobb sebesség.  Az osztott profilgörgő miatt alacsony vibráció és zaj.
readychain Csatlakoztatásra kész energiaellátó rendszerek
Beszerelésre kész e-chain systems energialánc rendszerek és készre szerelt kábelek a legkülönfélébb gépekhez. Kiszállítás 1–10 napon belül, minimális rendelési mennyiség nélkül!
chainflex kábelek chainflex kábelek
Energialáncokban való felhasználásra. Számtalan kábeltípus különféle jóváhagyásokkal és megfelelőségi tanúsítványokkal.

Prediktív karbantartás

A smart plastics műanyagok javítják a rendszerek megbízhatóságát.
A többféle rendszerbe zökkenőmentesen integrálható intelligens termékek üzem közben előre jelzik a karbantartás időpontját.

További tudnivalók a smart plastics termékekkel kapcsolatban

Sikeres alkalmazás vasművekben

Lemezszállító daru ellátása energiával a Thyssen Krupp hengerművében Lemezek szállítása biztonságos tápellátással
A Thyssen Krupp duisburgi hengerművében egy készre szerelt readychain rendszer látja el energiával a cég 180 tonnás BANG daruját, amely a lemezek szállítását végzi. Az üzemben elég kevés a hely, ráadásul az alkatrészeknek jól kell bírniuk a magas hőmérsékletet és a sok szennyező anyagot is, mindemellett megihbásodásmentesen kell üzemelniük. Az igus rendszerei maradéktalanul teljesítik ezeket az elvárásokat, az pedig, hogy az igus megoldásait rövid időn belül sikerült felszerelni a darura, még tovább fokozza a rendszer előnyeit.
A Corus Rail vasműjének szabadban működő daruján alkalmazott energiaellátó rendszer Mostoha körülmények és nagy igénybevétel az angliai vasműben
A vasúti berendezéseket gyártó „Corus Rail” gyárában a korábban a kültéri és beltéri darukon alkalmazott, akkor még füzérekben lógó vezetékek helyére az igus energialáncai kerülnek. A megoldást alumínium vezetőkkel, masszív, műanyag energialáncokkal és chainflex kábelekkel terveztük meg, pontosan azért, hogy jól bírja a korrozív, nagy igénybevétellel járó környezeti hatásokat.

További információ

Beltéri daru


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.