Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Könnyű, halk, sima: komponensek kamera technológiához

Egy sikeres kamera felvételhez nem csak tökéletes időzítésre van szükség, hanem megbízhatóan működő felszerelésre is. A mozgó alkatrészek - például a csúszkák, dollik, kamera daruk vagy formátumállítás - esetén tribológiailag optimalizált műanyagból készült energiaellátásaink, sikló- és lineáris csapágyaink sima működést biztosítanak. Ezek könnyűek, halkak, nem korrodálódnak és hosszú, bejósolható élettartamukkal, egyszerű telepítésükkel  és karbantartásmentességükkel bizonyítanak a kamera technológia területén.

Az oldal tartalma:
Top 6 termékünk ▼ 
Ingyenes mintadoboz ▼ 
Felhasználási területek: csúszkák és orsók ▼ 
Sikertörténetek ▼ 
Információ az igus tesztlaboratóriumról ▼
Kamera kocsi a Rail & Tracking Systems-től

6 legjobb termékünk a film- és kameratechnikához

drylin W lineáris vezetés és kocsi

drylin® W vezetőprofilok

Manuális kamera csúszka példa
 • Kenés- és karbantartásmentes
 • Halk és szennyeződésálló
 • A sínek és kocsik legszélesebb választéka
dylin ZLW-0630

Lineáris tengelyek fogasszíjas hajtással

Motoros kamera csúszka példa
 • Könnyű konstrukció műanyagból és alumíniumból
 • drylin E léptető-/DC motoros konfigurációban
PRT körasztalok

PRT körasztalok

Forgóasztalok és egyéb forgatható készülékekhez
 • Kenésmentes, kopásálló, nagyteljesítményű műanyagból készült csúszóelemekkel
 • Helyzetjelzővel is kapható
iglidur G peremes csapágy

iglidur G siklócsapágyak

Példa a gerendák billenő csapágyazására
 • Kenés- és karbantartásmentes
 • Forgó és elforduló mozgásokhoz
 • Kiváló súrlódási együttható
E6.1 rendszer

E6.1 típusú energialánc

Kamerakocsikhoz nagy távolságokon
 • Csekély vibráció, halk működés
 • A legnagyobb gyorsulásokkal járó alkalmazásokhoz
chainflex Ethernet kábel

Tartós BUS kábelek

Ethernet alapú BUS rendszereket alkalmaznak a képfeldolgozó rendszerekben
 • Pl. az Ethernet CAT6A CFBUS.050
 • Rendkívül nagy igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz
 • TPE külső köpennyel

Ingyenes lineáris technológia mintadoboz

Kérésére küldünk Önnek egy válogatást drylin lineáris kocsikból és sínekből. Vegye a kezébe, próbálja ki, és győződjön meg róla, milyen jók kenésmentes csapágyaink.
 
Mintacsomag megrendelése

Felhasználás területei

Kamera csúszka

Legyen szó lassú termék felvételekről, time-lapse képsorozatokról, stúdiófelvételekről vagy gyors tempójú kameramozgásokról a sportversenyeken, a kamerakocsik népszerű kiegészítők a stabil felvételekhez. Termékpalettánkban megtalálhatóak a megfelelő alkatrészek a professzionális felhasználók és a DIY projektek számára is; zavartalan működésük, alacsony tömegük és karbantartásmentességük Önt is leveszi a lábáról:
 • Egyszerű, manuálisan csúszkákat drylin W lineáris rendszerünkből lehet egyedileg összeállítani.
 • Amennyiben automatizálásról, távolról is vezérelhető megoldásokról és nagyobb precizitásról van szó, választhatja fogasszíjas hajtású lineáris tengelyeinket a megfelelő vezérlőrendszeres motorral - költséghatékony Advance vagy kiváló minőségű Professional változatban
 • Kiemelkedően halk energialáncaink az E3 sorozatból és (nagy sebességhez) az E6.1 biztosítják a biztonságos kábelvezetést.
Kamera csúszka igus termékekkel

Kamera daru igus termékekkel

Kamera daruk / jibek

A filmiparban a kamera daruk elengedhetetlenek a három dimenziós követő felvételek készítése során. Különösen a nagy, teleszkópos, vízszintesen mozgó modellek esetében, könnyű, karbantartásmentes termékeink számos esetben előnyösek.

Ügyfeleinknél már használat közben is bizonyított

Kamera kocsi a Rail & Tracking Systems-től

Robusztus energialáncok nagy sebességű kamera kocsikhoz

A Rail & Tracking Systems cég Track Runner nevű modellje egy professzionális, gyorsan mozgó kamera kocsi, melyek sportközvetítések és TV show-k felvételekor használnak. A kábelek biztonságos vezetéséhez a cég az E6 sorozat energialáncait használja, melyek könnyedén birkóznak meg a nagy gyorsulással, még kültéren, hőségben is.
Kamera forgóasztal PRT körasztal csapággyal

Kompakt forgóasztal csapágy 360°-os termékfotók készítéséhez

A forgó lemez csapágyazásához és hajtásához olyan megoldást kerestek, amely a lehető leginkább könnyű és kompakt, és csak néhány komponensből áll. Elvárás volt még a nagy mechanikai rugalmasság alacsony sebesség mellett. A választás a rezgéscsillapító iglidur PRT körasztal csapágyra esett.
Ügyfeleink színpadtechnikai alkalmazásai

... további sikertörténetek

Számos vásárlónknak segítettünk mozgó alkalmazásaik fejlesztésében a film- és kamera technológia területén is. Tekintse meg Ügyfeleink alkalmazásait, melyekben könnyű és robusztus energialánc-rendszerek, kenésmentes lineáris vezetések, körasztal csapágyak és sikló perselyek kerültek felhasználásra: kis és nagy kamera kocsikban, kamera robotokban, forgó asztalokban, jibekben és fókusz beállítókban nagy formátumú kamerákhoz.
További vásárlói projektek

Valós használatra tesztelve a tesztlaboratóriumban


Termékeinket valós körülmények között, saját tesztlaboratóriumunkban teszteljük, amely az iparág legnagyobb műanyag tesztlaboratóriuma. Például, vizsgálják a különféle anyagpárosítások tribológiai specifikációit, az összeállításokon belüli interakciókat, a zajkibocsátást és a nagy gyorsítás melletti viselkedést. Az eredményeket élettartam számító alkalmazásainkba integráljuk, melyek precíz tartóssági becsléseket tesznek lehetővé. Kérésre az igus vásárlói teszteket is végez, így a termék specifikus körülmények között ellenőrizhető.Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.