Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Megbízható energiaellátás és karbantartásmentes siklócsapágyak színpadtechnikához

A színpadi technológiának robusztusnak, biztonságosnak és könnyűnek kell lennie, és a lehető leghalkabban, megbízhatóan és észrevétlenül kell működnie. Ideális esetben könnyen összeszerelhető, és nem igényel karbantartási vagy javítási munkát. Nagy teljesítményű műanyagból készült energiaellátó rendszereink és kenésmentes csapágytechnológiánk olyan költséghatékony megoldást kínál, amely megfelel ezeknek a követelményeknek, és évek óta bizonyít. Termékeinket alkalmazzák mozgó AV technológiai (hang-, videó-, világítás- és kameratechnikai) alkalmazásokban, ahol többféle közeg vezetésére van szükség. Színpadokban, a padlás gépészetében és a fények mozgatásában is alkalmazzák őket. A legmodernebb gyártási technológia lehetővé teszi a személyre szabott egyedi alkatrészek előállítását – minimális rendelési mennyiség nélkül – és így az Ön egyedi igényeinek figyelembe vételét.

Felhasználás területei

Színpadi gépészet

Termékek a világítás emeléséhez, portál tornyokhoz, színpadokhoz és további alkalmazási területekre
Fedezze fel most!

Színpadvilágítás

Karbantartásmentes csapágytechnológia és halk e-chain energialáncok reflektorokhoz, lézerekhez és egyéb fény effektekhez
Fedezze fel most!


Három legnépszerűbb színpadtechnikai termékünk

1. Kábeldob energialáncokhoz – csúszógyűrű nélkül

Az e-spool megszakítás nélkül továbbít különféle közegeket a színpadtechnika mozgó elemeihez. A rendszert pódiumokban, mozgó reflektor állványokban és videó kockákban is alkalmazzák. A behelyezett kábeleket egy twisterbanden vezetik át, így nincs szükség csúszógyűrűre, ami különleges előnyt jelent az adatátvitel esetében. A felcsavart energialánc hosszát visszahúzó rugóval 15 méteres, motorral pedig 25 méteres lökethosszig lehet beállítani. A zsinórpadláson, a nézőtér feletti álmennyezetben vagy az alsó gépészetben elhelyezve, a rendszer észrevétlenül, a közönség látóterén kívül látja el feladatát.
 • Különféle közegek vezetése egy rendszerben: áram... adatok... száloptika
 • Az energialánc számos alkalmazásban vezethető
 • Csekély vibráció és halk működés
 • Kábelek egyszerű bővítése és cseréje
 • Kérésre teljesen készre szerelt változatban, kábelekkel és csatlakozókkal
 • A DIN EN 17206 standarddal és a DGUV 315-390 elvvel összhangban gyártva
Fedezze fel az e-spoolt most!
e-spool

2. Zig-zag rendszer

Az e-spool alternatívájaként áll rendelkezésre a zig-zag rendszer – klasszikus megoldásunk, mely már évek óta bevált megoldás a színpadtechnikában (például 1998 óta a Londoni Királyi Operaházban). Ezzel a helytakarékos rendszerrel a különféle közegek egyszerre, megszakítás nélkül vezethetők, csúszógyűrű nélkül. Az energialánc a színpadi gépészet függőleges mozgása közben nyúlik ki. A zsinórpadlás gépészete esetében a zig-zag rendszert a trégerekre vagy tartókra szerelik; a színpad alatt a pódium alatti padlóra.
 • Csekély vibráció és halk működés
 • A kábelre nem hatnak nagy húzóerők
 • Kábelek egyszerű bővítése és cseréje
 • Különféle közegek vezetése egy rendszerben: áram... adatok... száloptika
 • 40 méteres vagy afeletti elmozduláshoz
Kapható standard teljes rendszerként 15 méteres elmozdulásig:
 
Ismerje meg most a zig-zag rendszert iSetként
Zig-zag rendszer

ÚJ: Költségtakarékos változat vezető doboz nélkül

[Tervezési tanulmány]
Körülbelül 50%-kal könnyebb és olcsóbb mint a standard típus
Tovább a példákra

3. Kétkomponensű, nagy teherbírású siklócsapágy

Az iglidur Q3E többkomponensű csapágyaink ideálisak nagyon nagy terhelésekhez, például a színpadi ollós emelő csuklóihoz.
 • Nagy mechanikai terheléshez, alacsony kopással
 • Költséghatékonyság a fröccsöntési eljárás révén
 • Kenésmentes, száraz működés
Ismerje meg az iglidur Q3E-t most
iglidur Q3E
Siklócsapágyak a pódiumban

Narancssárga vonal

ÚJ: Mikrofon Motoros Dob, 30 méter [tervezési tanulmány]

 • Megszakítás nélküli audio továbbítás csúszógyűrű nélkül
 • A kábelek egyszerűen cserélhetők
 • Egyszerű, helytakarékos telepítés, nincs szükség további teherhordó elemre
 • Nincs kézi munka magasban
 • A DIN EN 17206 standarddal és a DGUV 315-390 elvvel összhangban gyártva
További információk a dobról
Narancssárga vonal

Ismerje meg termékeinket - önállóan vagy személyes vezetéssel

Színpadtechnikai szakkiállítási stand

Lemaradt a legutóbbi színpadtechnikai szakmai vásárról? Tudjuk a megoldást. Látogasson el a színpadtechnikai témákkal foglalkozó szakkiállításunkra Kölnbe, online. Vagy szervezze meg virtuális látogatását a kiállítási standon itt.

▶ Fedezze fel a szakkiállítási standot virtuálisan most
Virtuális vásári stand

Ügyfeleinknél már használat közben is bizonyított

GESZ-2 rendezvényközpont Moszkvában

Kábelvezetés multimédia telepítéshez a GESZ-2 rendezvényközpontban

A legmodernebb eszközök biztonságos mozgatása egy modern rendezvényközpontban, Moszkva előkelő negyedében. A komplex és specifikus kábelezés nagy távolságokra, akár a csarnok mennyezetéig, történő biztonságos mozgatása érdekében egy kompakt e-spool orsóra fel- és lecsévélődő műanyag energialáncot alkalmaztak.
Hungexpo többfunkciós csarnok Budapesten

e-chain energialáncok és kábelek egy budapesti multifunkcionális rendezvényterem mozgatható nézőterében

A budapesti Hungexpo csarnokban található nézőtér üléssorai 43 platformon helyezkednek el, amelyek rugalmasan mozgathatóak. A számos kábel komplex vezetésének megoldása érdekében a kivitelezők bevonták az igus projekt csapatát is, és E4 és E2 e-chain energialáncainkat valamint chainflex vezérlő, adat és BUS kábeleinket alkalmazták.
Ügyfeleink színpadtechnikai alkalmazásai

... további sikertörténetek

Számos vásárlónknak segítettünk mozgó alkalmazásaik fejlesztésében a rendezvény technológia területén is. Böngésszen Ügyfeleink megvalósult, energialánc-rendszereket, rugalmas kábeleket és siklócsapágyakat használó projektjei között: mozgatható üléssorok és színpadok, díszletek, akusztikus és világítási rendszerek, kamera robotok és komplex multimédia telepítések. 
További vásárlói projektek

Valós használatra tesztelve a tesztlaboratóriumban

Termékeink kopási és terhelhetőségi vizsgálatait valós körülmények között, az igus tesztlaborjában végezzük, amely az iparág legnagyobb ilyen létesítménye. Az eredményeket az élettartam számító adatbázisába is betápláljuk, így pontos tartósságra vonatkozó adatokat számíthatunk.

Kérésre akár egyedi használati feltételek között is bevizsgáljuk a termékek működési jellemzőit.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.