Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Megbízható és karbantartásmentes
komponensek megújuló energiához

Az energiatermelés – különösképpen a megújuló energiaforrásokból – megbízató és tartós műszaki megoldásokat igényel. A folyamat során a különféle rendszerek gyakran szélsőséges környezeti körülményeknek, például erős UV-sugárzásnak, hőmérséklet-ingadozásoknak, szélnek, pornak és szennyeződéseknek vannak kitéve, amelyeknek sokszor évekig sikeresen ellen kell állniuk.
 
Nagy teljesítményű polimerekből készült, speciális megoldásainkat kifejezetten az adott rendszer igényeihez igazítjuk, ezáltal segíthetünk Önnek abban, hogy továbbfejleszthesse a technológiáit, optimalizálhassa a rendszerét és csökkenthesse a költségeit.

Az előnyökről röviden:

 • Kenés- és karbantartásmentes üzem
 • UV-álló
 • Jól bírja a port és a szennyeződéseket
 • Időjárásálló
 • Korróziómentes kivitel
 • Előre kiszámítható, hosszú élettartam
 • Egyedi megoldások

Napelemes rendszerek

Kenésmentes csapágy-technológia napkövető rendszerekhez, úszó napelemtáblákhoz és tisztítórendszerekhez
További információ

Naphőenergia

A szennyeződéseknek ellenálló és kenésmentes sikló- és gömbcsapágyak például parabolavályús vagy Fresnel-reflektoros rendszerekben és tornyos naphőerőművekben alkalmazhatók.
További információ

Szélenergia

Strapabíró csapágytechnológia és energiaellátás forgólapát állításához, fékrendszerekhez és még további alkalmazásokhoz
További információ

Vízenergia

UV- és sósvízálló alkatrészek hullámerőművek, vízerőművek és uszadékmentesítő alkalmazások számára
További információ

narancssárga vonal

a mozgás szabadsága – 2022-es fejlesztéseink

A megújuló energia szektor legfontosabb fejlesztéseit iparági menedzserünk mutatja be Önöknek kevesebb mint három percben. A tartalomból: kiemelkedően kopásálló igubal beálló csapágybetét iglidur J3 anyagból.
▲ Tech up
 • Háromszor olyan kopásálló, mint az iglidur J anyag 10 MPa terhelés esetén
 • Nem tartalmaz PTFE kenőanyagot
▼ Cost down
 • Hosszabb élettartam
 • Kevesebb leállás
Helyére pattintható golyóval rendelkező gömbcsukló
Siklócsapágyak napelemes rendszerekhez, kiemelkedő UV-állóság
narancssárga vonal


Ügyfeleink már sikerrel alkalmazzák

Napkövető forgatórendszerek

Ellenállnak minden időjárási körülménynek: napelemforgatókban használt siklócsapágyak

A TecnoSun Solar Systems AG napkövető forgatórendszerei csekély beépítési magasságuknak köszönhetően rendkívül költséghatékonyak. A vállalatnak a hajtógyűrűhöz olyan csapágyakra volt szüksége, amelyek alig igényelnek karbantartást, és akár évtizedekig is képesek üzemelni a legkülönfélébb időjárási körülmények között. Az igusnál pedig megtalálták, amit kerestek: a száraz üzemű iglidur P siklócsapágyak karbantartásmentesek, ellenállnak a szennyeződéseknek és a szélsőséges időjárásnak, ráadásul, ha esetleg vastag hó borítaná őket, jól bírják az erőteljes terhelést.
Napkövető forgatórendszerek

Tiszta csapágymegoldások egy napelemtisztító géphez

A TG hyLIFT GmbH kifejlesztett egy olyan távirányítású tisztítóeszközt, amely akár a 100 méter hosszúságú napelemtáblákon végiggurulva eltávolítja róluk a finom port, a madárpiszkot és a zuzmót. A fejlesztőmérnökök a szerkezet kerekeiben a különféle közegeknek ellenálló iglidur P siklócsapágyakat alkalmazták. A forgókefében vízálló igubal fix peremes csapágyakat használnak, mivel ezek ellensúlyozni tudják a beállítási hibákat, és megbízhatóan működnek még akkor is, ha folyamatosan érintkeznek a vízzel és a tisztítószerekkel. Száraz működésüknek köszönhetően az igus alkatrészek gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást.

További információ

Tájékoztató brosúra

Ipari megoldások és termékek napelemes rendszerekhez, naphőenergia, szél- és vízerőművekhez
Letöltés most

igus sarok

igus termékek elérhető közelségben: az XXL mintadobozt az Ön egyedi igényei szerint állítjuk össze
Rendelje meg most, ingyenesen!

Konzultáció

Szívesen megválaszolom kérdéseit személyesen is

Szállítás és tanácsadás

Személyesen:

Hétfotol péntekig reggel 7 és este 8 között.
Szombaton reggel 8 és 12 között.

Online:

24h

The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.