Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
Korszerűbb technika, alacsonyabb költségek
motion plastics megoldások
a megújuló energia szolgálatában

Karbantartásmentes és megbízható megoldások hosszú távú energiatermeléshez


Az energiatermelés – különösképpen a megújuló energiaforrásokból – megbízató és tartós műszaki megoldásokat igényel. A folyamat során a különféle rendszerek gyakran szélsőséges környezeti körülményeknek, például erős UV-sugárzásnak, hőmérséklet-ingadozásoknak, szélnek, pornak és szennyeződéseknek vannak kitéve, amelyeknek sokszor évekig sikeresen ellen kell állniuk.
 
Nagy teljesítményű polimerekből készült, speciális megoldásainkat kifejezetten az adott rendszer igényeihez igazítjuk, ezáltal segíthetünk Önnek abban, hogy továbbfejleszthesse a technológiáit, optimalizálhassa a rendszerét és csökkenthesse a költségeit.

Az előnyökről röviden:

  • Kenés- és karbantartásmentes üzem
  • UV-álló
  • Jól bírja a port és a szennyeződéseket
  • Időjárásálló
  • Korróziómentes kivitel
  • Előre kiszámítható, hosszú élettartam
  • Egyedi megoldások


Ipari megoldások


3 innovatív újdonság egy 3 perces videóban

2020-as napelemipari innovációink

Korszerűbb technika, alacsonyabb költségek – például az egytengelyes napkövető napelemforgatókhoz készült kenésmentes, egyedi kialakítású állócsapágyaknak és az aktuátorokhoz készült rúdvégcsapágyaknak köszönhetően.
 
Ezekkel és más innovatív termékeinkkel kapcsolatban részletesen tájékozódhat 400 m2-es vásári standunkon. Fedezze fel virtuálisan önállóan vagy iparági szakértőnk kíséretében. Foglaljon időpontot a vezetéssel és személyre szabott tanácsadással egybekötött látogatásra akár már most:

Digitális látogatás – időpont foglalása

Ügyfeleink már sikerrel alkalmazzák

Napkövető forgatórendszerek

Ellenállnak minden időjárási körülménynek: napelemforgatókban használt siklócsapágyak

A TecnoSun Solar Systems AG napkövető forgatórendszerei csekély beépítési magasságuknak köszönhetően rendkívül költséghatékonyak. A vállalatnak a hajtógyűrűhöz olyan csapágyakra volt szüksége, amelyek alig igényelnek karbantartást, és akár évtizedekig is képesek üzemelni a legkülönfélébb időjárási körülmények között. Az igusnál pedig megtalálták, amit kerestek: a száraz üzemű iglidur P siklócsapágyak karbantartásmentesek, ellenállnak a szennyeződéseknek és a szélsőséges időjárásnak, ráadásul, ha esetleg vastag hó borítaná őket, jól bírják az erőteljes terhelést.

Napkövető forgatórendszerek

Tiszta csapágymegoldások egy napelemtisztító géphez

A TG hyLIFT GmbH kifejlesztett egy olyan távirányítású tisztítóeszközt, amely akár a 100 méter hosszúságú napelemtáblákon végiggurulva eltávolítja róluk a finom port, a madárpiszkot és a zuzmót. A fejlesztőmérnökök a szerkezet kerekeiben a különféle közegeknek ellenálló iglidur P siklócsapágyakat alkalmazták. A forgókefében vízálló igubal fix peremes csapágyakat használnak, mivel ezek ellensúlyozni tudják a beállítási hibákat, és megbízhatóan működnek még akkor is, ha folyamatosan érintkeznek a vízzel és a tisztítószerekkel. Száraz működésüknek köszönhetően az igus alkatrészek gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást.Konzultáció

Szívesen megválaszolom kérdéseit személyesen is

Szállítás és tanácsadás

Személyesen:

Hétfőtől péntekig reggel 7 és este 8 között.
Szombaton reggel 8 és 12 között.

Online:

24h