Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Karbantartásmentes műanyag siklócsapágyak kerékpár alkatrészekhez

Az igus több, mint 30 éve kínál a kerékpárgyártásban használható alkatrészeket. Csapágyaink, rúdvégeink, fogaskerekeink és vezető sínjeink nap mint nap számtalan kerékpárban és e-bike-ban bizonyítanak. Legyen szó versenykerékpárok vagy terepkerékpárok hátsó váltóiról, mountain bike-ok lánctartóiról, fékkarjairól, felfüggesztővilláiról vagy lengéscsillapítóiról, esetleg teherkerékpárok kormányrúdjáról, légterelőjéről vagy vezérlőcsapágyairól - egyre több kerékpáralkatrész-gyártó támaszkodik az igus szakértelmére.
Az igus műanyag csapágyak előnyei:
 • Korróziómentes kivitel
 • Kenés- és karbantartásmentes
 • Jól bírják a szennyeződéseket és kopásállóak
 • Ellenáll a rázkódásnak és az ütéseknek
 • Hosszú, előre számítható élettartam
 • Könnyű és költséghatékony

Példák siklócsapágyaink alkalmazására:

Mountain bike sárban

Mountain bike-ok

Tartós csapágyak lengéscsillapítóhoz, villához, hátsó vázhoz és hasonló elemekhez.
Fedezze fel most!
Teherkerékpár földúton

Teherkerékpárok

Robusztus csapágyak kormányokhoz, dobozfedelekhez, kitámasztókhoz és sok más alkatrészhez
Fedezze fel most!
További alkalmazási területek

További alkalmazási területek

Tartós alkatrészek egyéb kerékpártípusokhoz, kerékpártartozékokhoz és egyéb közlekedési eszközökhöz
Fedezze fel most!

Fenntartható kerékpár alkatrészek műanyagból

Az igus:bike - egy jelentős részben újrahasznosított műanyagból készült kerékpár - 2022-es bemutatását követően az igus továbbra is folytatja a műanyag alkatrészek gyártását. 2023-ban, a műanyag kormánymű mellett, bemutatásra kerültek nagy teljesítményű műanyagból készült vázak, kerekek, hajtókarok, pedálok és egyéb kerékpáralkatrészek is.
Elsődlegesen a fenntartható termelés került a fókuszba. A műanyagból készült kerékpár alkatrészek gyártása lényegesen kevesebb energiát igényel, mint az alumínium vagy karbon alkatrészeké, és a CO2 lábnyoma is lényegesen kisebb. Sőt, még az termék élettartamának végén az újrahasznosítás is sokkal egyszerűbb, mint az alternatív anyagok esetében.
Az igus műanyag alkatrészek előnyei:
 • Energiatakarékos gyártási folyamat
 • 100 %-ban újrahasznosítható
 • Helyi ellátási láncok
 • Ellenáll a szennyeződéseknek
 • Korrózióálló
 • Többféle tervezési lehetőség
Narancssárga vonal

ÚJ: Kerékpár alkatrészek nagyteljesítményű műanyagból - Kölnben gyártva!

Szeretne még több információt megtudni új műanyag kerékpár komponenseinkről?  Kérdezze kerékpár alkatrész szakértőinket!
narancssárga vonal

Sikeres alkalmazás kerékpárokban

kerékpár csapágyak

Fürge teherkerékpár minimális karbantartási igénnyel, az igus műanyag csapágyaknak köszönhetően

További információ
kerékpár csapágyak

Maximális teljesítmény terepen, sárban, porban és egyenetlen talajon

További információ
Számos alkalmazási példa a kerékpárgyártás területén

... további kerékpár sikersztorik

Fedezze fel most!

Ismerje meg termékeinket - önállóan vagy személyes vezetéssel

Kerékpárgyártás szakkiállítási stand

Lemaradt az Eurobike-ról, de szeretne többet megtudni termékeinkről? Látogasson el virtuális kiállítási standunkra - egyszerűen, online és minden kötelezettség nélkül. Egyedül, vagy foglaljon vezetett virtuális látogatási időpontot.

▶ Fedezze fel a szakkiállítási standot virtuálisan
Virtuális kerékpárgyártás szakkiállítási stand

 


A valós használati körülményeket az igus tesztlaborjában teszteltük

Igazoltan bírják a folyamatos terhelést, ellenállnak a különféle közegeknek és csendesek
 
Az iglidur siklócsapágyakat átfogóan és alaposan tesztelik az iparág legnagyobb műanyagokat tesztelő laboratóriumában. A teszteken főként a húzó-/nyomóerőket, a súrlódási együtthatót, a kopást és az abráziót, valamint a különböző sebességek és terhelések mellett ható hajtóerőt vizsgálják. A vizsgálatok eredményeit speciális kalulátorainkba is betápláljuk, amelyekkel kiszámítható az alkatrészek várható élettartama, így tartósságuk is könnyen meghatározható.
 
Az igus, a vásárló igénye esetén, akár egyedi használati feltételek között is bevizsgálja a termékek működési jellemzőit.

Szükséges a kerékpárok műanyag csapágyait kenni? Milyen előnyökkel bírnak a fém siklócsapágyakhoz képest? Az igus blogon érdekes cikkeket osztunk meg a kerékpár technológia és felszerelések világából.
Megtekintés most

Több információ

Kerékpár technológiáról szóló termékkatalógus

Fontos információk termékeinkről és szolgáltatásainkról

Videó

Mountain bike, fekvő kerékpár, teherszállító kerékpár, összecsukható kerékpár - kenésmentes és könnyen felszerelhető motion plastics megoldásokkal


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.