Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)
Korszerűbb technika és alacsonyabb költségek
motion plastics megoldások
kerékpárokhoz

Karbantartásmentes, strapabíró, könnyű - nagyteljesítményű polimer alkatrészek

A kerékpározás környezettudatos, egészséges és divatos. A piacon elérhető kerékpárok választéka is rendkívül széles: teherbiciklik, amelyekkel már nem árut szállítunk, hanem a gyerekeket visszük oviba, versenybringák sportoláshoz vagy városi használatra, és mountain bike-ok, hogy megkapjuk a szükséges adrenalint a szabadidőnkben. A strapabíró iglidur siklócsapágyak az igus-tól minden téren remek választásnak bizonyulnak. Bírják a nagy terhelést, a rázkódást és az ütéseket, használatukkal csökken a bicikli tömege és a kenésmentes működésüknek köszönhetően könnyen kezelhetők és csak ritkán szükséges őket karbantartani. Kopásállóságuk révén igazán megbízható alkatrészek nem csak a versenykerékpárokhoz, hanem kedvenc utcai biciklinkhez is.

Az igus polimer siklócsapágyak előnyei:

 • Súlycsökkentés
 • Kenés- és karbantartásmentes
 • Ellenáll a szennyeződéseknek
 • Korróziómentes kivitel
 • Ellenáll a rázkódásnak és az ütéseknek
 • Kopásálló
 • Hosszú, előre számítható élettartam
 • Költséghatékony


Mountain bike sárban

Mountain bike-ok

Tartós csapágyak lengéscsillapítókhoz, villákhoz, hátsó vázakhoz és hasonló elemekhez.

Fedezze fel most!
Teherkerékpár földúton

Teherkerékpárok

Robusztus csapágyak a kormányhoz, dobozfedélhez, kitámasztóhoz és sok más alkatrészhez

Fedezze fel most!
További alkalmazási területek

További alkalmazási területek

Tartós alkatrészek egyéb kerékpártípusokhoz, kerékpártartozékokhoz és egyéb közlekedési eszközökhöz

Fedezze fel most!


Narancssárga vonal

a mozgás szabadsága – 2022-es fejlesztéseink

A négy legfontosabb kerékpáripari fejlesztést iparági menedzserünk mutatja be Önöknek kevesebb mint négy percben. Többek között szó lesz: az igubal gömbcsuklóinkról, melyek ideálisak teherkerékpárok meghosszabbított kormányán való alkalmazásra:

▲ Tech up
 • A végek tömítettek a szennyeződések ellen
 • Hússzor kopásállóbb a fém golyóscsapokkal szemben, mint a poliamid
▼ Cost down
 • Nincs minimális rendelési mennyiség
 • Egyedi hossz méretek

Eco siklócsapágy termékcsalád regranulátumból

Kopásálló iglidur E anyagból készült rúdanyag

Projekt: újrahasznosított műanyag hulladékból készült tömör műanyag kerékpár

Szeretne még több információt megtudni új termékeinkről? Bátran forduljon kerékpár-szakértőnkhöz! Szívesen körbevezeti Önt virtuális-valós kiállítási standunkon, és minden újdonságot bemutat Önnek. ► Foglaljon időpontot most

narancssárga vonal

A legjobb termékek kerékpárokhoz

Kopásálló perselyek a pedálokban és a lengéscsillapító szemekben, kis tapadási csúszással rendelkező vezetőgyűrűk az ülésrúdban és a villákban, robusztus gömbcsuklók és könnyű lineáris vezetők teherkerékpárokhoz: kenésmentes dry-tech csapágytechnológiánk már számos kerékpáros alkalmazásban bizonyított.

Iparági menedzserünk, Alexander Welcker részletesen elmagyarázza, melyek ezek, és bemutatja az igus:bike projektet Eurobike 2022 kiállítási standunkon. 

További információt ide kattintva talál: www.igus.bike valamint az alábbi tematikus weboldalakon: mountain bike-ok és teherkerékpárok.

A legjobb motion plastics megoldások a kerékpáripar számára: az Eurobike stand rövid áttekintése

Egyéni igények szerint, a megfelelő anyagból és a kívánt mennyiségben elkészített alkatrészek

Az igus termékkínálatában standard és egyedi alkatrészek egyaránt szerepelnek. Szakértőink pontosan az ügyfél igényeihez illő anyagot és gyártási eljárást alkalmazzák. A felhasználási területnek legjobban megfelelő anyagot kopásálló és karbantartásmentes, nagy teljesítményű polimerek széles repertoárjából választhatja ki.


 


 
Sikeresen alkalmazzák kerékpárokban

kerékpár csapágyak

Az igus csapágyakkal az e-teherbicikli karbantartása lecsökken

A chike cégnek megfelelő alkatrészekre volt szüksége egy új típusú, rugós terhelésű dönthető alvázhoz, amellyel az e-cargo kerékpár ugyanolyan manőverezhetővé válna a kanyarokban mint egy közönséges kerékpár. Az igubal gömbcsuklókat a kormányösszekötő rudakra, az iglidur siklócsapágyakat pedig a keresztirányú vezérlőkarokra és a csatlakozóra szerelték fel. A fém csapágyakkal szemben ezek gyakorlatilag karbantartásmentes, tartós működést biztosítanak, könnyűek és költséghatékonyak.

kerékpár csapágyak

Állandó teljesítmény a terepen, ellenáll a rázkódásnak, a sárnak és a kosznak

A Crankbrothers cég a pedál csapágyazására keresett megoldást. A tömeg csökkentése, a hosszú élettartam és a szennyeződésállóság voltak a legfontosabb szempontok. Az iglidur JB anyagból készült siklócsapágyaink révén a cég a korábbi megoldáshoz képest meg tudta nyolcszorozni az élettartamot, mindemellett a teljes tömeget is csökkenteni tudták. Az új csapágyak nem érzékenyek a szennyeződésekre, és a tisztításuk semmilyen hatással sincs a teljesítményre.

Számos alkalmazási példa a kerékpárgyártás területén

... további sikertörténetek

Siklócsapágyak egy fully MTB hátsó vázában, gömbcsapágyak a kormányban és a teherkerékpárok dönthető alvázában, egyedi 3D nyomtatott alkatrészek a fékekhez: fedezze fel ügyfeleink további kerékpárgyártási alkalmazásait, ahol motion plastics megoldásaink kimagasló előnyeikkel bizonyítanak: kis tömeg, hosszú élettartam, kenésmentesség és szennyeződésállóság.

Fedezze fel most!

A valós használati körülményeket az igus tesztlaborjában teszteltük

Igazoltan bírják a folyamatos terhelést, ellenállnak a különféle közegeknek és csendesek
 
Az iglidur siklócsapágyakat átfogóan és alaposan tesztelik az iparág legnagyobb műanyagokat tesztelő laboratóriumában. A teszteken főként a húzó-/nyomóerőket, a súrlódási együtthatót, a kopást és az abráziót, valamint a különböző sebességek és terhelések mellett ható hajtóerőt vizsgálják. A vizsgálatok eredményeit speciális kalulátorainkba is betápláljuk, amelyekkel kiszámítható az alkatrészek várható élettartama, így tartósságuk is könnyen meghatározható.
 
Az igus, a vásárló igénye esetén, akár egyedi használati feltételek között is bevizsgálja a termékek működési jellemzőit.


Miben rejlik a polimer csapágyak használatának előnye a kerékpárokban? Milyen előnyökkel bírnak a fém siklócsapágyakhoz képest? Az igus® blogon érdekes cikkeket osztunk meg a kerékpár technológia és felszerelések világából.

Megtekintés most

Az óriási motion plastics termékbemutató mintadoboz

Próbálja ki egyszerűen: az igus sarokkal mindig kéznél lesznek az iparághoz illő legújabb motion plastics megoldások. 
 
Elszállítjuk Önhöz a bemutatóállványt, kérésére összeállítjuk, majd elhelyezzük a rekeszekben az Ön által választott termékeket. De egyedül is összerakhatja, ha úgy kívánja. A sarok állandó jelleggel, illetve adott időtartamra is Önnél lehet.

Rendelje meg most, ingyenesen!

Több információ

Kerékpár technológiáról szóló termékkatalógus

Fontos információk termékeinkről és szolgáltatásainkról

Videó

Mountain bike, fekvő kerékpár, teherszállító kerékpár, összecsukható kerékpár - kenésmentes és könnyen felszerelhető motion plastics megoldásokkal


The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.