Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Gyors beállítás és csendes működés: új, kenésmentes siklóanyák az igustól2018.04.18.

A speciális műanyagok szakértőjeként ismert igus a nagy teljesítményű és karbantartásmentes iglidur E7 polimerrel bővíti vezérorsó-anyáinak választékát

Az új orsós modulokkal szemben támasztott követelmények között szerepel a biztonságos, gyors és csendes beállítás is. Pontosan ezeknek az igényeknek a kielégítése érdekében bővíti az igus termékválasztékát az iglidur E7 anyagból készült trapéz- és nagy emelkedésű menetekkel ellátott vezérorsó-anyáival. Ezeket az alkatrészeket sima működés, alacsony vibráció és terhelés, valamint magas fordulatszám jellemzi. Pontosan illeszkedő geometriájukkal és a megfelelő anyag felhasználásával az új vezérorsó-anyák, valamint a szabadalmaztatott, nagy menetemelkedésű igus dryspin technológia optimális megoldást jelent a lineáris hajtásokhoz.

Ezek a technológiák a mindennapi élet számos területén megtalálhatók, hiszen ilyen nagy emelkedésű, trapézmenetes vezérorsókat szerelnek a kamerák objektívjeibe és a vonatok ajtajaiba is. Ott használják őket, ahol a pontos, precíz beállítás a követelmény. A vezérorsó-anyák hagyományosan két részből állnak: a vezérorsóból és a hozzá tartozó anyából. A hagyományos műanyagból vagy fémből készülő vezérorsók anyái nagy fordulatszámnál gyakran elérik teljesítőképességük határait. Ennek következményeként a rendszer zajosabb lesz, és vibrációk jelennek meg a működés során. Az ilyen problémák enyhítése érdekében bővíti az igus termékválasztékát az iglidur E7 anyagból készült trapéz- és nagy emelkedésű menetekkel ellátott vezérorsó-anyáival. Az anyákat kifejezetten nagy fordulatszámú rendszerekhez tervezték, ahol a terhelés alacsony, és kicsi a rendelkezésre álló hely. Emiatt kiválóan alkalmas például teljesen automatikus kávégépekben, 3D nyomtatókban és akár laboratóriumi gépekben való felhasználásra is.

A puha anyagnak köszönhetően nagy fordulatszámnál is halk működés
Az új iglidur E7 vezérorsó-anya lágy, nagy teljesítményű polimerből készül, amely hosszú ideig megőrzi a benne lévő szilárd kenőanyagokat. Emiatt semmilyen külső kenőanyagra, például olajra vagy zsírra sincs szükség. Az új anyag a zaj csökkentésével párhuzamosan jól csillapítja a rezgéseket, és élettartama is meglepően hosszú, amit az igus tesztlaborjában végzett alapos vizsgálatok is bizonyítanak. Az iglidur E7 és az igus vezérorsó-anyákhoz használt hagyományos anyag tulajdonságait vizsgáló belső teszt rámutatott, hogy az iglidur E7 vezérorsóanya 135 ford./perc fordulaton és 100 newtonos terhelésnél négyszer jobban bírja a kopást, ha nagy emelkedésű meneten fut, viszont 19-szer jobban, ha trapézmenetes orsón fut.

Szabadalmaztatott dryspin technológia a nagyobb hatékonyság érdekében
A nagy teljesítményű műanyagból előállított vezérorsó-anyák fejlesztésén kívül az igus a „dryspin” családdal is bővíti választékát, amely az igus vezérorsó-anyáihoz illő, szabadalmaztatott, nagy menetemelkedésű vezérorsókat kínál vásárlóinknak. A drypsin technológia legfőbb jellemzői között a lapos szögben kialakított fogfelület, az aszimmetrikus geometria és a lekerekített fogfelületek szerepelnek. Mindezek a funkciók nagyobb hatékonyságot, és halk, kisebb súrlódással járó működést eredményeznek. Az igus online alkalmazásának (A vezérorsós modulok szakértője) segítségével mindössze néhány kattintással összeállítható és megrendelhető a legmegfelelőbb lineáris meghajtás az anyával együtt.