Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Gyors beállítás és csendes működés: új, kenésmentes siklóanyák az igustól2018.04.18.

A speciális műanyagok szakértőjeként ismert igus a nagy teljesítményű és karbantartásmentes iglidur E7 polimerrel bővíti vezérorsó-anyáinak választékát

Az új orsós modulokkal szemben támasztott követelmények között szerepel a biztonságos, gyors és csendes beállítás is. Pontosan ezeknek az igényeknek a kielégítése érdekében bővíti az igus termékválasztékát az iglidur E7 anyagból készült trapéz- és nagy emelkedésű menetekkel ellátott vezérorsó-anyáival. Ezeket az alkatrészeket sima működés, alacsony vibráció és terhelés, valamint magas fordulatszám jellemzi. Pontosan illeszkedő geometriájukkal és a megfelelő anyag felhasználásával az új vezérorsó-anyák, valamint a szabadalmaztatott, nagy menetemelkedésű igus dryspin technológia optimális megoldást jelent a lineáris hajtásokhoz.

Ezek a technológiák a mindennapi élet számos területén megtalálhatók, hiszen ilyen nagy emelkedésű, trapézmenetes vezérorsókat szerelnek a kamerák objektívjeibe és a vonatok ajtajaiba is. Ott használják őket, ahol a pontos, precíz beállítás a követelmény. A vezérorsó-anyák hagyományosan két részből állnak: a vezérorsóból és a hozzá tartozó anyából. A hagyományos műanyagból vagy fémből készülő vezérorsók anyái nagy fordulatszámnál gyakran elérik teljesítőképességük határait. Ennek következményeként a rendszer zajosabb lesz, és vibrációk jelennek meg a működés során. Az ilyen problémák enyhítése érdekében bővíti az igus termékválasztékát az iglidur E7 anyagból készült trapéz- és nagy emelkedésű menetekkel ellátott vezérorsó-anyáival. Az anyákat kifejezetten nagy fordulatszámú rendszerekhez tervezték, ahol a terhelés alacsony, és kicsi a rendelkezésre álló hely. Emiatt kiválóan alkalmas például teljesen automatikus kávégépekben, 3D nyomtatókban és akár laboratóriumi gépekben való felhasználásra is.

A puha anyagnak köszönhetően nagy fordulatszámnál is halk működés
Az új iglidur E7 vezérorsó-anya lágy, nagy teljesítményű polimerből készül, amely hosszú ideig megőrzi a benne lévő szilárd kenőanyagokat. Emiatt semmilyen külső kenőanyagra, például olajra vagy zsírra sincs szükség. Az új anyag a zaj csökkentésével párhuzamosan jól csillapítja a rezgéseket, és élettartama is meglepően hosszú, amit az igus tesztlaborjában végzett alapos vizsgálatok is bizonyítanak. Az iglidur E7 és az igus vezérorsó-anyákhoz használt hagyományos anyag tulajdonságait vizsgáló belső teszt rámutatott, hogy az iglidur E7 vezérorsóanya 135 ford./perc fordulaton és 100 newtonos terhelésnél négyszer jobban bírja a kopást, ha nagy emelkedésű meneten fut, viszont 19-szer jobban, ha trapézmenetes orsón fut.

Szabadalmaztatott dryspin technológia a nagyobb hatékonyság érdekében
A nagy teljesítményű műanyagból előállított vezérorsó-anyák fejlesztésén kívül az igus a „dryspin” családdal is bővíti választékát, amely az igus vezérorsó-anyáihoz illő, szabadalmaztatott, nagy menetemelkedésű vezérorsókat kínál vásárlóinknak. A drypsin technológia legfőbb jellemzői között a lapos szögben kialakított fogfelület, az aszimmetrikus geometria és a lekerekített fogfelületek szerepelnek. Mindezek a funkciók nagyobb hatékonyságot, és halk, kisebb súrlódással járó működést eredményeznek. Az igus online alkalmazásának (A vezérorsós modulok szakértője) segítségével mindössze néhány kattintással összeállítható és megrendelhető a legmegfelelőbb lineáris meghajtás az anyával együtt.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.