Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Cégek Költségtakarékos automatizálás
Energialáncok / kábelek manus® / vector®
Csúszós csapágyak / gömbcsuklós csapágyak /lineáris irányító rendszerek Mind
50 százalékkal hosszabb alátámasztás nélküli szakasz: Az igus tovább bővíti a YE hibrid láncok sorozatát

2020.10.01.

A gyorsan beszerelhető és 50 százalékkal könnyebb, acélból és polimerből készült energiaellátó sorozat már új, nagyobb méretekben is kapható

50 százalékkal könnyebb, mint a hagyományos acélláncok, ugyanakkor 50 százalékkal hosszabb alátámasztás nélküli szakasz, mint a polimer energialáncok esetében: ez teszi különlegessé az igus YE sorozatú energiaellátó rendszereit. A rendszer polimer- és acélelemekből áll, ezért rendkívül merev. Az igus most két újabb mérettel bővítette könnyen beszerelhető hibrid láncainak sorozatát, így lehetővé téve a mozgatható darus szerelőkosarakban és építőgépekben a nagyméretű hidraulikus tömlők és a különösen nagy töltősúlyok felfelé irányuló biztonságos vezetését.

e-spool flex: teljes hosszban megvezetett kábelek csúszógyűrű nélkül2020.05.28.

Az igus új vezetőcsigás kábeldobja fokozza vezérlőpanelek biztonságát a munkaterületen.

Az e-spool flex célja a kábelek biztonságos mozgásának, majd gyors elhelyezésének lehetővé tétele. Az igus új kábeldobja teljesen folyamatosan, megakadás nélkül képes az energia, a közegek és az adatok továbbítására használt csövek, vezetékek és tömlők elvezetésére. Az új megoldás a manuális munkát végző területeken fokozza a vezérlőpanelek kábeleinek biztonságát. A kábeldob gyors beszerelésének megkönnyítése érdekében a tervezők csigás megvezetést alkalmaztak. A kábel mindössze néhány lépéssel a helyére illeszthető, az e-spool flex pedig már készen is áll a használatra.


Optimalizálás és fejlesztés egyben: igus egy érpáros Ethernet-kábel e-chain energialáncokhoz2020.03.06.

A chainflex CFBUS.PUR.042 hosszú élettartamát a kísérleti laboratóriumban végzett beható vizsgálatok is garantálják

A világszerte használt érzékelők naponta több milliárd adatot generálnak – és ez a szám egyre csak nő. Az egy érpáros Ethernet (Single Pair Ethernet, SPE) technológia merőben új lehetőségeket kínál az így előállt adatfolyamok megbízható és gyors továbbításához a berendezés akár legkisebb területei felé is. Az igus a 2019-es SPS vásáron mutatta be az energialáncokhoz tervezett CFBUS.PUR.042 SPE-kábelt. Az egyetlen érpár használata 25%-kal csökkenti a kábel külső átmérőjét. Az igus kísérleti laboratóriumában elvégzett vizsgálatoknak köszönhetően pedig a motion plastics megoldások szakértője garantálja a 10 millió kettős löketnyi vagy 36 hónapos élettartamot.

Elektrosztatikus töltés elvezetése: az igus műanyag golyós továbbítóegységei biztonságossá teszik az anyagmozgatási műveleteket2020.02.28.

Az új xirodur anyagból készülő golyós továbbítóegységek meggyőzően teljesítettek az elektromos vezetőképességet mérő tesztek során A kényes áruk szállításához, illetve a görgős szállítószalagoknál gyakran alkalmaznak golyós továbbítóasztalokat. Ezen a helyen az igus műanyag golyós továbbítóegységeit használják, amelyek mindenféle kenőanyag nélkül minden irányban képesek zökkenőmentesen továbbítani az akár 500 N súlyú terheket is. A szállított áruk és a személyek statikus kisülések elleni védelme érdekében az igus teljesen új, tribo polimerből készülő anyagot fejlesztett ki a golyós továbbítóegységekhez, amely a xirodur F182 típusjelzést kapta. Az új anyag kivételesen tartós, ráadásul speciális teszteken bizonyította elektrosztatikus vezetőképességét.

Akár 7000 fokos forgómozgások rendkívül kis helyeken a twisterband HD lánccal2020.01.31.

Forgassa biztonságosan és zavartalanul az energia-, adat- és közegszállításhoz használt kábeleket és tömlőket

Az igus azért fejlesztette ki a twisterband HD láncot, hogy még forgómozgások közben is biztonságosan és megbízhatóan lehessen vezetni a kábeleket és a tömlőket. A kis tömegű energialánc nagyon stabil, könnyen megtölthető, és még az akár másodpercenként 180 fokos forgási sebességeket is kibírja. A lánc a saját tengelye körül forog. A sorozat hosszú élettartamának köszönhetően, az igus most két további mérettel egészítette ki a twisterband HD termékcsaládját. Ezek az új méretek kifejezetten a rendkívül kis beszerelési helyeken való használatra készültek.

Nagyobb, erősebb, gyorsabb: új igus lineáris robotok a költségtakarékos automatizálás érdekében2019.12.05.

Alacsony költségű folyamatautomatizálás az igus kenésmentes drylin lineáris robotjaival Egyszerű, pontos és gyors folyamatok: ezeknek a követelményeknek kell megfelelniük a derékszögű koordináta-rendszer alapján működő robotoknak. Ezeket a robotokat „pick and place” alkalmazásoknál, válogatórendszerekben, valamint az orvostechnológia terén alkalmazzák. Az igus pedig előállt egy még újabb fejlesztéssel: a nagyobb munkaterületen is alkalmazható lineáris és térbeli lineáris robottal. A két új kinematikai rendszer akár öt kilogrammos darabok mozgatását is lehetővé teszi. Mindkét lineáris robot közvetlenül készletről elérhető. Mindkét megoldás az ügyfél konkrét alkalmazási igényeihez igazítható – ráadásul nincs minimális rendelési mennyiség sem.

A nyitható, tisztaterekhez való igus energialánc ISO 1. osztályú besorolást kap2019.11.28.

A moduláris e-skin energiaellátó rendszerek kiváló eredményeket értek el a Fraunhofer Társaság Gyártástechnológiai és Automatizálási Intézete (IPA) által végzett tisztatérteszteken A tisztaterek megbízható energiaellátásához az igus kifejlesztette a moduláris és nyitható e-skin energiaellátó termékcsaládot. Az energialáncok adattal, közeggel és energiával látják el a berendezést, anélkül, hogy nem kívánatos részecskék szennyeznék be a levegőt. Ezt a Fraunhofer Társaság Gyártástechnológiai és Automatizálási Intézete (IPA) is alátámasztotta. Mind a négy energialánc-típus – kábelekkel és azok nélkül is – meggyőzően szerepelt a teszteken, és a Fraunhofer által tesztelt, tisztaterekben használt eszközök ISO 1. osztályú tanúsítványát kapta.

7. vector-díj: szakértői zsűri értékelésre várja az izgalmas energialánc-alkalmazásokat2019.11.21.

A 2020-as vector-díjra való jelentkezés a Motek vásáron elkezdődött. Amíg a sztárok alig várják, hogy a díjgálák rivaldafényébe kerüljenek, a tervezők kevésbé szomjazzák a hírnevet. A vector-díj zsűrije azonban biztos abban, hogy igenis ők és innovációik azok, amelyek figyelmet érdemelnek – hiszen ők alakítják az ipar, sőt, a világ arculatát nap mint nap. Ezért kérték fel a fejlesztőket, hogy merész és egyedülálló energialánc-alkalmazásaikat versenyeztessék a 7. vector-díjért.

Az igus 3D-nyomtatási szolgáltatása: Kopásálló műanyag alkatrészek mindössze 3 nap alatt!2019.11.07.

A 3D-nyomtatóval készült, beépítésre kész és tartós különleges alkatrészeknek köszönhetően szabadabbá válik a tervezés az autóiparban Az additív gyártástechnológia eddig ismeretlen mértékű szabadságot és rugalmasságot biztosít a tervezők számára a különleges megoldások kidolgozása során, akár a hatékonyan működő járműalkatrészek fejlesztése terén is. Ha könnyű, tartós és kopásálló alkatrészekre van szükség, az igus 3D-nyomtatási szolgáltatása tökéletes megoldást nyújt. A felhasználók online, mindössze néhány másodperc alatt megrendelhetik az igus tribológiai szempontból optimalizált polimerekből készült egyedi alkatrészeit. Több mint 55 különböző kenésmentes iglidur anyag közül választhat.

Fröccsöntés és 3D nyomtatás: egyéni igények szerint gyártott kopásálló alkatrészek 55-féle kenésmentes igus anyagból2019.10.10.

Az igus bővíti 3D nyomtatási szolgáltatását, amelynek köszönhetően 3D nyomtatott fröccs-szerszámmal gyorsan állíthatók elő karbantartásmentes, speciális alkatrészek Ahol két felület súrlódik egymáson, kopásálló alkatrészeket használnak. A tervezők több iparágban is felhasználják az igus 55-féle hosszan tartó, kenésmentes, nagy teljesítményű műanyagját. A megfelelő anyagból előállított alkatrész gyors elkészítése érdekében az igus 3D online szolgáltatásába integrálta a Print2Mould eljárást. Az alkatrészt nyomtatott szerszámmal, fröccsöntéssel állítják elő. Az ügyfélnek elegendő feltölteni 3D nyomtatási szolgáltatásba a kopásálló alkatrész rajzát STEP formátumban, majd kiválasztani a megfelelő anyagot, és végül pedig árajánlatot kérni. A kiválasztást az anyagjellemzők, a teherbírási paraméterek és az ár pontos meghatározása segíti.

Konfiguráció egyetlen gombnyomással: az igus új online eszközével pillanatok alatt hozhat létre tengelyeket2019.10.03.

Konfiguráljon megmunkált vagy megmunkálatlan vezetőtengelyeket online, töltse le a műszaki rajzokat, és rendelje meg őket közvetlenül az igustól Az adott alkalmazásnak megfelelő tengely megtervezése nem egyszerű CAD-szoftver és beható műszaki ismeretek nélkül. Az igus ezért nemrégiben kifejlesztett egy új, ingyenes és szabadon hozzáférhető online eszközt a drylin tengelykonfigurátorral. Az eszköz segítségével a felhasználó mindössze három egyszerű lépésben kiválaszthatja a megfelelő tengelyt a kívánt méretben hét különböző anyagból, a tengelytestet és a megmunkált végeket szabványos elemekkel, például barázdákkal vagy hornyokkal láthatja el, végül pedig megrendelheti a konfigurált terméket. Ráadásként ingyenesen letöltheti a konfiguráció STEP-fájljait és a méretrajzot.

Csúszó mozgás a sima gördülésért: kenésmentes igus csapágyak fokozzák a terepen használható kerekesszék biztonságát2019.09.26.

Kompakt, porálló iglidur P siklócsapágyakkal szerelt kitámasztók akadályozzák meg az egytengelyes kerekesszék felborulását Azért, hogy a kerekesszékesek könnyebben térhessenek le a járt útról, a HOSS Mobility GmbH olyan önszintező elektromos kerekesszéket fejlesztett ki, amelynek elöl nincsenek kerekei. Kitámasztók gondoskodnak arról, hogy az eszköz még akkor se borulhasson fel, ha valamilyen okból nem kap áramot. A kitámasztók vészhelyzetben gyorsan kitolódnak, ami komolyan megterheli a csapágyakat. Éppen ezért szavaztak bizalmat a fejlesztők az igus iglidur tribo-polimerekből készült csapágyainak. Kompakt méretüknek, valamint por- és ütésállóságuknak köszönhetően ezek a csapágyak ideálisan használhatók a kitámasztó szerkezetben.

iglidur Q2E: kenésmentes világ a nehéz gépek számára is2019.09.19.

A tesztek során az új, nagy teherbírású csapágy 130 MPa nyomásnak is ellenállt Az építőipari gépekben, mezőgazdasági gépekben, haszongépjárművekben és nyílt tengeri létesítményekben használt siklócsapágyaknak gyakran kell szélsőséges környezeti feltételekkel, például nagy terheléssel megküzdeniük. Ezért az igus továbbfejlesztette kétkomponensű, kenésmentes iglidur Q2E csapágyát. Az iglidur Q2 anyag garantálja a kiváló kopásállóságot, a kemény polimer külsejű csapágyház pedig védelmet nyújt a nagy igénybevételre tervezett csapágy számára.

Sok mozgás kis helyen – az igus új csúszógyűrű csapágya2019.09.12.

A PRT-04-es termékcsalád kenésmentes csúszógyűrűs csapágyai 60%-kal könnyebbek és 50%-kal kisebb helyet foglalnak el Gyors forgó mozgások rendkívül kis helyen. A vezérlőpanelekben, színpadi berendezésekben és az automatizálásban használt csúszógyűrűs csapágyakkal szemben ezek a leggyakrabban támasztott különleges követelmények. Az igus pontosan az ilyen felhasználási területekre fejlesztette ki a közepes terheléseket bíró, új csúszógyűrűs csapágyait. A csúszógyűrűk nem pusztán kopásállók és karbantartásmentesek, hanem a nagy teljesítményű műanyagoknak köszönhetően pontosan fele olyan magas helyre is beszerelhetők, mint elődeik, valamint 60%-kal könnyebbek is azoknál, ezáltal mintegy 20%-os költségmegtakarítást is jelentenek.