Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Cégek Költségtakarékos automatizálás
Energialáncok / kábelek manus® / vector®
Csúszós csapágyak / gömbcsuklós csapágyak /lineáris irányító rendszerek Mind
iglidur Q2E: kenésmentes világ a nehéz gépek számára is2019.09.19.

A tesztek során az új, nagy teherbírású csapágy 130 MPa nyomásnak is ellenállt Az építőipari gépekben, mezőgazdasági gépekben, haszongépjárművekben és nyílt tengeri létesítményekben használt siklócsapágyaknak gyakran kell szélsőséges környezeti feltételekkel, például nagy terheléssel megküzdeniük. Ezért az igus továbbfejlesztette kétkomponensű, kenésmentes iglidur Q2E csapágyát. Az iglidur Q2 anyag garantálja a kiváló kopásállóságot, a kemény polimer külsejű csapágyház pedig védelmet nyújt a nagy igénybevételre tervezett csapágy számára.

Sok mozgás kis helyen – az igus új csúszógyűrű csapágya2019.09.12.

A PRT-04-es termékcsalád kenésmentes csúszógyűrűs csapágyai 60%-kal könnyebbek és 50%-kal kisebb helyet foglalnak el Gyors forgó mozgások rendkívül kis helyen. A vezérlőpanelekben, színpadi berendezésekben és az automatizálásban használt csúszógyűrűs csapágyakkal szemben ezek a leggyakrabban támasztott különleges követelmények. Az igus pontosan az ilyen felhasználási területekre fejlesztette ki a közepes terheléseket bíró, új csúszógyűrűs csapágyait. A csúszógyűrűk nem pusztán kopásállók és karbantartásmentesek, hanem a nagy teljesítményű műanyagoknak köszönhetően pontosan fele olyan magas helyre is beszerelhetők, mint elődeik, valamint 60%-kal könnyebbek is azoknál, ezáltal mintegy 20%-os költségmegtakarítást is jelentenek.

Világpremier: az RBTX online platform közös rendszerben egyesíti a robotikai rendszerek felhasználóit és gyártóit2019.09.10.

Költségtakarékos automatizálás gyorsan és könnyen Az új RBTX.com platform egyszerű és könnyű módot biztosít a költséghatékony robotikai rendszerekben használt alkatrészek felhasználóinak és gyártóinak közös rendszerben való egyesítésére. A felhasználóknak lehetősége nyílik az igényeiknek és pénzügyi korlátaiknak megfelelő költséghatékony robotikai rendszer összeállítására. A robotikai rendszerek alkatrészgyártói pedig egy teljes új piacon, sokkal több érdeklődőnek tehetik elérhetővé termékeiket.

Az igus porálló lineáris rendszere távolugrók győzelmét jeleníti meg2019.08.29.

A karbantartásmentes drylin lineáris vezetőelem segítségével egy csúszó lézer gyorsan és jól láthatóan jelöli meg a legjobb ugrásokat a stadionokban Annak érdekében, hogy a stadionba ellátogató nézők is jól láthassák a leghosszabb ugrásokat a távolugró versenyek során, a szervezők lézer segítségével vonalakat vetítenek a homokra. Az egyik ilyen megoldás a Golden Fly Sports GmbH „PrimeLine System” nevű rendszere. A fejlesztők rendkívül magasra teszik a lécet: A rendszer minden alkotóelemének egyszerre kell könnyűnek és masszívnak lennie, és persze mindenekelőtt ellen kell állnia a homoknak. Éppen ezért döntöttek az igus kenés- és karbantartásmentes drylin vezetőelemei mellett.

Az igus új megoldása minden irányban lehetővé teszi az energiaellátást2019.08.22.

21 méternyi kábel vagy cső biztonságos felcsévélése motoros meghajtás nélkül A rendszer a magasban, sík felületeken és nagyobb mélységekben is megbízhatóan alkalmazható. Az igus által különféle energiatovábbító rendszerekhez és felhasználási területekre ajánlott e-spool kábeldobjában nincs csúszógyűrű. A kompakt, rugós meghajtású rendszer biztonságosan vezeti az energiát, a különféle közegeket és a száloptikás adatkábeleket. Az igus újonnan kifejlesztett megoldása sokkal nagyobb távolságokon is lehetővé teszi az energiatovábbító láncok alkalmazását. Optimalizált kialakításának köszönhetően az e-spool 21 méternyi kábel vagy cső biztonságos felcsévélésére alkalmas, motoros meghajtás nélkül.

Fedezze fel virtuálisan és tapasztalja meg a valóságban: az igus útjára indítja a 2019-es motion plastics tour körutat2019.08.15.

Az igus kollégái mobil kiállítási standjukkal saját telephelyükön keresik fel az érdeklődő cégeket, és bemutatják, hogyan tökéletesíthetik műszaki megoldásaikat és csökkenthetik költségeiket a nagy teljesítményű polimerek alkalmazásával

Az igus roadshow-ja 2019-ben is útjára indul. Amit kínálunk: a legfrissebb híreket a motion plastics világának minden szegmenséből. Idén a mobil standunk látogatói nem csupán megérinthetik a nagy teljesítményű polimerből készült termékeket, de virtuálisan is elmélyedhetnek a motion plastics anyagok világában.

Adatok, energia, folyadékok és levegő továbbítására szolgáló igus-megoldás nagyon szűk helyekre2019.07.25.

Az okos micro flizz energiaellátó rendszerben futó kábelek és csövek nagy sebességnél is megbízhatóan mozognak Az adatok és különféle anyagok továbbítására szolgáló vezetékek szűk helyen való elvezetése sok helyen, például az intralogisztikában is nagy kihívások elé állítja a szakembereket. Az igus micro flizz termékcsaládja akár 100 méteres elmozdulási úthosszhoz is kompakt energiaellátó rendszert kínál. A rendszer egy energialáncból, kis sugárban hajlítható, rugalmas chainflex kábelekből és alumínium vezetőcsatornából áll. A micro flizz mostantól már az új okos CF.D rendszerrel is használható. A CF.D rendszer előre figyeli a kábel adatátviteli jellemzőinek alakulását, és időben figyelmeztet a meghibásodás veszélyére.

Kedvező árú kábelvezetés robotokon az igus visszahúzó rendszerével2019.07.18.

Az energialáncokhoz használható új visszahúzó rendszer révén a korszerű gyárakban hibamentesen működhetnek a robotok Hegesztés, szegecselés, forrasztás: az ipari robotoknak dinamikusan és gyorsan kell dolgozniuk a gyártási folyamatokban. A kábeleket és tömlőket ezért biztonságos és kompakt módon kell elvezetni. Itt kerülnek a képbe az igus háromdimenziós mozgást végző triflex energialáncai. Ha az e-láncok hurokba lógnak a robot munkaterében, az kárt tehet a kábelekben és a tömlőkben, illetve a gép meghibásodását okozhatja. Ezért fejlesztette ki az igus az új, kedvező árú TR.RSEL visszahúzó rendszert. A rendszer egy vonalban tartva vezeti meg az energialáncot a roboton, probléma- és hibamentes működést garantálva.

Biztonságos tömítések - az iglidur tömítésrendszere hosszabb élettartamot szavatol2019.07.11.

Az igus karbantartásmentes siklócsapágyainak új tömítései a magas higiéniai elvárásoknak is maradéktalanul megfelelnek, és magas fokú védelmet nyújtanak az intenzíven beszivárgó por ellen is. A nagy fokú szennyeződések és a por és más agresszív anyagok szélsőséges körülmények között jelentősen igénybe vehetik a siklócsapágyakat, és károsíthatják a tengelyt. Az üzembiztonság és a gépek biztonságának további fokozása és a működés optimalizálása érdekében az igus új tömítőgyűrűket fejlesztett ki kenésmentes polimer peremes csapágyaihoz. A peremre felhelyezett tömítés nem csupán a csapágyat, hanem a mögötte lévő alkatrészeket is védi. Az alkatrészek élettartama ezáltal hosszabb lesz, az állásidők pedig kiküszöbölhetők.

Gyorsan megrendelhető hajtástechnikai kábelek az online keresőben2019.07.04.

Az igus readycable új, integrált termékkeresőjével és élettartam-kalkulátorával a kiszállítás már 24 órától lehetséges Az igus readycable termékkeresője egy roppant hatékonyan használható online eszköz, amellyel az energialáncokban használt egyedi igények szerint készre szerelt hajtókábelek könnyen megkereshetők, majd megrendelhetők. A szolgáltatásokat bővítő, újonnan integrált élettartam-kalkulátorral előre kiszámítható a kábelek használati időtartama. Ennek köszönhetően a kívánt hosszban, a mintegy 4200 csatlakozásra kész kábel közül előre kiválasztható az alkalmazási területnek és az energialáncnak leginkább megfelelő modell.

Gyorsabb szerelés és hatékony védelem az igus szervokábelek számára az új páros árnyékolás jóvoltából2019.06.27.

A chainflex szervokábelek új páros árnyékolása 30%-kal lerövidíti a beszereléshez szükséges időt Az igus kábelspecialistái által végzett közel négyéves fejlesztés és tesztelés célja a kábelek és a komplex páros árnyékolás egyszerű beszerelésének kidolgozása volt, az energialánc élettartamának növelésével együtt. A fejlesztések eredményeként a cég új páros árnyékolót dolgozott ki a CF 21, 27 és 29 márkajelzésű chainflex szervokábelekhez. Az új megoldásnak köszönhetően javul a vezérlőpár elektromágneses kompatibilitása és az árnyékolás bontásának sebessége. Az újítás nyomán az árnyékolt pár beszerelése akár 30%-kal gyorsabban is elvégezhető, így a kapcsolódó költségek is alacsonyabbak lesznek.

Az igus 3D Ethernet kábele gyors kommunikációt biztosít a robotok számára2019.06.20.

A 360 fokos csavarási tartományban tesztelt chainflex kábel biztonságosan garantálja a 6 tengelyű robotok működtetéséhez szükséges adatok továbbítását A tömeggyártás területén nagyon gyakori az ipari robotok használata. Az ilyen robotok a folyamatok gyors automatizálását, valamint a költséghatékonyság javítását teszik lehetővé. Az igus egy teljesen új, tartós Ethernet kábelt fejlesztett ki, amely a CFROBOT8.PLUS nevet kapta. Ez a különleges kábel még kiemelkedően intenzív igénybevétel mellett is megbízható és hibátlan kommunikációt biztosít a tengelyek, a vezérlőrendszerek és a különféle alrendszerek között. Az új kábelcsalád tagjait a cég saját laboratóriumában több éve teszteli torziós terhelés alatt, amelyek során bebizonyosodott, hogy a kábelek több mint 15 millió munkacikluson keresztül mindenféle meghibásodás nélkül, megbízhatóan üzemelnek.

Hogyan lesz robot a „rohbotból”: Kis költségű automatizáció az igus műanyag karral és online piactér modelljével2019.05.09.

A robolink csuklós karok és digitális platform koncepciója nagyban elősegíti az első lépések megtételét a költséghatékony automatizáció világában A megszokott automatizációszolgáltatók által kínált árnál kedvezőbb, alacsony költségű automatizáció, mindössze néhány ezer euróért – éppen ez az, amire a legtöbb felhasználónak szüksége van. A vágyak valóra váltása azonban gyakran nehéz feladatnak bizonyul: Milyen termékek illenek össze? Mennyire hatékony ez a megoldás? Ki segíthet ebben? A 2019-es Hannover Messe kiállításon az igus, a motion plastics műanyagok szakértője két új megközelítést mutat be: Az új 4-, illetve 5-tengelyű „rohbot” (a „h” jelentése „félkész”), amely műanyagból készült, továbbá a beszállítók és felhasználók számára kialakított piactér egy modellje.

Az igus új anyaga biztonságos védelmet nyújt a következő generációs motoroknak2019.05.02.

Az új, nagy teljesítményű polimernek köszönhetően az energialáncokban használható chainflex VFD motor- és szervokábelek optimális szigetelést kapnak A frekvenciaváltós hajtások (VFD) egyre kompaktabb formában jelennek meg, miközben teljesítményük a korábbiakkal azonos vagy annál magasabb. Az ilyen rendszerekben alkalmazott frekvenciaátalakítók kapcsolási pontossága minden eddigit felülmúl. Ennek nyomán a kábel kiválasztásakor nem pusztán az érszám és a keresztmetszet megfelelő párosítására kell ügyelni, hanem a kábel elektromos jellemzőire is. Az igus pontosan ezért fejlesztett ki egy olyan anyagot, amely az általa gyártott motor- és szervokábelek legutóbbi generációja által támasztott speciális követelményeknek is megfelel. A tesztek során a kábel az átmérő 7,2-szeresének megfelelő hajlítási sugár mellett több mint 45 millió elmozdulást teljesített sikeresen.