Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Cégek Költségtakarékos automatizálás
Energialáncok / kábelek manus® / vector®
Csúszós csapágyak / gömbcsuklós csapágyak /lineáris irányító rendszerek Mind
Egyenesen a tekercsről: Az új chainflex kábeldobozoknak köszönhetően a szállítási költség 84 százaléka megtakarítható2021.02.18.

A chainflex CASE dobozok révén a felhasználók gyorsan és költséghatékonyan gondoskodhatnak egy helytakarékos tárolórendszerről méteráruik számára Az igus kifejlesztett egy új logisztikai megoldást a speciális energialánc-kábeleihez. A chainflex CASE segítségével a felhasználó többszörösen is megtakarítja kiadásait, mivel a kábeleket a futár helyett már egy csomagküldő szolgálat szállítja ki biztonságos, egymásra helyezhető dobozokban. Ezáltal nagymértékben csökkennek mind a szállítási, mind pedig a tárolási költségek. A kábeleket pedig egyenesen a dobozból lehet letekerni és a kívánt méretre vágni. A chainflex CASE dobozon található QR-kód ráadásul a kábel újrarendelését is gyorsabbá teszi.

Az additív gyártási technológia és az ipar 4.0 találkozása: intelligens 3D- nyomtatott siklóalkatrészek az igus-tól.2021.02.11.

Világelső innováció: a nyomtatott alkatrészekbe integrált szenzorok jelzik, ha esedékes a karbantartás és figyelmeztetnek túlterhelés esetén. Az igus 3D-nyomtatott, kopásálló alkatrészei gyakran ugyanolyan élettartammal rendelkeznek, mint az eredeti komponensek. Az igus azonban itt nem áll meg: a 3D-nyomtatott alkatrészek intelligens funkciókkal bővülnek. A filament nyomtatási technológiával készülő alkatrészek figyelmeztetnek túlterhelés esetén vagy ha karbantartás esedékes. A világon eddig egyedülálló módon közvetlenül az alkatrészekbe nyomtatjuk bele az érzékelőrendszert. Ennek eredményeképpen csökken a gyártási idő és a költségek, ráadásul Ipar 4.0 funkciók egész sorát nyújtják.

Az új igus polimer menetes anyával a nagy terhek is kenésmentesen állíthatók be2021.01.14.

A nagy igénybevétellel járó alkalmazásokhoz készült kopásálló dryspin menetes anya költséghatékony alternatívát jelent a golyósorsókkal szemben Műanyagból és nagy terheléshez? Az igus ezúttal bebizonyította, hogy az új kialakítású orsóanyával megvalósítható ez a kombináció. A fröccsöntött polimer dryspin JGRM anya költséghatékony alternatívát kínál a golyósorsóanyákkal szemben. Az új kenésmentes és kopásálló kialakítás nagy terhek mozgatásához is alkalmas. Nagyobb axiális terhelés esetén az új orsóanya rozsdamentes acél nyomólappal ellátott, nagy igénybevételhez tervezett „Heavy Duty” változatban is kapható.

Videó: digitális kapcsolat, személyes tanácsadás: az igus virtuális ügyfél-látogatási szolgáltatása2021.01.07.

Videó: az intelligens tápellátás tovább fokozza a Güdel lineáris robot termelékenységét2020.12.17.

Az igus energialáncba épített érzékelők figyelik a mozgást és mérik a kopást

A kutatás szolgálatában: az igus a Profibus Nutzerorganisation e.V. új tagja2020.11.26.

A különféle teszteken már bizonyított Profinet kábelek mozgó rendszerekben is biztosítják az adatok megbízható továbbítását A Profinet az ipari automatizálás terén világszinten az első számú Ethernet-alapú kommunikációs megoldás. Joggal, hiszen a valós idejű kapcsolatnak köszönhetően nagy mennyiségű adat gyors továbbítására alkalmas. A Profinet technológia mozgó rendszerekben való felhasználási lehetőségeinek a korábbinál még intenzívebb kutatása érdekében az igus az ehhez szükséges kábelek szakértőjeként csatlakozott a Profibus Nutzerorganisation e.V.-hez.

Költségtakarékos chainflex kábelek új, 300 voltos UL-tanúsítvánnyal2020.10.29.

A 10-szer magasabb feszültségosztályú, UL-tanúsítvánnyal rendelkező kábelek új szintre emelik a tervezői szabadságot A feszültség 300 voltra növelésével lehetővé válik a chainflex kábelek közvetlenül a nagyfeszültségű kábelek melletti elvezetése. Korábban az eltérő feszültségosztályú kábeleket az UL-tesztelést végző szervezet útmutatása szerint egymástól elválasztva, külön kellett elvezetni. Az új, továbbfejlesztett, és UL-jóváhagyással rendelkező feszültségosztályú kábeleknek köszönhetően optimalizálható a technológia, valamint mérsékelhetők az energiatovábbító láncok tervezéséhez kapcsoló idő- és költségráfordítások.

36 hónapos garancia az igus energialáncaira2020.10.29.

Az online élettartam-kalkulátor segítségével a felhasználók meghatározhatják az e-chain energialáncok garantált működési idejét, amelyről tanúsítványt is kérhetnek Masszív, könnyű és tartós: Ezek jellemzik az igus nagy teljesítményű polimerekből készült energialáncait. Annak érdekében, hogy az ügyfelek mindig biztosra mehessenek, az igus már 36 hónapos garanciát kínál az energialáncaira. Az ügyfél pedig egyszerűen és gyorsan tanúsítványt is kaphat erről. A tanúsítvány megszerzéséhez csak meg kell nyitni az e-chain energialáncokhoz kifejlesztett, online élettartam-kalkulátort, ahol meg kell adni a kívánt alkalmazás dinamikai jellemzőit és környezeti körülményeit. Az online eszköz pedig kiszámítja az energialánc garantált élettartamát. Az ügyfél mindössze egyetlen kattintással megkapja a tanúsítványt e-mailben.

Digitális innovációs kiállítás: Több mint 18 000 látogató kereste fel az igus vásári standját2020.10.22.

A motion plastics megoldások szakértője bebizonyította, hogy egy kiállítási standnak a koronavírus idején sem kell az ürességtől kongania Az igus innovációs kiállítása május eleje óta a kölni Porz-Lind városrész egyik kiállítócsarnokában kapott helyet. Az igus valós vásári standján 100 motion plastics újdonságot állítanak ki, melyeket a látogatók digitális formában önállóan vagy az igus szakembereinek kíséretében fedezhetnek fel. Júniusban már több mint 18 000 látogató élt az egyedülálló lehetőséggel, ahol megtudhatták, hogyan fejleszthetik tovább technológiailag mozgó alkalmazásaikat, és miként csökkenthetik a költségeiket a motion plastics megoldások segítségével.

50 százalékkal hosszabb alátámasztás nélküli szakasz: Az igus tovább bővíti a YE hibrid láncok sorozatát

2020.10.01.

A gyorsan beszerelhető és 50 százalékkal könnyebb, acélból és polimerből készült energiaellátó sorozat már új, nagyobb méretekben is kapható

50 százalékkal könnyebb, mint a hagyományos acélláncok, ugyanakkor 50 százalékkal hosszabb alátámasztás nélküli szakasz, mint a polimer energialáncok esetében: ez teszi különlegessé az igus YE sorozatú energiaellátó rendszereit. A rendszer polimer- és acélelemekből áll, ezért rendkívül merev. Az igus most két újabb mérettel bővítette könnyen beszerelhető hibrid láncainak sorozatát, így lehetővé téve a mozgatható darus szerelőkosarakban és építőgépekben a nagyméretű hidraulikus tömlők és a különösen nagy töltősúlyok felfelé irányuló biztonságos vezetését.

Ötféle intelligens anyag az igus legújabb siklócsapágyai között2020.07.09.

Az isense siklócsapágyak észlelik a kopást, és előre jelzik a potenciális meghibásodásokat A tavaly prototípusként bemutatott isense technológia most már öt különféle iglidur anyaggal együtt használható a megelőző karbantartás megkönnyítése érdekében. Legyen szó az élelmiszeriparról, textilgyártó gépekről vagy az építőiparban használt nehézgépekről, az intelligens isense siklócsapágyak tartós és kenésmentes megoldást garantálnak, amely pontos adatokat szolgáltat a csapágyak kopásával kapcsolatban. A karbantartás jóval előre betervezhető, a gépek és rendszerek meghibásodásai pedig megelőzhetők.

e-spool flex: teljes hosszban megvezetett kábelek csúszógyűrű nélkül2020.05.28.

Az igus új vezetőcsigás kábeldobja fokozza vezérlőpanelek biztonságát a munkaterületen.

Az e-spool flex célja a kábelek biztonságos mozgásának, majd gyors elhelyezésének lehetővé tétele. Az igus új kábeldobja teljesen folyamatosan, megakadás nélkül képes az energia, a közegek és az adatok továbbítására használt csövek, vezetékek és tömlők elvezetésére. Az új megoldás a manuális munkát végző területeken fokozza a vezérlőpanelek kábeleinek biztonságát. A kábeldob gyors beszerelésének megkönnyítése érdekében a tervezők csigás megvezetést alkalmaztak. A kábel mindössze néhány lépéssel a helyére illeszthető, az e-spool flex pedig már készen is áll a használatra.


Optimalizálás és fejlesztés egyben: igus egy érpáros Ethernet-kábel e-chain energialáncokhoz2020.03.06.

A chainflex CFBUS.PUR.042 hosszú élettartamát a kísérleti laboratóriumban végzett beható vizsgálatok is garantálják

A világszerte használt érzékelők naponta több milliárd adatot generálnak – és ez a szám egyre csak nő. Az egy érpáros Ethernet (Single Pair Ethernet, SPE) technológia merőben új lehetőségeket kínál az így előállt adatfolyamok megbízható és gyors továbbításához a berendezés akár legkisebb területei felé is. Az igus a 2019-es SPS vásáron mutatta be az energialáncokhoz tervezett CFBUS.PUR.042 SPE-kábelt. Az egyetlen érpár használata 25%-kal csökkenti a kábel külső átmérőjét. Az igus kísérleti laboratóriumában elvégzett vizsgálatoknak köszönhetően pedig a motion plastics megoldások szakértője garantálja a 10 millió kettős löketnyi vagy 36 hónapos élettartamot.

Elektrosztatikus töltés elvezetése: az igus műanyag golyós továbbítóegységei biztonságossá teszik az anyagmozgatási műveleteket2020.02.28.

Az új xirodur anyagból készülő golyós továbbítóegységek meggyőzően teljesítettek az elektromos vezetőképességet mérő tesztek során A kényes áruk szállításához, illetve a görgős szállítószalagoknál gyakran alkalmaznak golyós továbbítóasztalokat. Ezen a helyen az igus műanyag golyós továbbítóegységeit használják, amelyek mindenféle kenőanyag nélkül minden irányban képesek zökkenőmentesen továbbítani az akár 500 N súlyú terheket is. A szállított áruk és a személyek statikus kisülések elleni védelme érdekében az igus teljesen új, tribo polimerből készülő anyagot fejlesztett ki a golyós továbbítóegységekhez, amely a xirodur F182 típusjelzést kapta. Az új anyag kivételesen tartós, ráadásul speciális teszteken bizonyította elektrosztatikus vezetőképességét.