Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Videó: az intelligens tápellátás tovább fokozza a Güdel lineáris robot termelékenységét2020.12.17.

Az igus energialáncba épített érzékelők figyelik a mozgást és mérik a kopást

Előre tervezni a karbantartást: ennek a célnak az elérésen nemcsak az igus munkálkodik az energialáncok, kábelek és siklócsapágyak működését figyelő intelligens smart plastics termékei révén, hanem a különféle gép- és rendszergyártók is egyre több olyan megoldást kínálnak, amelyek az általuk fejlesztett állapotfelügyeleti eszközökön alapulnak. Jó példa erre a svájci Güdel cég: az automatizálásra szakosodott vállalkozás az igus EC.M és EC.W érzékelőit alkalmazza lineáris robotjaiban. „Az érzékelők mérik a négy energialánc mozgási és kopási jellemzőit, és a mért értékeket az icom adatkoncentráló egységen át a Güdel állapotfelügyeleti számítógépéhez továbbítják” - magyarázza Richard Habering, az igus smart plastics üzletágának vezetője. Az igus felhőszolgáltatásához csatlakozva az adatok mesterséges intelligencia és gépi tanulási algoritmusok segítségével kerülnek kiértékelésre. A kielemzett adatok integrációja a Güdel Condition Monitoring System állapotfelügyeleti rendszer révén történik. „Az eszköz segítségével a felhasználó nyomon követheti a használatban lévő energialáncok és görgők állapotát” - mondja Daniel Bangerter, a Güdel ügyfélszolgálati vezetője. „Az adatok összegyűjtése és kiértékelése révén lehetőség nyílik a karbantartás tervezésére.”

A videóban (https://youtu.be/oYRlQR1Ny5s) Richard Habering és Daniel Bangerter részletesen elmagyarázza, hogyan működik a smart plastics anyagok és a Güdel állapotfelügyeleti rendszerének együttműködésén alapuló előrejelző karbantartás.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.