Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

2017-es robotolimpiai részvétel Costa Ricában az igus támogatásával2018.02.28.

A motion plastic megoldások szakértője az overath-i Robo TV csapatot támogatja

A motion plastics megoldások nemzetközi szakértőjeként ismert igus idén első alkalommal támogatta egy overath-i iskola diákjainak részvételét a Costa Ricában megrendezett robotolimpián (WRO). A versenyen a robotokat Lego kockából kell építeni, majd be is kell programozni. A verseny következő kihívása, hogy az így elkészített robotokkal ezt követően egy megadott feladatot végre is kell hajtani. Idén a kategóriában újoncnak számító csapat a 21. helyen végzett, tovább javítva ezzel a tavalyi év sikerét.

Az idén november 10. és 12. között Costa Ricában megrendezett robotolimpiára (WRO) 53 nemzet csapatai neveztek. A verseny során megadott idő alatt Lego építőelemekből önállóan kellett összeállítani egy robotot, majd az adott feladatnak megfelelően be is kellett azt programozni. Idén a verseny minden feladata „megújuló energia” témakörével foglalkozott. Németországot ebben az évben a motion plastics szakértő igus által támogatott Robo TV csapat képviselte, amelynek tagjai az overath-i Paul-Klee Gimnázium tanulói közül kerültek ki. A háromfős csapat, Lukas Zink, Christian Weyers és Alexander Albers részvételével a regionális és a német országos bajnokságon egyaránt bizonyította rátermettségét, és kvalifikált a nemzetközi rangadóra.

200 órányi munkával töltött, nagy kihívást jelentő feladat
A csapat a tavaly Indiában megrendezett robotolimpián már sikerrel vett részt, akkor azonban még a 13–15 éves junior kategóriában. Idén a Robo TV a résztvevők kora miatt már a senior kategóriában versenyzett. „Ez persze azzal is jár, hogy most sokkal összetettebb feladat áll előttünk" – számolt be előzetesen az eseményről Alexander Albers, a Robo TV csapat egyik tagja. „A legnagyobb kihívást a két különféle Lego-vázból és két műanyag alkatrészből álló szélturbina megépítése jelenti. Ezért olyan különféle feltételeket és körülményeket kell figyelembe venni, mint például az alkatrészek, illetve a keretek és vázak színe és elhelyezkedése.” Az idei olimpiára teljesen átépítették a robotot. A programozáson felül maga az átépítés körülbelül 200 munkaórát vett igénybe. A Costa Ricába való megérkezést követően a diákoknak mindenféle segítség nélkül, saját maguknak kellett újra összeszerelniük a robotot. Ez garantálta, hogy a robot valóban a diákok építették meg. A következő feladat a szoftver helyi viszonyokhoz (pl. megvilágítás) való beállítása volt. A csapat tavaly a junior kategória első harmadában végzett. A senior kategóriában a három overath-i fiú teljesen a nulláról indulva 75 induló közül a 21. helyen végzett a számukra új kategóriában, így az előző évhez képest nyolc helyet léptek előre.

Az igus a Young Engineers Support program keretében támogatta a Robo TV projektet
Az igus a robotikában használható műanyagok széles választékát kínálja, amelyben megtalálhatók a legkülönfélébb háromtengelyes triflex energialáncok, chainflex robotkábelek és drylin lineáris vezetők, valamint a költséghatékonyan üzemeltethető robolink robotmodulok is. A Robot TV projekthez hasonló kezdeményezéseket az igus a „Young Engineers Support" (yes) program keretében támogatja. A cég műszaki segítségnyújtással és ingyenes termékmintákkal támogatja a diákok és a fiatal hobbiépítők különféle, innovatív megoldásokat alkalmazó és kreatív projektjeit. Az igus Young Engineers Support kezdeményezéséről itt olvashat bővebben: www.igus.eu/yes


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.