Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Gyorsabb szerelés és hatékony védelem az igus szervokábelek számára az új páros árnyékolás jóvoltából2019.06.27.

A chainflex szervokábelek új páros árnyékolása 30%-kal lerövidíti a beszereléshez szükséges időt

Az igus kábelspecialistái által végzett közel négyéves fejlesztés és tesztelés célja a kábelek és a komplex páros árnyékolás egyszerű beszerelésének kidolgozása volt, az energialánc élettartamának növelésével együtt. A fejlesztések eredményeként a cég új páros árnyékolót dolgozott ki a CF 21, 27 és 29 márkajelzésű chainflex szervokábelekhez. Az új megoldásnak köszönhetően javul a vezérlőpár elektromágneses kompatibilitása és az árnyékolás bontásának sebessége. Az újítás nyomán az árnyékolt pár beszerelése akár 30%-kal gyorsabban is elvégezhető, így a kapcsolódó költségek is alacsonyabbak lesznek.

A konverter és a motor csatlakoztatásához szervokábeleket kell használni. Az összeszerelés első lépése a kábel lecsupaszítása. Ezt a műveletet az igus által 2012-ben bevezetett újítás, a CFRIP szál könnyíti meg. A kábelbevonatban végigfutó szakadásmentes, a cipzárakhoz hasonlóan működő húzószár akár 50%-kal is gyorsabbá teszi a kábelek csupaszítását. A legújabb fejlesztések eredményeképpen az igus az SPS IPC Drives kiállításon új páros árnyékolással ellátva mutatta be a már jól ismert, energialáncokban használható szervokábelek CF21, CF27 és CF29 típusjelzésű változatait. A burkolattal ellátott árnyékolás javítva a vezérlőpár elektromágneses megfelelőségét, és egyszerűbbé teszi a páros árnyékolás csatlakoztatását. Ennek köszönhetően a páros árnyékolás beszerelési idejéből akár 30% is megtakarítható, így jelentősen mérséklődnek a költségek. „A különleges bevonat miatt jelentősen meghosszabbodik a szervokábel-termékcsaládok élettartama” – vázolta fel az újítások előnyeit Rainer Rössel, az igus chainflex kábeleket gyártó részlegének vezetője. „Mindezt a saját laborunkban végzett, 45 milliónál is több elmozdulást tartalmazó tesztek is megerősítik.”

Szervokábelek 36 hónap garanciával
Az UL-jóváhagyással rendelkező CF21-es szervokábelek nagyon rugalmas, olajálló PVC-bevonattal kaphatók, aminek köszönhetően jól bírják a terheléseket, legkisebb hajlítási sugaruk pedig az energialáncban 7,5xd. A CF27 kábelsorozat olajálló külső PUR-bevonata a lángoknak is jól ellenáll, és az orosz piacon rendelkezik az EAC-, illetve a CTP-tanúsítvánnyal. A TPE-külső bevonattal ellátott CF29-es kábel akár 6,8xd hajlítási sugarú helyeken, valamint -35 és +100 Celsius-fok közötti tartományban is biztonsággal alkalmazható. Az 1350-nél is több chainflex kábelt az igus saját, mintegy 2750 m2 alapterületű laborjában alapos és beható teszteknek vetették alá. Ennek köszönhetően az igus az egyetlen gyártó a piacon, amely 36 hónapos garanciát ad teljes kábelválasztékára.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.