Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Gyorsabb szerelés és hatékony védelem az igus szervokábelek számára az új páros árnyékolás jóvoltából2019.06.27.

A chainflex szervokábelek új páros árnyékolása 30%-kal lerövidíti a beszereléshez szükséges időt

Az igus kábelspecialistái által végzett közel négyéves fejlesztés és tesztelés célja a kábelek és a komplex páros árnyékolás egyszerű beszerelésének kidolgozása volt, az energialánc élettartamának növelésével együtt. A fejlesztések eredményeként a cég új páros árnyékolót dolgozott ki a CF 21, 27 és 29 márkajelzésű chainflex szervokábelekhez. Az új megoldásnak köszönhetően javul a vezérlőpár elektromágneses kompatibilitása és az árnyékolás bontásának sebessége. Az újítás nyomán az árnyékolt pár beszerelése akár 30%-kal gyorsabban is elvégezhető, így a kapcsolódó költségek is alacsonyabbak lesznek.

A konverter és a motor csatlakoztatásához szervokábeleket kell használni. Az összeszerelés első lépése a kábel lecsupaszítása. Ezt a műveletet az igus által 2012-ben bevezetett újítás, a CFRIP szál könnyíti meg. A kábelbevonatban végigfutó szakadásmentes, a cipzárakhoz hasonlóan működő húzószár akár 50%-kal is gyorsabbá teszi a kábelek csupaszítását. A legújabb fejlesztések eredményeképpen az igus az SPS IPC Drives kiállításon új páros árnyékolással ellátva mutatta be a már jól ismert, energialáncokban használható szervokábelek CF21, CF27 és CF29 típusjelzésű változatait. A burkolattal ellátott árnyékolás javítva a vezérlőpár elektromágneses megfelelőségét, és egyszerűbbé teszi a páros árnyékolás csatlakoztatását. Ennek köszönhetően a páros árnyékolás beszerelési idejéből akár 30% is megtakarítható, így jelentősen mérséklődnek a költségek. „A különleges bevonat miatt jelentősen meghosszabbodik a szervokábel-termékcsaládok élettartama” – vázolta fel az újítások előnyeit Rainer Rössel, az igus chainflex kábeleket gyártó részlegének vezetője. „Mindezt a saját laborunkban végzett, 45 milliónál is több elmozdulást tartalmazó tesztek is megerősítik.”

Szervokábelek 36 hónap garanciával
Az UL-jóváhagyással rendelkező CF21-es szervokábelek nagyon rugalmas, olajálló PVC-bevonattal kaphatók, aminek köszönhetően jól bírják a terheléseket, legkisebb hajlítási sugaruk pedig az energialáncban 7,5xd. A CF27 kábelsorozat olajálló külső PUR-bevonata a lángoknak is jól ellenáll, és az orosz piacon rendelkezik az EAC-, illetve a CTP-tanúsítvánnyal. A TPE-külső bevonattal ellátott CF29-es kábel akár 6,8xd hajlítási sugarú helyeken, valamint -35 és +100 Celsius-fok közötti tartományban is biztonsággal alkalmazható. Az 1350-nél is több chainflex kábelt az igus saját, mintegy 2750 m2 alapterületű laborjában alapos és beható teszteknek vetették alá. Ennek köszönhetően az igus az egyetlen gyártó a piacon, amely 36 hónapos garanciát ad teljes kábelválasztékára.