Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Az igus porálló lineáris rendszere távolugrók győzelmét jeleníti meg2019.08.29.

A karbantartásmentes drylin lineáris vezetőelem segítségével egy csúszó lézer gyorsan és jól láthatóan jelöli meg a legjobb ugrásokat a stadionokban

Annak érdekében, hogy a stadionba ellátogató nézők is jól láthassák a leghosszabb ugrásokat a távolugró versenyek során, a szervezők lézer segítségével vonalakat vetítenek a homokra. Az egyik ilyen megoldás a Golden Fly Sports GmbH „PrimeLine System” nevű rendszere. A fejlesztők rendkívül magasra teszik a lécet: A rendszer minden alkotóelemének egyszerre kell könnyűnek és masszívnak lennie, és persze mindenekelőtt ellen kell állnia a homoknak. Éppen ezért döntöttek az igus kenés- és karbantartásmentes drylin vezetőelemei mellett.

Az atlétikában a nézők számára gyakran nem egyértelműek az eredmények. Amíg a labdarúgásban könnyen eldönthető, hogy mikor van a labda a kapuban, addig például a távolugrásban nem nyilvánvaló elsőre, hogy az atléta új rekordot állított-e be. A virtuális vonalak persze kisegítik a tévénézőket, de a lelátókon ülők ezeket nem láthatják. Ezért hát Armin Margreiter egy új megoldással állt elő, és megalkotta saját, tanúsítvánnyal rendelkező, mobil atlétikai rendszerét. A korábbi osztrák távolugró szövetségi kapitány és a MediaLas, a lézeres kivetítés szakértője közösen egy olyan rendszert dolgoztak ki, amely kivetíti a legnagyobb ugrás távolságát a homokra. A rendszer három lézerdiódából áll, melyek a leérkezőhelyre irányítva egy még közvetlen napfényben is látható vonalat vetítenek ki. A lézerdiódák mozgatásához a fejlesztőknek olyan hajtóegységre volt szükségük, mely a 3 x 12 m-es tartományban különböző pozíciókba tudja mozgatni a diódákat. További szempont volt, hogy a rendszer könnyen szállítható legyen. Ezért döntöttek úgy, hogy a lézert az igus csúszó, kenés- és karbantartásmentes drylin lineáris rendszere mozgassa. A lineáris rendszer könnyű, nagy teljesítményű műanyagból és alumíniumból készült alkotórészekből áll, melyek rendkívül egyszerűen szállíthatók és telepíthetők.

Az iglidur J200 megbirkózik a homokkal és a hőséggel
A távolugrók a leérkezés pillanatában rengeteg homokot vernek fel, amely aztán beborítja a leérkezőhely környékét, így a lineáris vezetőrendszert is. A kenőanyagként gyakran használt olajok és zsírok megkötik a lerakódó port, ennélfogva elveszítik kenőképességüket. Ezért a lineáris vezetőelem csúszkájában kenésmentes, nagy teljesítményű iglidur J200 polimerből készült perselyeket használunk. A csapágy így száraz marad, és nem tud hozzátapadni a homok, amelynek ezáltal tökéletesen ellenáll. Az alacsony súrlódási együttható a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) előírásainak megfelelő, pontos pozicionálást tesz lehetővé. A két alumíniumból készült sín és a perselyek korrózióállók, nem igényelnek karbantartást, élettartamuk pedig rendkívül hosszú, melyet online is ki lehet számítani. Említett jellemzőiknek köszönhetően akár a hosszú versenyek során is alkalmasak a folyamatos használatra. Armin Margreitert meggyőzte az igus teljesítménye: „Már négy éve használom az igus lineáris vezetőelemeit a rendszereimben, és még mindig kifogástalanul működnek.”


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.