Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Ötféle intelligens anyag az igus legújabb siklócsapágyai között2020.07.09.

Az isense siklócsapágyak észlelik a kopást, és előre jelzik a potenciális meghibásodásokat

A tavaly prototípusként bemutatott isense technológia most már öt különféle iglidur anyaggal együtt használható a megelőző karbantartás megkönnyítése érdekében. Legyen szó az élelmiszeriparról, textilgyártó gépekről vagy az építőiparban használt nehézgépekről, az intelligens isense siklócsapágyak tartós és kenésmentes megoldást garantálnak, amely pontos adatokat szolgáltat a csapágyak kopásával kapcsolatban. A karbantartás jóval előre betervezhető, a gépek és rendszerek meghibásodásai pedig megelőzhetők.

A kopásálló alkatrészek, így a siklócsapágyak is jelentős terhelésnek vannak kitéve a gyárban. Ha egy ilyen csapágy meghibásodik, komoly problémák léphetnek fel. Az igus a 2019-es Hannoveri vásáron bemutatta az első intelligens siklócsapágyát. A rendszer alapvető eleme a csapágyba épített technológia, amely előre érzékeli a kopást, és időben figyelmezteti a felhasználót a kopási határérték elérésére. A karbantartás jóval előre betervezhető, a gép és a rendszerek meghibásodásai, illetve az alkatrészek szükségtelen cseréje pedig megelőzhető. A 3800 négyzetméteres saját tesztlaborban végzett beható vizsgálatok alapján az igus kifejlesztette a kenésmentes siklócsapágyak első, isense technológiával ellátott termékcsaládját. „A termékcsaládban öt különféle anyagot kínálunk, amelyet széles körben lehet hasznosítani a leginkább nagy igénybevétellel járó felhasználási területeken” – mondta Stefan Loockmann-Rittich, az igus GmbH iglidur siklócsapágyakkal foglalkozó részlegének vezetője. A termékválasztékban szereplő anyagok a következők: az FDA-előírásoknak megfelelő iglidur A180, amely kifejezetten élelmiszeripari felhasználásra készül, az építőipari és mezőgazdasági gépekben előforduló, nagy igénybevételre tervezett iglidur Q2E, az univerzális iglidur G, a hosszú élettartamú iglidur J, valamint a forgó és csukló mozgásokhoz használható iglidur P210. Az igus az összes okoscsapágyat három méretben kínálja, amelyek belső átmérője 20, 30, illetve 40 milliméter. A későbbiekben további méretek és anyagok is megjelennek a választékban.

Ügyfélkövetelményeknek megfelelő rendszerek
Az isense siklócsapágyak csatlakoztatásához az igus négy különféle kábelt is kínál, amelyek olaj- és vegyi ellenálló PUR-bevonattal vannak ellátva. A kábelek egy és tíz méter között négyféle hosszban kaphatók. A rendszer további előnye, hogy kétféle csatlakozó közül is lehet választani. Az érzékelők által mért adatokat a gépkezelők többféleképpen is felhasználhatják, mert az igus háromféle leolvasási lehetőséget kínál. Az adatok a csatlakoztatási pontoknál manuálisan olvashatók ki, vagy a gépre fel lehet szerelni egy zöld és vörös LED-ekkel ellátott vezérlőegységet, amely pontosan mutatja a siklócsapágyak aktuális állapotát. A harmadik lehetőség az icom.plus rendszerhez való csatlakozás. Ennél a megoldásnál egy rádiós modul küldi el az adatokat vezeték nélküli kapcsolaton keresztül a kommunikációs modulnak. A modulból az adatok vezetékes kapcsolaton vagy a felhőn keresztül továbbíthatók az ügyfél hálózatába. „Az ügyfél a számára legelőnyösebb módon olvashatja ki az adatokat” – mondta Stefan Loockmann-Rittich.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.