Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Nagyszabású beruházások a siklócsapágy-gyártásban az igus háza táján az év eleje alkalmából2015.01.19.

A több mint 1300 új szabványos siklócsapágy-méret kenőanyagmentes üzemet és költségcsökkentést tesz lehetővé minden iparágban

A legkülönfélébb iparágakban tevékenykedő – az autóipartól a csomagoló- és élelmiszeriparon keresztül egészen a vegyészeti berendezések és szivattyúk gyártóinál dolgozó – tervezők immár még gyorsabban találhatják meg az alkalmazásukhoz illő kenőanyagmentes üzemű csapágyat az igus kínálatában. A teljes kínálatot lefedő anyagok választéka ötről 16-ra nőtt, a katalógus pedig 1321 új mérettel bővült, így a műanyagok specialistájának számító cég most már raktárról képes kielégíteni a siklócsapágyakkal szemben támasztott összes elképzelhető követelményt.


A beruházással az igus az új siklócsapágy-anyagok saját fejlesztése terén elért óriási előrelépésekre reagál. Korábban előfordult, hogy a gyors piaci bevezetés miatt a legmegfelelőbb anyagból készült csapágyak nem mindig voltak közvetlenül kaphatók az adott célra alkalmas méretben. Az igus most befedte ezt a piaci rést – most már raktárról is szállítható az adott alkalmazáshoz tribológiai szempontból optimálisan alkalmas összes anyag. Emellett további tizenegy anyag kínálatát úgy bővítették, hogy minden anyag esetében 50 milliméteres átmérőig több mint 110-féle méret azonnal rendelhető. A DIN szabványok alapján kialakított csapágyméretek immár 16-féle, tribológiai szempontból optimalizált anyagból érhetők el, peremes és hengeres kivitelben egyaránt. A felhasználó ezáltal kompromisszumok nélkül rendelheti meg az alkalmazásához és tengelyéhez optimálisan megfelelő siklócsapágyat – akár 1 darabos mennyiségtől, kedvező áron.

A legjobb csapágy azonnal kapható
Mivel a fröccsöntés során a különböző anyagok gyártásásához még azonos méretek esetén is mindig eltérő szerszámokra van szükség, ennek az új szolgáltatásnak természetesen új fröccsöntőszerszám gyártása is része a programbővítésben szereplő minden egyes mérethez. „Ezekkel a beruházásokkal azt kívánjuk elérni, hogy ügyfeleink tetszőleges darabszámban és a legjobb áron juthassanak hozzá ahhoz a műanyag siklócsapágyhoz, amelyre szükségük van” – mondja Gerhard Baus, az igus siklócsapágyakért felelős üzletágvezetője. „Célunk az, hogy minden alkalmazáshoz azonnal elérhetővé tegyük a legmegfelelőbb iglidur siklócsapágyat.” Annak meghatározása érdekében, hogy az adott alkalmazáshoz pontosan melyik ez a csapágy, az igus weboldalán kalkulátorokat bocsát ügyfelei rendelkezésére, amelyek a környezeti paraméterek és a méretek megadása után árukkal együtt jelenítik meg a megfelelő termékeket. A rendszer minden egyes anyag esetében pontosan, órában számítja ki a megadott terhelésekhez tartozó élettartamot.

A folyamatos kutatás és fejlesztés eredménye
Az immár 16 különféle, teljes választékot lefedő anyag sorában egyebek mellett olyan csúcstechnológiájú polimerek, mint a nagy terhekhez kifejlesztett iglidur Q2 vagy a nagyon magas hőmérsékletek mellett használható iglidur Z is megtalálhatók. Csak a csomagolóipari felhasználásra szolgáló, FDA-kompatibilis anyagok választéka három új anyaggal bővült. A 16 anyag mindegyike már most is elérhető a DIN ISO 3547-1 szabvány szerinti gyakoribb méretekben, 50 mm-es átmérőig. Az 50 mm feletti DIN-méretek esetében ugyanezt a stratégiát követjük; ezekhez a nagyobb méretekhez akkor gyártjuk le a szükséges szerszámokat, ha az ügyfél részéről konkrét igény merül fel. Emellett számos anyag – mindenekelőtt az eddig szabványnak számító iglidur G, J, W300, X és M250 – immár 150 mm-ig terjedő átmérővel szállítható raktárról.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.